Costi VLN Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Sant curios ce ar zice fostul propietar de felul cum arata acum.Urmaresc topicul tau de la inceput si intradevar enorma transformare.In legatura cu antifonatul usilor cred ca ai facut o treaba foarte buna.Initial asa vroiam sa fac dar am ales sa imbrac fetele usilor in vaselina,astfel protejind-o si impotriva ruginii.Felicitari pt grija ce i-o porti si spor la treaba. Link to comment
banzay Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 (edited) Fostul proprietar e incantat... E tatal meu Numai cand l-am luat la o plimbare dupa ce nu mai troncanea nimic si m-a felicitat El se plangea de faruri ca bat prost, ca e chin sa mergi cu masina noapte si asa a si fost! Sunt curios acum ce ar zice, dar nu l-am luat in masina de o vreme Mai imi zice ca arunc cu banii in masina, dar ce sa ii fac...e ca un drog Lui i-a placut foarte mult masina asta si inca ii place...dar nu o mai vede inapoi A decis ca trebuie sa bage niste timp si bani in ea si cum eu si fratele nu il ajutam (eu il mai ajutam, dar rar, aveam matizul pe cap), iar masina era in starea in care era... a decis ca mai bine isi ia un fiat albea de la un prieten... Si voia sa vanda cieloul dar s-a gandit ca mai bine il pastreaza pentru niste muncitori de la noi, s-a gandit si mai bine si mi-a zis ca renuntam la matiz (de care eram cam atasat si pusesem si eu jumatate din bani) Am zis ca il vand eu si imi iau ce masina vreau, a fost de acord, s-a razgandit iar... eh...povesti... Si cum ramasesem fara masina si cieloul statea degeaba...L-am tot rugat pana s-a plictisit si mi-a dat cieloul. Cu antifonatul: Am antifonat toata masina, inclusiv portbagajul si voiam sa mai dau cu niste antifon cauciucat si la pasaje. Fetele de usi nu am ce sa le fac, decat sa le pun niste folie de parchet in loc de folia aia subtire, pt ca sunt modelul nou Acum deocamdata nu mai am aluband si pt celelalte usi pt ca la praktiker nu mai aveau. Ce am facut pana acum, pot sa zic ca se simte... Am cam bagat ceva bani in masina asta. Oare daca ii bagam in matiz eram la fel de multumit? Edited May 23, 2009 by banzay Link to comment
CatalinC Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 (edited) ai muncit ceva la iahtu tau si chiar arata super bine ,cum e cu xenoanele ?Banuiesc ca o viata noua . Ti-as recomnada eu un antifon bun ptr usi STP da e cam piperat.Hai cu km multi fara belele Edited May 23, 2009 by CatalinC Link to comment
banzay Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Mersi mersi! Nici cu al tau Bubu nu mi-e rusine Nu bag bani multi in antifonat... Oricum e mai silentioasa ca matizul si desi mi-ar place sa traiesc intr-o...bula, nu mai vreau sa mai dau jos, sa pun iar...desi la usi nu ar fi foarte greu. Xenon-ul... e marfa rau...am ochi acum Sunt curios daca il iau pe tata la o plimbare nocturna ce mai zice de farurile mele Urmatoarii bani 'investiti' vor fi in tapiterie la fetele de usa, dar unde fac treaba buna, nu prea au materiale de unde sa alegi. Cred ca le voi face un alb/negru, dar inca nu stiu daca voi alege modelul original, iar partea mica de era cu material textil sa fie facuta cu inlocuitor alb sau o dunga paralela cu plasticul de sus =>2 zone - sus alb, jos negru. O sa ma joc si prin Photoshop sa va faceti o idee. Link to comment
ing3r Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Foarte tare cum bat farurile cu xenon acum! Arata super si masina curata, parca e noua! Link to comment
