florinellll Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Esti tare,nu m-am gandit la asa ceva 👍 Link to comment
Dj_Dark Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Fix asa am si eu adaptarea la espero, mai putin suruburile care sa tina cablul sa nu intre intre spirele arcului. Link to comment
cris06 Posted October 9, 2019 Author Share Posted October 9, 2019 Va multumesc. Pana la urma, siguranta primeaza. Nu e mare lucru, doar migala si atentie. Fir intins! 👍 1 Link to comment
cris06 Posted November 3, 2019 Author Share Posted November 3, 2019 (edited) Asa arata franele pe spate. Urmeaza fata... Urmeaza pregatire de iarna: anvelope noi (probabil, doar fata) ulei, filtre, ceara, putin retus la vopsea si ... maruntisuri. Edited November 3, 2019 by cris06 5 Link to comment
Horica00 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Vad ca se tin bine aripile pe spate in ceea ce priveste rugina😛.Sa inteleg ca tratamentele applicate intercut au dat roade 😀😀 ?? Link to comment
Andrei.ss Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Stiu ca a trecut o luna de la postarea ta intiala, dar daca gaseai postarea mea de aici probabil scapai fara sudarea surubului pe punte 😁 Link to comment
cris06 Posted November 5, 2019 Author Share Posted November 5, 2019 (edited) Da, ai dreptate. Am fost asa de "harnic" ca nu am mai gasit profilele ce trebuiesc montate pt cablu. Avand aparat de sudura la dispozitie, a fost mai simplu si ieftin de facut adaptarea asta. Legat de aripi, da. Ceara si antifon. Edited November 5, 2019 by cris06 1 Link to comment
cris06 Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 234567,8 km. Mai merge :) 2 1 Link to comment
cris06 Posted May 6, 2020 Author Share Posted May 6, 2020 (edited) Poc! Bieleta antiruliu stanga. Originala! Am cautat in carnetul de bord si nu am gasit scris ca a fost schimbata. Pun si poze cu bucsele originale si cele aftermarket. Le am montat pe cele originale. Bineinteles, am schimbat ambele bielete. Nu am avut piulite cu autoblocare. Le montez cu proxima ocazie. A, i-am servit un ulei american: Triax. Are deja 1000 de km. E... ulei! Km acum: > 238 000 . Edited May 6, 2020 by cris06 Link to comment
Dj_Dark Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Bucsile alea sigur sunt centrate bine? Ca in poza stau cam dubios. Link to comment
Viktor Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Aia ii pozitia originala usor tesite a bucselor in cauza la cielo. N-am ideie cine si cum procedeaza la stringere insa eu unu le string cu bascula ridicata cu cricul pentru a elimina o centrare defectuasa. Link to comment
cris06 Posted May 7, 2020 Author Share Posted May 7, 2020 Asa este. Bara stabilizatoare are urechea prin care trece surubul bieletei putin coborata. Fara cric sub brat nici nu puteam pune piulita. Este puzitia corecta. Link to comment
Dj_Dark Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 Ba da, nu le-am mai schimbat demult si nu mai stiu exact. Din poze pareau un pic descentrate dar poate e doar o impresie. Ce stiu exact este ca scrie in manual exact cum se face, inclusiv cat sa le strangi, daca nu ma inseala pe mine memoria era ceva de genul strangi pana grosimea bucsei este de nus cati mm (parca 7). Ideea e sa fie bine centrate si stranse exact cat trebuie, daca se distruge motul ala firav de cauciuc sunt degeaba dupa. Link to comment
Viktor Posted May 7, 2020 Share Posted May 7, 2020 (edited) 4 hours ago, Dj_Dark said: Ba da, nu le-am mai schimbat demult si nu mai stiu exact. Din poze pareau un pic descentrate dar poate e doar o impresie. Ce stiu exact este ca scrie in manual exact cum se face, inclusiv cat sa le strangi, daca nu ma inseala pe mine memoria era ceva de genul strangi pana grosimea bucsei este de nus cati mm (parca 7). Ideea e sa fie bine centrate si stranse exact cat trebuie, daca se distruge motul ala firav de cauciuc sunt degeaba dupa. 38mm a intregului partea superioara cu talere (saibe) incluse. Ce-i drept nici eu nu am tinut cont vreodata (chiar am sa masor din curiozitate) si am strins cit a permis filetul ce nu mi-au parut supra tensionate. In schimb, pozitionarea talerilor e cu catare, cele centrale cu gulerii talerului catre distantierul de pe surub, iar cele de pe capete catre exterior, pentru a asigura flexibilitate pe masura modificarii unghiului cazut ori ridicat redat de roata. Edited May 7, 2020 by Viktor Link to comment
cris06 Posted May 26, 2020 Author Share Posted May 26, 2020 In weekend am inlocuit sonda de benzina care tinea acul indicatorului pe 0. Problema nr 1 la aceasta piesa e legatura de masa care se face printr-un papuc plat care, bineanteles, rugineste. Problema nr 2 e locul unde e montata (in lateralul rezervorului, spre roata dr spate, jos). Asta implica golirea aproape completa a rezervorului. De aceea, i-am adaptat sondei noi o mufa etansa. Cu greu am gasit si garnitura originala (de pluta). Cea de pe masina era de cauciuc. Am folosit-o pe cea de pluta. Sfat ff important: intai se cositoresc firele pe mufa adaptata, apoi se desfac suruburile sondei si se scurge benzina. Nu umblati cu flacara sub masina! Pericol de aprindere si explozie! Cu ocazia asta, am desfacut si pompa de benzina. Am ramas mirat de curatenia sitei sorbului. I-am dat cu un spray pt curatat franele. Cu ocazia interventiei, am suplimentat firele de masa care, cel putin la sonda, era oxidat. Km: 240 200. 2 Link to comment
Viktor Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Cindva am schimbat si eu sonda iar dupa reconectare am tras un strat de silicon (F.BS un produs f.foarte bun) pe mufele originale pentru a le proteja. Link to comment
cris06 Posted July 18, 2020 Author Share Posted July 18, 2020 Cum poate arata o bucata de furtun dupa nici 2 ani de la inlocuire... Km actuali: 243 200. Link to comment
Viktor Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Traim in secolul vitezei unde, de un produs tine mai mult de un an inseamna ca pe undeva s-a comis o greseala de fabricare, au acordat prea multa atentie. Link to comment
Dj_Dark Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 A fost special de asa ceva luat din magazin sau adaptat din alt tip de furtun? Link to comment
Viktor Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Ochiu' meu de soacra imi sopteste ca e special, furtun gaze carter partea superioara. 😉 Link to comment
cris06 Posted July 18, 2020 Author Share Posted July 18, 2020 E furtun mic ventilare carter, luat de la magazin piese Dw. Chinezarie de vreo 15 lei. Nu gasesc la diametru un furtun pt instalatia de racire sa-l adaptez in locul astuia. Link to comment
Dj_Dark Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Nici nu va tie la temperaturile alea, din pacate nici chinezaria aia nu era ce trebuie. Vezi pe la magazinele de tuning au de silicon, ala tine, eu de-ala mi-am luat la sfi de la wrtparts. Link to comment
cris06 Posted July 18, 2020 Author Share Posted July 18, 2020 Multam! Vroiam sa fac din furtun siliconic, insa e dificil datorita cotului scurt la 90 grade. Link to comment
Dj_Dark Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Exista deja cotit la 90 unde zic eu. Au multe coturi, reductii, etc. Link to comment
Recommended Posts