paul_marines Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 La acesta zona de dialog s-ar fi cuvenit sa pun poza unui taximetrist din Pitesti, care efectiv nu mai avea pe unde privi in afara din cauza zecilor de cruci impletite din sfoara. Modelul se gaseste din belsug la Manastirea C de Ag. Daca mai adaug ca impricinatul era cam tuciuriu la ten, ma cam indoiesc ca abundenta de simboluri religioase erau menite sa imbogateasca spritual pe conducatorul rrom. Sau oare sa fi aderat acestia la vreunul dintre curentele religioase universal acceptate? Link to comment
tolin Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Domnilor, ati depasit subiectul ! Link to comment
lascarica Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 De acord cu RM.P cel putin cu ultima parte Apropo de loganizare, nu tin partea Loganurilor si a posesorilor dar moda cu tot felul de cruciulite si alte chestii atirnatoare e general valabila... de la Chayenne la BMW si chiar vazui un Ford Mustang tigaie din aia de 5000cmc cu cruciulite si cd-uri gaurite . In foarte multe cazuri pacat de masini pe ce miini au incaput... Pina la urma este expresia nevoii de exteriorizare unii cu matanii, cruciulite altii cu aripioare de rechin, spoilere etc...vezi exemple la kitch-uri. Altii cu amindoua...si cireasa de pe tort e maneua care te deranjeaza auditiv la pachet cu cele de mai sus. Link to comment
Lucian M Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Baaa, ce dreq se intampla? E un sondaj, nu flame. Isi face vreunul teza de doctorat in teologie pe aici? Link to comment
zeneseu Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 ...Uite de ce e bun forumul: după postul tău mi-am dat pentru prima oară seama că ar putea exista unii care să se umple de cruci şi icoane ca să se apere de... radare şi poliţie... Ha! Mi se parea ca e ceva lipsa. De usturoi si apa sfintita ai uitat stimabile? Link to comment
Salex Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Ha! Mi se parea ca e ceva lipsa. De usturoi si apa sfintita ai uitat stimabile? Aici zic eu ca gresesti. Sincer cred ca ai mai multe sanse sa scapi de un politist daca ai cruciulite sau matanii in parbriz decit deca ai ingurgitat o tona de usturoi. In situatia asta, de cum ii dai Buna ziua/seara, in secunda 2 ti-a infipt o fiola sau un alcool-tester in gura Link to comment
rm.popa Posted April 21, 2009 Author Share Posted April 21, 2009 Ha! Mi se parea ca e ceva lipsa. De usturoi si apa sfintita ai uitat stimabile? La oglindă sau în glove compartment (aka torpedo)? Link to comment
zeneseu Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Aici zic eu ca gresesti. Sincer cred ca ai mai multe sanse sa scapi de un politist daca ai cruciulite sau matanii in parbriz decit deca ai ingurgitat o tona de usturoi. In situatia asta, de cum ii dai Buna ziua/seara, in secunda 2 ti-a infipt o fiola sau un alcool-tester in gura Adica n-am voie sa mananc usturoi pentru ca se asociaza cu bautura? Sa nu mai zic de ceapa... Asta e discriminare pe fata Totusi...cred ca nu ar avea curajul sa se apropie de mine la asemenea arome La oglindă sau în glove compartment (aka torpedo)? Pai stiu si eu, la oglinda, la gat...etc. Link to comment
Zmeul cel rau Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Apropo de atirnatori vazui pe 1 cu o sticluta banui ca era apa sfintita. fftopic: O noua idee de afaceri "braduti cu apa sfintita" pt posesorii de 4 roti ce ziceti... daca macar 30% din cei cu cruciulite pun bot ne-am scos E apa sfintita 100%. Ma rog, asa au pus-o acolo. Ca a sfintit-o Apa Nova e altceva... Link to comment
tolin Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 (edited) ... Atunci sa imi explice, va rog, cineva de ce se poarta! Sunt subiecte pentru injuraturile la volan. Altfel suna: 'tuti crucea ... 'tuti icoana ... cand le ai in raza de actiune. Edited April 22, 2009 by tolin Link to comment
Salex Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Apropos, cunoaste cineva vreu preot care sa aiba "tz" icoane/matanii/cruciulite atirnate de parbriz ? Eu cunosc citiva preoti, sint in relatii f. bune cu ei, evident nu dezbatem teme religioase ... n-am vazut in masina nici unuia dintre ei obiecte de genul celor din titlul postului afistae ostentativ. Sa fie oare atit de apropiati de divinitate incit sa nu aiba nevoie ? Sau pur si simplu se feresc sa fie ridicoli ? Link to comment
