AND Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Domnule , am zis sa comparam MASINA , nu pretul ei! Link to comment
Satori Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Ok. Atunci castiga Bentley, pentru mine. Pretul nu este deloc parametrul pentru o masina? Link to comment
AND Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Nu este obligatoriu sa fie , atata timp cat masinile comparate fac parte din aceeasi clasa . Ca asa Logan e mai tare decat toate astea 4 pt ca-i mai ieftina la aceleasi dotari , nu? pai NU pt ca pur si simplu nu este mai buna! Asa faci o comparatie ..care este mai BUNA! Link to comment
Satori Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 De fapt, consider daca merita sau nu sa dau diferenta de bani intre doua masini... daca face ce ofera cealalta. Si o Fabia la +14XXX DDP... Link to comment
AND Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Corect , dar ce legatura are asta intr-o comparatie a doua sau mai multe marci/modele? Ca asa nu merita sa dai banu pe Toyota Corolla cand poti sa iei Lacetti cu aceleasi dotari mult mai ieftin ; INSA asta nu schimba faptul ca Toyota Corolla este o masina superioara (buildquality , fiabilitate , calitate etc). Aceleasi lucruri le are si Fabia peste Kalos. Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Pe ce te bazezi cand spui asta? Pe faptul ca Skoda e marca europeana sub tutela VW si Kalos nu? (Desi e Chevrolet, sub GM). Despre fiabilitate scazuta eu nu am auzit la Kalos, tu ai auzit? Link to comment
AND Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 N-am zis fiabilitate scazuta , dar sincer vrei sa spui ca GM este peste VW la fiabilitate? Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 INSA asta nu schimba faptul ca Toyota Corolla este o masina superioara (buildquality , fiabilitate , calitate etc). Aceleasi lucruri le are si Fabia peste Kalos. Asta ai zis tu. Nu am zis ca este nici peste, nici sub... dar nu am auzit pana acum de nici o problema care sa tina de fiabililtate la Kalos. Am impresia ca threadul asta devine in felul acesta o bataie intre imaginile celor doua marci si tin sa iti aduc aminte ca esti pe un forum daewoo. Daca ar fi fost sa ne luam dupa marca si nu dupa fiabilitate... Sper ca te-ai prins ce vreau sa zic. Link to comment
ovi_jer Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 N-am zis fiabilitate scazuta , dar sincer vrei sa spui ca GM este peste VW la fiabilitate? Am scris aici ce masini fabrica GM. Link to comment
BogdanG Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Fiabilitatea masinilor Daewoo fabricate in RO este indoielnica dar cele facute in korea sunt la standarde superioare ,oricum Kalos este net superior lui Clio si Albea la capitolul fiabilitate si chiar a finisajelor .Sincer nu am auzit de Kalosuri cu probleme dar de renouri sunt pline serviceurile .Oricum problema lui Daewoo era una de marca nu de fiabilitate .Singurul minus al Kalosului este tot faptul ca e produs in Korea adica +30% taxe vamale Link to comment
Satori Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Lasa, mai, ca din cauza taxelor ramane 'pentru cunoscatori' Link to comment
BogdanG Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 fftopic: Bine ca nu creste si valoarea ei odata cu trecerea timpului Dintre toate masinile din topic nu merita nici una pt ca momentan Clio schimba modelul ,Fabia este destul de veche ,Albeea este Fiat si Kalos are +30% taxe ,eu sunt de parere ca mai trebuie asteptat pina in toamna cind o sa apara noi modele in RO care o sa merite cu adevarat ,EX: Kia RIO , noul Clio ,etc PS> cel mai mult merita acum Megane II Sedan 1.5dcI 80cp la 13.500e FINAL !!! Link to comment
Satori Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Da, da... odata cu mine un prieten si-a luat MII. Acum schimba turbina ca are nu stiu ce scurgeri. Are 19-20kkm. Merita, nu gluma. Link to comment
geof Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 Domnule , am zis sa comparam MASINA , nu pretul ei! <{POST_SNAPBACK}> Comparatiile strict intre masini poate isi au locul prin reviste. Utilizatorii normali (ca noi) trebuie sa ia in considerare pretul. Nu cred ca cineva, cand isi cumpara o masina isi spune: "Vreau sa-mi iau o masina din clasa compacta", si apoi se uita la toate, la performante, design, etc., si apoi o alege pe cea mai buna (in clasa compacta exista si masini produse de Dacia, si de BMW ca sa dau niste extreme). Cred ca majoritatea utilizatorilor normali isi evalueaza bugetul si apoi in functie de acesta se uita la ce masini se incadreaza in pret (chiar daca fac parte din clase diferite). De aceea nu prea sunt eu de acord cu comparatii de masini strict din aceeasi clasa, pentru ca uneori preturile dintre ele difera prea mult, iar o asemenea comparatie nu are nici o utilitate pentru un utilizator obisnuit. Raspunzand acum strict on topic, cand mi-am cuparat Kalos-ul am mai avut in vedere in special Renault Clio si Hyundai Accent. Fabia era prea scumpa la motorizarea si dotarile pe care le vroiam, iar in Fiat nu prea aveam incredere plus ca nu-mi place Albea de nici o culoare (Ce vreti? Ce faceam daca imi luam o masina urata si dupa un an ma plictiseam de ea?). Dintre cele enumerate, Hyundai a picat din cauza costurilor de intretinere. Ramasese oarecum la egalitate Kalos si Clio. Argumente au fost fiabilitatea (atat datele culese de pe Internet cat si faptul ca inainte am avut Cielo si am avut incredere in producatorul Daewoo) si designul. Si acum, dupa doar 4000 de km parcursi, aleg in continuare Kalosul. Sper ca si peste cativa ani sa spun la fel. Link to comment
