dorucioby Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 S-ar putea sa mai fie pe undeva info. Rog totusi un sfat la obiect si nu ma certati de topic nou poate nu la locul lui. Sunt in urmatoarea situatie : Am achizitionat din tara o masina adusa de afara si cu nr rosii.Avea programare ;a rar am efectuar rar ul fara nici un fel de probleme. M-am dus laprimarie sa achit taxa de inmatriculare in ro si singur si cu fostul proprietar impreuna. Refuza inca sa -mi incaseze taxa pe motiv ca nu s-au pus la punct cu legea si nu au nu stiu ce norme de aplicare, Aceasta treaba se intampla la primaria(ma rog taxe si impozite )din orasul X. Spuneti-mi va rog eu din orasul X pot plati aceasta taxa altundeva in judetul meu? Link to comment
niki Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 NU 2. Unde ma adresez pentru a-mi fi calculata taxa auto? In cazul persoanelor juridice, al persoanelor fizice autorizate sau a celor care exercita profesii libere, taxa auto se calculeaza la organul fiscal la care persoana este inregistrata ca platitor de impozite si taxe. In cazul persoanelor fizice, taxa auto se calculeaza la organul fiscal in a carui raza teritoriala persoana fizica isi are domiciliul fiscal. 3. Ce acte imi sunt necesare pentru plata taxei de prima inmatriculare? Cartea de identitate a vehiculului. In cazul autovehiculelor achizitionate din alte state, este necesar un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a acestora si dupa caz o declaratie pe proprie raspundere, precum si rezultatul expertizei tehnice efectuate la RAR. In cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing, in locul cartii de identitate a autovehiculului va fi prezentat un document care sa contina datele necesare de catre organul fiscal. Acest formular poate fi ridicat de la sediul organului fiscal. 4. In ce moneda se achita taxa auto? Link to comment
Recommended Posts