lascarica Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Apropos, cunoaste cineva vreu preot care sa aiba "tz" icoane/matanii/cruciulite atirnate de parbriz ?Sau pur si simplu se feresc sa fie ridicoli ? Pentru marea majoritate e un job bine platit...daca faci analogie cu "faci ce zice popa nu ce face popa" concluzia e ca multi nu au o treaba cu credinta...mai degraba si-ar afisa tarifarul pe luneta spate... EMIL: Eu. Am tot oscilat între "Economia sexului" şi "Psihiatrie agricola" dar m-am decis să abordez problematica "Aerodinamica în Teologie". Mosule ai o bere de la mine daca vii la mare in mai...ai fost crincen, era sa-mi vars sucu pe tastatura din cauza ta a scapat tura asta...din pacate nu si pantalonii... Hitman: Se poarta din aceleasi motive care fac posibila existenta bisericii (si a popiilor). Ai fost muuuuult mai diplomat decit mine Link to comment
fry Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 (edited) Nu am in masina nici o cruce sau matanie, nu sunt un om religios. La ce ortodoxism preistoric se practica la noi e si normal sa nu fiu. Parerea mea este ca atata vreme cat soferul nu isi incarca parbrizul cu 100 cruciulite si matanii care nu fac altceva decat sa-i reduca vizibilitatea, totul e OK. Cine vrea sa isi puna, sa-si puna, dar nu gramezi de artefacte ca e masina nu lacas de cult. Edited April 22, 2009 by fry 1 Link to comment
Daryus Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 In afara de braduletul parfumat, nimic altceva si niciodata nu se va balangani sau falfai de oglinda sau in alte locuri! Prefer sa fiu singurul meu inger pazitor cand plec la drum! Link to comment
tudor2402popescu Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Una singura, de articulatia parasolarului dreapta. E destul de discreta si de ajuns. Nu am facut sfestanie masinii dupa ce am luat-o. Daca fac cruce inainte de a pleca la drum : depinde de starea de spirit,de cat de grabit sunt, de multe alte treburi si multi alti factori. Oricum toate aceste 3 treburi ( iconita, sfestanie si inchinatul inainte de plecare ) nu vor lua niciodata locul conducerii preventive , al atentiei la volan, sau al detectorului de radar. Link to comment
titus Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 De-a lungul timpului maica-mea mi-a umplut torpedoul de iconite, cruciulitze si tot felul de ciudatenii sfinte. Am refuzat sa le atarn pe undeva. Imi place sa nu am nimic care sa ma deranjeze la condus. Doar gps-ul cand e cazul si atat. Am vazut zilele trecute un taximetrist care aveam practic tot parbrizul plin de cruci, icoane, steguletze etc. Nu stiu cum mai vedea sa conduca. E oarecum interesant cand te urci intr-o astfel de masina. Ai impresia ca esti intr-o casa de la tara.. parca si miroase la fel. Cruce nu-mi fac niciodata. Nu plec la drum cu gandul ca o sa mi se intample ceva rau. Masina n-am sfintit-o dar am tinut-o o zi intreaga in fata unei biserici deci poate conteaza la ceva. 1 Link to comment
Lucian M Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 (edited) Masina n-am sfintit-o dar am tinut-o o zi intreaga in fata unei biserici deci poate conteaza la ceva. Inseamna ca aia de stau cu masina aproape de biserici/manastiri au masinile ultra-protejate cu 9 dani judoka si au si Paladinul de la Zmeu si pe deasupra binecuvantare de la popa care n-are loc sa o parcheze pe a lui. Imi place chestia asta cu tinutul masinii in fata bisericii. Btw- cat ai tunut masina acolo- ai blocat trecerea sau doar o fo pe celalalt trotuar? Eu pentru sfintire suprema o propteam in poarta . Edited April 29, 2009 by Lucian M Link to comment
Bogdan_80 Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Am una singura, micuta umpluta cu mir, in coltul din stanga sus. Mi-a fost adusa de mama cand s-a intors dintr-o excursie la manastirile din Moldova. Link to comment
DevBreak Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 Salut, Nu suport atarnacele de niciun fel. Am o singura iconita in torpedou (opera sotiei) Link to comment
tolin Posted April 30, 2009 Share Posted April 30, 2009 ... Am o singura iconita in torpedou ... Ai zdranganea ca toti dracii ? Link to comment
spaicus Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 O cruciulita agatata pe schimbatorul de viteze. Nu. Nu. (sau ma rog, cum era...) Link to comment
madkat Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Nu la toate intreabrile. Are legatura si cu faptul ca din puctul de vedere al bisericii crestine, sunt ateu. Am motorul, cauciucurile, sistemul de franare si cauciucurile in stare buna. Si nu ma urc baut sau prea obosit la volan. Astea fac mai mult decat orice simbol religios atarnat prin masina. 3 Link to comment
RD-Woo Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Frate,vad cate unii cu atatea cruci prinse cu ventuze pe parbriz ca ma interb pe unde mai vad. 1 Link to comment
rm.popa Posted December 12, 2010 Author Share Posted December 12, 2010 Vede Domnu' pentru ei. ) Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Cum tin taranii in geam cate un baston reflectorizant de militian, asa tine asta o cruce, sa faca impresie la babe. Link to comment
Recommended Posts