augustinionut Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 O cruce,langa retrovizoare. Link to comment
Mircea Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Am o iconita mica, de 1 cm in diametru, pe care am gasit-o in urma cu vreo 7 ani, cand lucram la ceva pe la tara. Am luat-o si a stat la oglinda in toate masinile pe care le-am avut de atunci, Moskvitch-ul, Nubira si acum Lacetti. Cu siguranta va sta si in urmatoarea. Link to comment
Salex Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Cruciulite = 0, niciodata nu am avut Slujbe, apa sfiintita = 0 (busuioc doar in sosurile de rosii) Cruci la drum = 0 . Ca sa fiu cinstit pina la capat, sint un pic ateu, din perspectiva crestina ... Link to comment
KumKum Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Oricum nu au nici un efect indiferent daca le ai in masina ori nu, pentru ca fiecare din noi crede ca e ferit(indiferent de ce, in general de accidente)daca are asa ceva in masina. Am si eu si sincer nu au ajutat cu nimic atunci cand un habauc a hotarat ca e mai bine sa se opreasca cu masina lui in aripa mea dreapta, decat sa se uite si el in oglinda atunci cand iese din parcare...si altele de genul, norocul meu pot spune a fost ca au fost toate usoare, atat, in rest... Link to comment
Salex Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Am si eu si sincer nu au ajutat cu nimic atunci cand un habauc a hotarat ca e mai bine sa se opreasca cu masina lui in aripa mea dreapta, decat sa se uite si el in oglinda atunci cand iese din parcare...si altele de genul, norocul meu pot spune a fost ca au fost toate usoare, atat, in rest... Iti dai seama ce te pastea daca nu o aveai in masina ? Poate tocmai asta te-a salvat de la ceva mai rau. In ceea ce ma priveste, singurul incident cu adevarat urit pe care l-am avut, s-a petrecut cu o masina care a fost la sfintit (nu mi-a apartinut de la inceput). Una peste alta sint de acord cu urmatorul lucru: cine crede cu adevarat nu are nevoie de kilograme de cruci, icoane, matanii si alte din astea. Credinta e in sufletul fiecaruia, ar trebui sa fie ceva extrem de intim nu afisat "pe taraba". Dupa parere mea, dar nu numai, asta din urma e o gluma proasta, kitsch in toata regula. La fel de "valoros" ca si "codita de rechin" Link to comment
Englishman Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 (edited) Nu sunt adeptul "declamarii " credintei spre cele patru zari, chiar din contra, dar bucuria mi-a fost imensa cand am constatat, in momentul in care mi-am sfintit masina, ca s-a nimerit sa fie acelasi preot batran care mi-a facut acelasi serviciu si la masinile anterioare. Si pana acum, nu am avut nici macar o mica tamponare, niciun eveniment de " contact" cu nimeni, cu nicio masina, iar asta in multele sute de mii de km parcurse. ( doar o mica exceptie am la activ, dar s-a soldat fara niciun fel de pagube) Sa dea Domnul sa nu se intample nici de acum inainte vreodata. Cat despre cruci peste cruci atarnate peste tot, este evident ca este doar un "aprozar" al credintei, mai mult cu rol de...autoconvingere intr-ale religiei. Fara doar si poate, prost gust. Edited April 17, 2009 by Englishman Link to comment
laurentziu83 Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 (edited) Una peste alta sint de acord cu urmatorul lucru: cine crede cu adevarat nu are nevoie de kilograme de cruci, icoane, matanii si alte din astea. Credinta e in sufletul fiecaruia, ar trebui sa fie ceva extrem de intim nu afisat "pe taraba". EXACT, dupa cum nu trebuie sa iti arati credinta facand semnul crucii la fiecare biserica din cale, sau ferindu-te sa injuri, sau ducandu-te in fiecare duminica la biserica, sau spovedindu-te, etc, etc, ci prin ceea ce esti. Cum spunea Andrei Gheorghe mai demult:"nu poti sa-i spui bun crestin celui care iese de la biserica dupa ce s-a rugat, inchinat, etc, si apoi se duce acasa si isi bate nevasta". @Englishman: mai degraba te-ai bucurat de revederea cu un vechi prieten, in rest oricum nu conta. Sfestania la masina e la fel de folositoare ca 10 airbag-uri pentru un sofer care isi da centura de siguranta pe dupa scaun. Da sau nu, cum iti este norocul. Vorba aia, noroc sa avem, ca sanatate au avut si cei de pe Titanic. Edited April 17, 2009 by laurentziu83 Link to comment