banzay Posted May 27, 2009 Author Share Posted May 27, 2009 (edited) Mi-am luat niste leduri si am decis sa refac iluminarea bordului... Cadranele vor fi iluminata cu un alb mai cald iar limbile ceasurilor cu rosu. In acest caz, la turometru probabil o sa inversez ledurile: rosu la turatie mica, spre limitare luminandu-se cu alb... Edited May 27, 2009 by banzay Link to comment
banzay Posted May 30, 2009 Author Share Posted May 30, 2009 Si am terminat si bordul... Arata binisor, ar mai fi fost cateva retusuri de facut, dar m-am saturat sa tot umblu la ceasuri. Din pacate aeroterma nu prea imi place cum a iesit Link to comment
AmunDei Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Frumos dom'le ce sa zic. Nu sunt eu fanul luminitelor si beculetelor, dar asa ceva, simplu si finut, imi place. Link to comment
Dj_Dark Posted June 1, 2009 Share Posted June 1, 2009 Daca asa se vad acele alea ziua, noaptea cred ca-ti rup ochii. Deh acu sunt doar poze, in realitate poate difera. Link to comment
banzay Posted June 1, 2009 Author Share Posted June 1, 2009 E data luminozitatea mai puternica la telefon ca e camera f proasta. Intradevar, versiunea veche, cu ledurile de tip alb-rece era mult mai calumea, lumina era mai putin puternica. Tocmai in ziua in care mi-am montat bordul cu ledurile astea si cu acele luminate... am cazut intr-o transa deasta de ma uitam la ace in gol ca o musca la bec, dar as zice ca nu deranjeaza la ochi chiar asa. Sunt multumit oricum. Noutati: fete de usi in culoarea negru/crem deschis. Au iesit cam nasol, nu prea mi-a placut cum au lucrat baietii (tocmai deasta am facut doar la usile din fata, materialul de pe usa stanga arata rau de tot, dar si din cauza ca mi-a fost lene sa scot fetele din spate) Poze mai tarziu Link to comment
banzay Posted June 2, 2009 Author Share Posted June 2, 2009 (edited) Noutatile de astazi...Am montat doar o fata de usa pt ca, chederul de la cealalta nu il aveam la mine. Ignorati partile cu alb de pe fata de usa, erau asa de ceva timp, dar isi vor schimba culoarea Am pus si un suport de ochelari ca duceam lipsa... si am reusit sa obtin un model asemanator cu cel de pe usi si pe capacul de la scrumiera, vopsit si el in negru. Edited June 2, 2009 by banzay Link to comment
Costi VLN Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Frumoase fetele de usi,deasemenea imi place iluminatul bordului cum a iesit.In schimb nu imi place suportul de ochelari.Acum depinde si de gusturi.In rest felicitari pt munca si atentie pt dezmembrache.Multa bafta. Cum ai reusit sa luminezi acele bordului.Ce sistem si leduri ai folosit.Au iesit super tare,cam puternica lumina dar ok.Am avut si eu o idee dar mi-a fost cam teama sa scot acele,dupa ce le montez sa nu imi indice eronat. Link to comment
banzay Posted June 2, 2009 Author Share Posted June 2, 2009 Suportul de ochelari e unul foarte calitativ, e de firma buna si desi stiu ca nu se potriveste vizual, macar imi foloseste, nu stau sa mai imi las ochelarii la parasolar. Fetele de usi, eu inca nu sunt prea impacat, dar asta e... m-am saturat sa umblu cu masina dezmembrata si vor ramane asa...cel putin o vreme macar Bordul... am folosit cate 4 leduri smd, puse exact sub ace. Trebuie sa ai grija cum le pui pt ca au un fel de lupa, sa ii zic asa, si daca acul se misca (de exemplu acul pt kilometraj, ajunge in zona 100km/h) si trece lupa de led, nu faci nimic, se vede prost. Cu acele, dupa ce le scoti, trebuie avut grija. Eu Le-am tot reglat pana astazi... si in final au iesit bine acum Trebuie luat in considerare ca bordul e montat un pic inclinat si deasta imi arata la RPM cu ~100 mai mult Lucrul bun este ca imi arata kilometrajul bine acum, inainte avand o eroare de ~5-10 km/h Link to comment
