Lucian M Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Aaa, ba da, dupa ce am mai sters putin din praful adunat pe acolo. O alta chestie relativ usor de facut pentru a se monta mai usor filtrul: se taie traversa aia de plastic, se cauta un platbant (ma rog, ce-mi vine acum in minte) din aluminiu de maxim 1 mm grosime, se indoaie cat sa cuprinda cu totul traversa, pe ambele parti, se da cate o gaura finuta aproape de fiecare capat (cam 2-3 cm de la taietura) si se pune cate un holzsurub. Operatiunea e f simpla, in loc de aluminiu puteti pune si un plastic mai zdravan. Link to comment
simon2tibi Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 (edited) Aaa, ba da, dupa ce am mai sters putin din praful adunat pe acolo.O alta chestie relativ usor de facut pentru a se monta mai usor filtrul: se taie traversa aia de plastic, se cauta un platbant (ma rog, ce-mi vine acum in minte) din aluminiu de maxim 1 mm grosime, se indoaie cat sa cuprinda cu totul traversa, pe ambele parti, se da cate o gaura finuta aproape de fiecare capat (cam 2-3 cm de la taietura) si se pune cate un holzsurub. Operatiunea e f simpla, in loc de aluminiu puteti pune si un plastic mai zdravan. Foarte buna ideea ! Dupa ce ai scos filtrul vechi nu ai curatat cu ceva inauntru?Sau nu ai dat drumul ventilatiei sa mai "arunce" din murdarie afara? Edited July 10, 2009 by simon2tibi Link to comment
redflame Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Pina la urma ce filtru ai pus, de hirtie sau carbon ? La cit credeti ca merita schimbat, cu toata prafuiala de prin orase... Link to comment
tolin Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 ... La cit credeti ca merita schimbat ... Ca orice filtru, ceva mai inainte de-a nu mai permite trecere. Pentru filtre nu exista termene, ori de cate ori este necesar. Link to comment
Lucian M Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Filtrul meu nu a fost cu carbon. Am pus ceva ieftin, oricum trebe schimbat la maxim 8k km, chiar si mai des, daca se simte ca "se schimba mirosul". Link to comment
tolin Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Lamuriti-ma si pe mine: se cheama filtru de polen sau filtru contra polenului si cate zile pe an exista polen ? Link to comment
Lucian M Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Sefu', ii de fapt filtru sa nu intre praf in masina. Eu doar pentru asta ii vad rostul. La polen nu-s alergic, oricum. Link to comment
tolin Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 De ce se cauta elemente filtrante cu carbon, sa te fereasca de mirosul gratarelor de pe marginea drumului ? Link to comment
Lucian M Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Sincer, n-am idee, eu am luat fara carbon, ca o fo mai ieftinut. Nu am observat nicio diferenta. O, ba da, acuma nu mai miroase naspa in masina (a se vedea mai sus pe pagina cum arata cel vechi). Link to comment
redflame Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Un prieten a schimbat pe un VW si nu a mai pus de carbon ci de hirtie, acum spune ca parca se aude un "fisiit" la viteza, ar lasa a intre mai mult aer,...poate Link to comment
tolin Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 ... Un prieten a schimbat ... acum spune ca parca se aude un "fisiit" la viteza ... Daca nu aude voci, e inca bine, e tratabil. Carbonul "filtreaza" (chimic) mirosurile, aerul este separat mecanic de praf de catre suportul din hartie, textil, poliuretanic ... whatever. Link to comment
redflame Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Daca nu aude voci, e inca bine, e tratabil. Buna asta, buna. Am sa verific cu, colegul Se poate ca si din cauza ca nu se schimba la timp, sa fie un aer inchis dupa ce sta mai mult inchisa masina Link to comment
tolin Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 (edited) Stii cum e: o mai parchezi pe sub un copac, mai cade o frunza in instalatie, frunza putrezeste si ca orice putregai, pute. Cu un fltru nu se rezolva problema, trebuie curatata tubulatura, spray-uri, etc. Edited July 14, 2009 by tolin Link to comment
zack Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 (edited) Pentru cei mai economici, filtrul de polen merge si spalat. Eu l-am spalat acum 2 zile. Am utilizat o perie de covoare cu "par" de plastic si pur [de spalat vase]. Rezultatul este uimitor...filtrul este aproape ca unul nou. Acum baga aer foarte bine. De precizat ca trebuie lasat la uscat sau...daca inca mai e umed, trebuie data climatizarea pe cald...si in circa 30 min va baga aer bine. Daca il veti monta ud [cum am facut eu] la inceput o sa bage foarte putin aer...datorita apei care este in "porii" filtrului. Bafta. Edited July 14, 2009 by zack Link to comment
ciolanus Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 De ce se cauta elemente filtrante cu carbon, sa te fereasca de mirosul gratarelor de pe marginea drumului ? Cred ca se cauta doar pentru ca "e mai bune" si asa a facut vecinul/colegul/prietenul si trebuie sa fac si eu. E mai mult o moda decat o necesitate. Cand treci pe langa Dambovita de budesti (prietenii stiu ce spun) poate sa fie mama carbonului ca tot pute de nu mai vrei mancare toata ziua. L-am inlocuit si eu destul de usor (dupa indicatiile de aici). Filtru simplu, de hartie, in jur de 50ron. @zack > daca il pui ud cred ca toata umezeala s-a depus pe geamuri. Nu te-a spart condensul? Cum se curata tubulatura de la ventilatie? Aer comprimat, sprayuri, rugaciuni? Link to comment
zack Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Nu am observat condensul deoarece am mers cu geamurile deschise. Link to comment
mortymer Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 de unde pot cumpara un filtru de habitaclu pentru un kalos 1.4 sedan?... multumesc... Link to comment
sergiuhusca Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Cel mai ieftin www.rokor.ro Link to comment
mortymer Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Cel mai ieftin www.rokor.ro multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului dar prefer un magazin in bucuresti... Link to comment
ratusca Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Auto Karma, am luat pentru cineva Nipparts, si l-am si montat. Link to comment
Lucian M Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 (edited) Ala cu carbon e la acelasi pret ca la service. Cu ce ma avantajeaza sa iau de acolo? Mai platesc si transport degeaba. Edited July 28, 2009 by Lucian M Link to comment
tetcofbogdan Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 ce cheie trebuie sa folosesc pentru a schimba uleiul Link to comment
Mircea Posted October 6, 2009 Share Posted October 6, 2009 Pe cea pe care o folosesti ca sa desfaci filtrul de polen! Link to comment
ag.laur Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 salutare, ...am si eu o intrebare ( rimeaza ) toate modele de Aveo au filtru de polen? sau numai cele cu A/C ? logic ar fi ca toate sa fie dotate cu acest filtru de habitaclu. Link to comment
emathe Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Am luat astazi un filtru polen, dar spre deosebire de cel vechi nu arata directia in care trebuie montata. Cel schimbat a avut o sageata, care arata directia aerului. Link to comment
Recommended Posts