rm.popa Posted April 17, 2009 Author Share Posted April 17, 2009 Si pana acum, nu am avut nici macar o mica tamponare, niciun eveniment de " contact" cu nimeni, cu nicio masina, iar asta in multele sute de mii de km parcurse. Felicitări! Ştii că de fapt e meritul tău, nu? Link to comment
Englishman Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 (edited) Eu sunt convins ca doar 50% a fost meritul meu, daca stau sa ma gandesc la numeroasele situatii in care doar mana Providentei m-a scos basma curata...de fapt, " norocul" de care zicea Laurentiu mai sus, pentru mine se cheama " faith", ma rog, de la om la om... cum vede si cum simte chestiunea fiecare. Cand aluneci cu masina perpendicular pe sosea, (adica cu lateralul masinii, pe directia de mers) din cauza burnitei si a caucioacelor Pirelli ( fi-le-ar neamu` afurisit) , pret de cateva zeci de metri, iar autocarul care urca la deal, cu viteza, inspre "pravalirea" ta, te rateaza la cativa cm...asta pentru mine se cheama mai mult decat noroc porcesc. Mai ales ca am reusit si redresarea Novei la poalele dealului fara sa o ating deloc de decor. Edited April 17, 2009 by Englishman Link to comment
Lucian M Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Daca mai pocnim oleaca masinile- nu tre' sa dam vina pe divinitate, ca nu ne-o aparat cand am fost la nevoie. Eu nu ma bat cu pumnul in piept ca-s crestin (merg la biserici mai mult la nunti, cand sunt la fotografiat), dar stie 'Al de sus ce e bine pentru mine si-mi mai da peste nas cand cred ca totul e roz si sunt 'al mai tare din parcare. Spre exemplu, nu ma simt bine daca dimineata nu ma spal pe dinti/fata si ma inchin- pur si simplu parca nu intra mancarea si ziua nu incepe bine. Totusi sunt de parere ca soferii de logan sunt 'ai mai credinciosi dintre soferi, marea majoritate au parbrizul plin de cruci si matanii. La cineva am numarat (sincer, ma plictiseam de moarte asteptand si m-am decis sa ma uit la masinile parcate langa mine) nu mai putin de 13 cruci. Acuma, omu' e credincios, inteleg, dar de ce musai 13 cruci? Il doare-n brisca de numere din astea mai speciale? Link to comment
Zmeul cel rau Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Si mergi cu patch-uri de ultima actualizare si bagi cheat-uri de pe dlh? Deocamdata. Sper ca in viitor sa gasesc artefactul "crucifixul lui Gigi" pe care sa il agat de oglinda. Ala o sa imi dea bonus pe aparare +30 impotriva radarelor fixe si +25 pentru alea mobile. Daca am si Paladinul cu mine in masina am si invulnerabilitate la Instant-On. Link to comment
banzay Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Eu am o iconita micuta in borseta pe care o car dupa mine toata ziua, in Matiz aveam una si mai mica cu Sf. Andrei (o tineam pe bord, mai dosita asa), dar a ajuns in torpedou si dupa prin garaj. La cielo am gasit de la tata in torpedou o carticica de rugaciuni rupta, o iconita vai de ea, o cruciulita de funie impletita si aia care arata la fel de rau. O situatie comica vis-a-vis de astea... cand i s-a spart masina tatalui...i-au luat si o cruciulita deasta mai aratoasa de o avea atarnata de oglinda. Deci si hotii sunt credinciosi "> Link to comment
BogdanG Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Nu am decat un putzitor agatat de oglinda si cam atat. Ma inchin cand trec pe langa o biserica dar nu-mi place sa transform dricul in altar, una e una alta e alta. Zmeule cum naiba ai tu statia agatata de oglinda ??????????????? Link to comment
Zmeul cel rau Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Razi tu, razi dar nu e bine sa faci misto de puterea crucifixului lui Jiji. Link to comment
sorin1983 Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Una dar nu la vedere Nu Nu Link to comment