banzay Posted June 5, 2009 Author Share Posted June 5, 2009 (edited) Jante... 15", et 33, 6J, 4x100 Initial ma asteptam sa vina in varianta silver, fara sa fie vopsit interiorul negru, dar e ok si asa... Au venit cu cauciucuri varza (spate Dunlop 195/65/15=> ating la denivelari luate mai in viteza, fata nokian 195/55/15, tocmai bune) Cat de curand voi investi in niste cauciucuri bune 195/55 sau 50/15, dar neaparat noi si o firma mai buna... Prima impresie... imi place cum se misca masina, parca un pic mai greu la servo se simte, dar nu e problema... Pret de achizitie... 270 de lei, 380 cu tot cu transport... Iar acum poze... Edited June 5, 2009 by banzay Link to comment
madkat Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 La pretul asta mai vrei sa fie si gumele bune... > oricum pe spate arata odios talonul ala mare - trebuie musai maxim talonul pe care il au cele din fata Link to comment
GeorgeParaschiv Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Cele mai indicate ar fi 195/50 Link to comment
banzay Posted June 5, 2009 Author Share Posted June 5, 2009 (edited) Pai normal ca nu ma asteptam la gume bune Pai jantele erau 250, a zis hai treaca iti dau cu 20 si cauciucurile sa nu le mai scot de pe jante... Si sa ma calicesc la 20 de lei era chiar penal... Oricum jantele sunt intr-o stare ireprosabila! In afara de cateva zgarieturi minore la cele din fata, sunt perfecte... LE: Mersi George, stiam Am studiat si topicul dedicat... O intamplare oarecum hazlie a fost zile astea... eu cu anvelopele de iarna, cam tocite si vechi si ele, am fost nevoit sa pun o frana brusca de pe la 50-60. Masina a oprit in cativa metri. Am fost placut impresionat de frane. De cand am avut masina nu am fost nevoit sa pun frana brusca. La matiz nu cred ca opream in aceeasi distanta... Sper sa nu fiu nevoit sa fac asa si cu cauciucurile astea ca sunt cam "slick-uri" si cred ca ma duc saniuta... Edited June 5, 2009 by banzay Link to comment
Costi VLN Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Nu vreau sa te descurajez dar parerea mea e ca la et 33 cat au jantele tale indiferent de ce cauciucuri ai vei pune cand vei avea masina incarcata iti va atinge in aripa spate. Eu am pus janta aliaj cu et 35,deci mai mare ceea ce inseamna ca marginea jantei e mai in interioar decat la tine,am fost nevoit sa indoi buza aripii spate pt ca imi atingea.Multa bafta. Link to comment
EM!L Posted June 6, 2009 Share Posted June 6, 2009 Bre, dacă tot te apucaşi, după ce-i pui nişte gume cu talon ok... ar merge şi un pic coborâtă > Link to comment
TBird Posted June 6, 2009 Share Posted June 6, 2009 Salutari dl. Banzay M-ai vazut azi pe Aurel Vlaicu ? De unde ai cumparat antifonul ... practiker ? Si cat fu` halatu... ? Trebuie sa ma apuc si eu de treaba... acum cat e cald si frumos pe afara Link to comment
CatalinC Posted June 6, 2009 Share Posted June 6, 2009 (edited) L-ai aranjat bine misto jantele,iluminarea bordului si fetele de usi :wub: Are dreptate lumea acuma merge sa o lasi umpic jos,daca nu preferi ca mine drumurile off road Baga si o poza cu ledurile din spatele foliei daca este ok cu tine sa vedem si noi cum ai aranjat ledurile si daca mai ai )"> ca o de ex la mine am uitat sa fac poze cu leduriel in spatele foliei. Edited June 6, 2009 by CatalinC Link to comment
