Zmeul cel rau Posted April 12, 2009 Share Posted April 12, 2009 Zmeu, am auzit multi incantati in domeniul bugetar ca ce bine le face privatilor ca nu mai fura ei "impozite" la masini.Te mira gandirea unora sau lipsa urmei ei? Pe mine nu, uite la hsc tv Le trece repede. Pana la urmatoarele alegeri legislative uita. Link to comment
sebian Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 http://www.startups.ro/analize/cum-iti-va-...in-codul-fiscal Link to comment
hades Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 @sebian: Foarte util linkul, thanks. Link to comment
andreib Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 (edited) eu ma gandesc mai degraba la un offshore decat la firma in BG. Nu, mai bine iti faci o intreprindere individuala. Contabilitate mult mai simpla (nu ai nevoie de expert), taxe mici de infiintare (vreo 200ron la ORC), impozit fie de 16% profit sau cota din CA, ai voie de angajati cu CIM sau poti plati 5,5% pentru sanatate pentru tine si deocamdata fara forfetar. Edited April 13, 2009 by andreib Link to comment
sergiuhusca Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 (edited) Si...intr-un final ordonanta: Cum sa pretinzi sa platesti ceva din 0? E ca si cum ai cere cuiva sa supravietuiasca din NIMIC! mat.modif.CF_si_CPF_cf.oug.34_2009.doc Preciz.per.TVA_luna_calend..doc Edited April 25, 2009 by sergiuhusca Link to comment
Viz Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Desi nu cred sa aiba prea mare influenta aceasta petitie, macar merita incercat: http://www.petitieonline.ro/petitie-p65633048.html Link to comment
Iuiu Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Eu dizolv firma. De la 4 angajati am ajuns la unul-adica eu. Chiar daca merg de azi inainte "full" nu ies pe plus, asta in cazul cel mai fericit. De ce sa platesc 500 de euro? In 4,5 luni de activitate aproape zero am acumulat datorii de 18 mii de roni. Daca stiam ca platesc impozit la cat produc poate aveam curaj sa merg mai departe, asa ma strange in spate. Inca 4+1 someri cu acte inregula si care "trag" bani de la stat. Link to comment
sergiuhusca Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Si eu sunt in aceeasi situatie... In tara asta ma simt din ce in ce mai mult jefuit de acest guvern... Eu abia ce am infiintat firma... Nu am apucat sa tai nici macar o factura sau sa cumpar ceva pe firma asta... Deci 0 din toate punctele de vedere... Contextul economic nu prevede vreo schimbare in bine... Mi se pare absurd sa mi se pretinda sa platesc o suma de bani , dintr-un profit inexistent!Mai concret 0! Link to comment
lascarica Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Asta cu forfetaru' m-a palit pe mine acu' ani de zile pe PF Nu am avut activitate deci profit 0. Bunnnn ... conform teoriei eu estimasem x lei profit la care eram dator statului cu y lei impozit. Bineinteles ca neavind activitate mi-am bagat ... si nu am platit nimic. La inceputul anului urmator ma duc sa inchid taraba deoarece lucram din an in pasti si atunci la "negru" sumele erau derizorii... Incepe ala sa ma i-a ca tre' sa platesc penalizarile ca n-am platit impozitul la timp , daca vreau sa inchid. UPS !!!! Au inceput sa m-i se zbata venele "Domnu' hai sa facem putina aritmetica." Profit=0 -> Impozit=0 Penalitati la Impozit=0 cit e conform legislatiei? Daca eu plateam impozitu' acu trebuia sa mi-l dai inapoi, corect? Cu dobinda nu? Ca t-i l-am dat degeaba, NU? Cind a vazut timpitu' ca fac scandal de venisera si din alte birouri la spectacol moca si ca sint inginer constructor DE MASINI UNELTE, nu constructii civile cum credea cretinu' si-a facut mila de injiner si m-a lasat in pace... Banui ca aceeasi forma de lege e si azi si aceeasi chestie cu forfetarul de la SRL-uri... Link to comment
sergiuhusca Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Este o mare tampenie... Dar ce pot face eu sau colegul de mai sus in situatia de fata? Link to comment
lascarica Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Inchizi taraba si lucrezi la negru. Aduci masini sau ce dracu i-ti mai trece prin cap. Sau te angajezi si lucrezi la patron N-zeii lor de timpiti, legi de kkt aplicate dupa cum bate vintu' (si nu dobitocu de la FNI) Link to comment
sergiuhusca Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Tampitul , tampitilor este Pogea!!!!!!!! Link to comment
Recommended Posts