BogdanG Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 Da, da... odata cu mine un prieten si-a luat MII. Acum schimba turbina ca are nu stiu ce scurgeri. Are 19-20kkm. Merita, nu gluma. <{POST_SNAPBACK}> E in garantie Satori asa ca nu contaza . PS> Bafta la licenta !!!! Link to comment
body Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 N-am zis fiabilitate scazuta , dar sincer vrei sa spui ca GM este peste VW la fiabilitate? <{POST_SNAPBACK}> Cu muuuult peste ! Cand Volkswagenul fabrica Keaffer ( carabus in germana da' nu am umlautul sa-l pun la a) GM facea limuzine !Mai documenteaza-te ! Link to comment
Satori Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 Ing. Satori, te rog. E, mai, e.. dar nu o sa fie forever. Si acum mai e si un roman care isi baga mana in matele ei. Crezi ca le pune la loc mai bine decat turcu? Poate. Dar eu nu as dormi linistit. Link to comment
Gica Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 E in garantie Satori asa ca nu contaza . <{POST_SNAPBACK}> Ba conteaza : timpul pierdut prin service ca sa schimbe piesa, increderea in masina - daca de acum pica piese, cum va fi mai incolo ? Plus nervii pe care tii faci cand vezi ca masina nu mai merge cum trebuie... Link to comment
BogdanG Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Pai de aia am vindut Espero ca sa nu ma mai enervez > dar nu era devina masina ci tara cu multi mecanici incompetenti . Oricum urmatoarea masina va fi noua asta e clar si va fi vinduta imediat ce iese din garantie ,asa ca sincer nu ma v-a interesa prea mult daca e buna sau nu ci mai degraba daca m-a costa mult sau putzin ,ma refer la revizii. Nu poti cere la o masina de 15.000 euro sa fie fiabila ca una de 40.000 euro, pentru romanul "adevarat " conteaza la o masina ce portbagaj are si cit costa ,de aia ne umplem de Loganuri ca de pojar si masinile cu adevarat interesante le numeri pe degete .Mie personal mi-se pare de luat in calculul de achizitie ca viitoare masina Suzuki WagonR+ care este o masina deosebita ,la fel este si Ignis care este un SUV mic,ieftin si economic si mai ales este o masina japoneza ...care costa numai 13.000euro pret final . Link to comment
AND Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Sa spui ca GM este mai tare la fiabilitate decat VAG e hilar Link to comment
Satori Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Sa auzi asta din gura (sau, ma rog, din degetele) unuia care a preferat Logan dupa ce a cochetat cu masini este ... null. zero. nada... AND, poti sa pui pe seama faptului ca suntem subiectivi sau ceva de genul asta sau poti sa mai pui mana pe carte, dar scuteste-ne de aceste remarci total deplasate. Link to comment
vlad35 Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 "... Kalos are +30% taxe ,eu sunt de parere ca mai trebuie asteptat pina in toamna cind o sa apara noi modele in RO care o sa merite cu adevarat ,EX: Kia RIO , noul Clio ,etc ..." Ai vreo informatie cum ca Rio o sa fie scutit de taxe ? Link to comment
AND Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Ooooo asta mi-a placut Deci posesorii de Logan n-au voie sa-si dea cu parerea pt ca orice ar spune ..se INSALA! Ca deh..ai ales altceva decat Daewoo si nu se poate. Inteleg ca este un forum daewoo ..dar stii ca omul trebuie totus sa aiba o minte deschisa. Nu exista numai alb , negru si daewoo. Te rog fii realist domnu satori. Si nu inteleg de ce tot timpul cauti sa te iei de mine .. poate-mi spui ce ti-am facut? On topic: Criza financiara in care se afla GM spune multe ! Ce naiba oameni buni , este cunostinta de scoala generala ..nemtii fac cele mai fiabile automobile! GM , sau orice alt constructor american sau de oriunde de pe planeta , nici macar nu se apropie de vre-un constructor german din punct de vedere al fiabilitatii si al luxului. Singurul departament unde GM are avantajul este la Off Road , in general Pick-up Trucks sau SUV-uri imense. Link to comment
VAXXi Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 AND, nu e vorba de 'parerea unui posesor de Logan', e vorba de o parere incorecta, indiferent a cui e ea. Mercedes, de exemplu, conform afirmatiei tale, e o masina beton, nu ? ca e nemteasca, e tot ce trebe. Ia intra matale pe-un forum de posesori, sa vezi cam care e situatia de cand Mercedes Benz e marca sub concernul Daimler-Chrysler. Practic, in lumea asta mai sunt 3-4 companii auto. Link to comment
Satori Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Ooooo asta mi-a placut Deci posesorii de Logan n-au voie sa-si dea cu parerea pt ca orice ar spune ..se INSALA! Ca deh..ai ales altceva decat Daewoo si nu se poate. Inteleg ca este un forum daewoo ..dar stii ca omul trebuie totus sa aiba o minte deschisa. Nu exista numai alb , negru si daewoo. Te rog fii realist domnu satori. Si nu inteleg de ce tot timpul cauti sa te iei de mine .. poate-mi spui ce ti-am facut? Vaxxi ti-a explicat mai bine, poate. Nu ma deranjeaza ca nu ai Daewoo sau ca ai Logan (desi nu pot sa ma abtin sa fac caterinca pe tema asta) ci ma deranjeaza ideile pe care le debitezi. Apropo, Bentley, stii tu, aurolacii aia care mai aveau nitel si dadeau faliment, nu fac masini, conform liniei tale...de gandire (era sa zic logice )? Alt exemplu: Logan are succes comercial. Ce treaba are marketingul si managementul companiei cu calitatea automobilului? Mai bine lasa. Link to comment
Recommended Posts