banzay Posted June 7, 2009 Author Share Posted June 7, 2009 (edited) Salutari dl. Banzay M-ai vazut azi pe Aurel Vlaicu ? De unde ai cumparat antifonul ... practiker ? Si cat fu` halatu... ? Trebuie sa ma apuc si eu de treaba... acum cat e cald si frumos pe afara V-am vazut, inainte de semafor, am aruncat un ochi asa, dar am crezut ca nu m-ati observat Chiar ma miram cine este cu cielo argintiu si cu insemnele Daewooclub in spate stanga pe portbagaj Antifonul de la practiker... Rola mare de aluband de 10 cm latime e vreo 50 si ceva de lei. Rola mica de 5 cm latime (eu numai asa am gasit ) era vreo 26 de lei. Flashband (tot un fel de aluband) era o rola vreo 80 de lei parca, dar avea mai mult material ca rola mare de aluband si avea o latime de 15 cm daca nu ma insel. Oricum practikerul nostru sta rau cu aprovizionarea de aluband, din motivul asta am luat flashband ca inlocuitor ca m-am plictisit sa ma tot plimb pe la ei sa intreb. Faza e ca flashbandul nu se lipeste atat de bine ca alubandul, dar pare mai bun, mai rigid. Peste aluband am dat cu antifon cauciucat, 14-15 lei bidonasul de 3L parca de pe Poporului. In final peste imbinarile dintre foile de aluband/flashband, am acoperit cu niste antifon deasta, iar cand inca nu se uscase, am pus niste pasla, tot din practiker la vreo 12 lei metrul liniar. (are in jur de 2-2,5 metri latime). Pot sa spun ca zgomotele de rulaj s-au redus substantial, problema e ca usa nu a fost reparata calumea si la viteze peste 100 km/h se aude cateodata vantul. Motorul se aude si el inca destul de bine, dar totusi parca mai incet un pic, pt ca nu am apucat sa dau jos bordul sa antifonez calumea peretele de foc. Muzica parca se aude si ea ceva mai calumea fara alte zgomote din mediul inconjurator, iar acum pot sa o dau cu 5-10 (o tineam la 30+/60)unitati de volum mai incet (20+) si sa se auda chiar bine. Acum despre jante, alte impresii: Ating clar si se aud, dar cum ziceam sunt in plan cauciucuri noi. Se pare ca echilibrate nu au prea fost inainte pt ca mi s-a intamplat de vreo 2 ori (sub 100 km/h) sa tremure volanul destul de rau. Doar pe 2 portiuni scurte de drum, dupa care nu a mai facut tot drumul, ceea ce mi s-a parut ciudat. Oricum dupa ce vin cauciucurile noi, o ducem si la echilibrat. Vin cauciucurile, vine si distributia luna viitoare si o las mai usor ca prea mananca bani... @Catalin: Suspensie sport nu cred ca mai imi pun, am avut o tentativa, dar nu mai am de gand. Merg destul cu masina, mai fac si drumuri prin judet, unde strazile sunt cam vai de mama lor si nu vreau sa imi pun rinichii in pericol. Curbele nu le abordez in viteza asa mare si nici nu vreau sa iau toate gropile cu botul masinii Din pacate, am uitat sa fac si poze la leduri in spatele foliilor, dar nici nu mai fac decat daca mai dau jos bordul. Si cum m-am tot saturat sa umblu la el, si sa se arda toate ledurile si nu cred ca il dau jos in curand. Mersi de aprecieri Edited June 7, 2009 by banzay Link to comment
TBird Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 Mersi Domnu` , maine ma duc si eu sa imi fac cumparaturile Link to comment
Yaz Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Misto masina, se simt modificarile. O intrebare am cam nelalocul ei dar o pun totusi si imi cer scuze daca ai spus pe undeva si am omis...de ce ai dat Matizul pe Cielo? Link to comment
ing3r Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Pe motiv de upgrade? Plus ca nu a dat nicio diferenta, ceea ce mi se pare in regula...Tu nu ai dat un matiz pe un cielo schimb pe schimb (amandoua in stare f buna dpdv al motorului) ? Link to comment
Recommended Posts