Jump to content

Montaj Boxe In Usi Spate Tico

Recommended Posts

aveam si io niste pioneer 1748 de 17 cm pe spate si erau puse ca in perete, din cauza formei usii si datorita numeroaselor vizite in service nu mai aveam nici sacosa aia de e pusa cu mastic pe usa, asa ca:

materiale : - 2 mp (ml) de folie izolatie subtire neagra stil parchet din brico: 47.000/ml

- 1 kg prenadez + pensula de unica folosinta :)

- 1 adaptor custom-made dupa boxa cu gauri pt kiplinguri

- 10 suruburi + kipling

- burghiu de 4mm + 20 pop-nituri de 4mm

- un tub de mastic

1. se desface fata de usa, se potriveste cu atentie adptorul, se manjeste fata de usa cu mastic sa nu vibreze tabla pe tabla si se prinde in pop-nituri

2. se da toata fata de usa cu prenadez cu pensula si se lipeste materialul izolant. datorita solventilor din prenadez, materialul o sa se muleze pe nervurile usii .

3. atentie!!!!!!!! nu faceti ca prostul de mine: lasati sa se usuce bine de tot prenadezul inainte sa montati fata de usa la loc. eu am montat-o imediat si azi dimineatza am gasit partile din plastic de pe fata usii fleoscaite datorita solventilor... oricum vroiam sa le imbrac in imitatie de aluminiu striat asa ca o sa imi pun in practica ideea...

4 chestia cu izolatul se poate face si la usile fata, eu le-am facut si pe ele ca imi mai ramasese folie destula...

scuze pentru grafica, nu e punctul meu forte...

post-245-1108912085_thumb.jpg

post-245-1108912165_thumb.jpg

post-245-1108912184_thumb.jpg

post-245-1108912200_thumb.jpg

@ soran pana la nivelul usii :) n-am nici o problema...

@hellcat: e un aparat de vro 100-150k care foloseste niste nituri denumite blind rivets dar sunt cunoscute sub numele de pop-nituri care au avantajul ca se prind de pe o sg parte. dai gaura, bagi nitul in aparat, il bagi in gaura si strangi ca pe un patent si gata... e un mare ajutor la orice lucrare; un nit e 500 bucata sau 35-40k punga de 100

post-245-1108965893_thumb.jpg

Edited by tico_RS
  • 11 months later...

Salut!

Aduc in rediscutie topicul acesta:

Cum se aud boxele montate pe spate dupa "reteta ta".

Eu,de fapt logodnica mea are un tico ricco din 98 ,abia cumparat si vreau sa ii fac instalatia audio.

Tin sa precizez ca eu am avut un tico acum vreo 3-4 ani ,pe care l-am tinut 1,5 ani si i-am facut vreo 83 mii km.Am desfacut masina din toate oscioarele,instalatia audio a reprezentata-o un md-player cu magazie cd-uri,apoi un cd player blaupunkt cu amplificator stealth de 600 w,subwoofer de 12" ,cutia subwooferului era mai mare decat spatarul banchetei spate, ("cilindru") era home-made din 2 straturi de pfl,f rigida.

Boxe am avut o pereche de sony explode de 17 cm pe usile din fata si ma batea gandul sa imi pun si pe spate (la cele ovele de pe placa renuntand deoarece subwooferul ocupa tot portbagajul si vreo 10-15 cm deasupra lui)..

Cum se aud boxele pe usile din spate?vibratii ceva?

merci mult!

octavian

in spate se auzeau chiar foarte bine, aveau suficient bass pt o auditie decenta, dar acum le-am scos pt ca am trecut la ovale pt ca deja ramasesera in spate fata de sub. daca vrei sa se auda mediile clar si "prezent" si in fata, nu te baza pe locatia aia. daca vrei sa pui 17 in spate si 10 in fata atunci merge, pt fata se poate adapta solutia din spate. daca ai intrebari sau vrei sa vb cu mine, am id de mess in profil...

eeee, eu ma refeream la o auditie decenta, nu neaparat sa ii si ajunga... eu am ovale pe spate si tweetere pe fata si nu simt deloc nevoia de medii mai clare de atat, si am urechea peste medie de pretentioasa... plus ca daca pune boxele pe polita sunt suficiente 2 boxe, nu 4, de unde rezulta ca poate sa ia ceva mai scump in acelasi buget, dar daca era masina prietenei lui, ma gandesc eu ca nu e atat de pretentioasa si o auditie decenta ca bani si performante nu ar cere mai mult de doua boxe, chiar si de 17 pe polita si nishte tweetere in fata sau chiar boxe de 10 in usa (bord)

Salut!!

Multumesc tutror pt raspunsuri...O sa pun 2 perechi de difuzoare in usile fata si doua perechi in cele din spate.Ma gandesc sa fie identice si sa fie "sistem",adik separadt joase ,inalte cu filtre,iar pe cele din bord le voi folosi pe post de medii.Cel putin la vechiul meu tico ricco asa aveam.

Daca vreodata voi mai face upgrade,probabil ca pe placa voi monta 2 boxe ovale sau de joase de 20 cm si un subwoofer ,acestea avand semnal de la vreun amplif cu 4 cai.

Totusi presupun ca boxele din usi ,cle din bord si 4 dif de inalte o vor satisface deplin pe pr mea din acest punct de vedere.

Eu am un polo si aveam planuri mari de tuning la el (remapare,stopuri hella gen polo 9n3,suspensii sport,jante 16"),dar deocamdata aranjez tico ricco pr mele.Deja mi-am luat becuri osram silver duo (si nu mai stiu cum se num),vreau sa comand semnale laterale albastre de golf iv sau Polo (6n,9n),am gasit si ceva universal..trebuie sa revopsesc jantele (ca sunt din aliaj ) si probabil voi lua un set nou de gume lassa...

In viitorul apropiat am in vedere:semnale fata albe (am vazut pe forum,pe undeva),eleron original coreean de tico (bestial) si geamuri electrice (toate de la rocad)...apoi va veni folia omologata si fete de usi cu tapiterie albastra, huse in doua culori (albastru,gri ) si mocheta albastra.Ar mai fi un "tips"(ornament de evacuare ) decent si stopuri rosii ..

Pozele cu semnale albastre:post-2820-1139472002_thumb.jpg post-2820-1139472002_thumb.jpgpost-2820-1139472053_thumb.jpg

post-2820-1139472030_thumb.jpg