lascarica Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 (edited) cruce nu-mi fac decat cand plec singur la drum lung, in rest isi fac pasagerii si pentru mine cand plec cu scart.Culmea e ca, de cand am renuntat la obiecte de cult, masina imi merge mult mai bine, nu s-a mai stricat nimic la ea, am consum decent, etc. Nu mai zic cat de enervante erau toate astea cand se balanganeau prin masina. In rest, in loc de a pupa crucile cum fac loganarii (altfel nu-mi explic siragul de cruci de sub oglinda), prefer sa fac uz de detectorul de radar si de GPS, si de nesimtire cand ma opreste politia. Laur esti de belea omule, am umplut laptopu cu chipsuri cind m-a busit risu' Ontopic : cruciulita am mostenit odata cu masina dar am infasurat-o in jurul oglinzii ca ma enerva sa o vad balanganind acolo. Am lasat-o sa nu-i vina idei nevestii sa-mi aduca altele In rest n-am o treaba cu biserica, cu sfintitu, facut cruce etc...vorba baietilor decit sa-mi fac cruce inainte de drum lung, mai bine update la IGO si speedcamuri, si sa nu uit RXu' acasa LE Adevar grai Lucian noroc ca sucu il bausem inainte ca tastatura de DELL costa destul de mult... Edited April 18, 2009 by lascarica Link to comment
Lucian M Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Da' bine ca nu beai suc, o puneai de-o tastatura noua. Link to comment
Englishman Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Pe tastaturile destepte poti sa versi si galeata cu apa, n-are nici pe naiba. Link to comment
Salex Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Pe tastaturile destepte poti sa versi si galeata cu apa, n-are nici pe naiba. Offtopic: am o janghina de Chicony care are gaurele de scurgere in caz de accidente cu lichide . Din pacate cojile de seminte nu se pot evacua in acelasi mod. Link to comment
lascarica Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Salex mi-ai dat o idee buna. Se va pune in practica. Mai naspa cu lichidele lipicioase cafea, suc etc... Oricum ideea e perfectibila mai ales pt spalarea tastaturii fara desfacere...gauri de scurgere... Link to comment
mr_ Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Nada, la toate intrebarile Se poate adauga inca o intrebare? "v-ati sfintit casa?" Da Nu Link to comment
Zmeul cel rau Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Pe tastaturile destepte poti sa versi si galeata cu apa, n-are nici pe naiba. Depinde ce intelegi prin "destepte" si cat esti dispus sa dai pe o asa tastatura. In principiu exista ceea ce spui tu acolo. Practic, sunt convins ca sub 1% din vizitatorii acestui forum au vazut vreodata asa ceva. Ontopic: Iisus din ala care da din cap (ca in Pulp Fiction), de se monteaza pe bord, nu are nimeni? Link to comment
Costi VLN Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Frate,vad cate unii cu atatea cruci prinse cu ventuze pe parbriz ca ma interb pe unde mai vad.Chestia tare e ca injura de i se inroseste ingerul pazitor .Eu am o cruciulita neagra impletita la oglinda si o bratara sfiintita in jurul brichetei ,ambele de la manastirea Caraiman.In rest masina simpla. Link to comment
laurentziu83 Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Am avut odata de bagat in hala un Megane al unui taximetrist. Avea atat de multe cruciulite, cd-uri, mileuri , un zar de plus cu latura de 10 cm, ca de-abia vedeam eu sa fac manevrele corect si imi distrageau atentia cu balanganitul. Cum draci se descurca ala in trafic? Link to comment
lascarica Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Asta cite cruciulite avea ? Banui ca portbagajul plin, si isi facea cruce tot timpul cind se urca la volan si cu limba in timpul mersului... Dar discutia asta tinde sa se duca pe panta pro/contra religie etc. Eu personal nu am nimic contra religie atita timp cit se practica cu discretie si individual fara a se impune celorlalti si a exista discriminare pe tema asta. A se vedea introducerea religiei in scoli OBLIGATORIU... chestie mai de RAHAT nu se putea...cica daca esti de alta religie vii cu adeverinta de la biserica... si daca esti ateu ceri adeverinta de la primarie sau de la asociatia de locatari ??? Gata ca am dat-o in offtopic... Link to comment
Recommended Posts