Jump to content

Testare Dispozitiv Patentat De Reducere A Consumului


mgrigo2000

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am revenit cu primele rezultate ale testului.

 

Consumul mediu de GPL dupa ultimele alimentari dinainte sa montez dispozitivul era intre 9,2 % ( 600 km mers 3/4 extraurban, drum intins si 1/4 Bucuresti) si 10.5 %, 1/2 Bucuresti si 1/2 extraurban.

 

Am improvizat un dispozitiv asemanator cu cel din pozele de pe saitul vanzatorilor.

 

In primii 200 de km dupa montarea dispozitivului singura impresie pe care am avut-o a fost ca motorul este mai putin zgomotos la accelerare, in sarcina. Am mers mai sportiv prin Bucuresti 1/2 din distanta si 1/2 extraurban. Consumul mediu a fost de 10 %.

Dupa urmatoarea alimentare cu 31.25 L GPL am facut 346 km 2/3 extraurban si 1/3 in Bucuresti. Consumul mediu a fost de 9 %.

 

Diferenta fata de prima alimentare poate fi data de diferentele dintre stilul de mers si raportul distantei urban/extraurban.

 

Motorul pare sa mearga putin mai frumos, dar poate fi influenta incalzirii vremii.

 

Voi reveni cu noi rezultate dupa ce voi acumula cei 1000 km cu dispozitivul, sa vad daca se va stabiliza consumul la o valoare mai mica decat cele de dinaintea montarii dispozitivului.

Link to comment

Atata timp cat masuratorile nu se fac in exact aceleasi conditii, rezultatele spun, doar, ca nu exista nicio diferenta.

 

Nu stiu cum unii pot crede ca producatorii de motoare n-au testat pe stand, in conditii de laborator, sute de astfel de dispozitive. In plus, cum si-ar permite producatorii de petrol sa piarda 20% din productie, zgarcindu-se sa achizitioneze patentul unui dispozitiv, spre a nu se produce ?

 

Spor la "testare" !

Link to comment

Rezultatele de pana acum pot fi considerate irelevante si nu se poate trage concluzia clara daca exista sau nu diferenta. Cei de la Agentia de Mediu din SUA au mai testat dispozitive asemanatoare si nu au ajuns la nici un rezultat relevant pro, dar nici nu au spus cu certitudine ca efectul este 0, desi presupun ca au testat in conditii cat mai stabile.

 

Rezultatele testarii in paralel de catre mai multi oameni ar fi fost mai relevante adunate la un loc, in oricare dintre sensuri (daca are sau nu are efect dispozitivul si daca da, in ce conditii). Daca rezultatele sunt 0, informatia aceasta poate fi transmisa pentru a limita scoaterea de profit pe seama unor oameni care merg pe ideea de 'incredere', 'nu are ce rau sa faca' sau 'poate merge'.

 

Legat de testarea pe stand de catre producatori sunt mai multe necunoscute:

- Cine are o informatie sigura care sa spuna daca producatorii au testat sau nu in mod riguros dispozitivul?

- Daca au testat, care a fost rezultatul?

- Daca au testat riguros, de ce nu au publicat rezultatele?

 

N-ar strica un reply de la cine stie raspunsurile.

Edited by mgrigo2000
Link to comment

Ce intelegi tu prin testare riguroasa ? Se pun doua motoare pe standuri, unul fara dispozitiv si altul cu. Se fixeaza sarcina si turatia si se ruleaza un timp de. La sfarsit se masoara cantitatea de combustibil consumata. Apoi se inverseaza plasarea dispozitivului pe motoare si se repeta experienta. La sfarsit se mediaza masuratorile. O economie de 20-30%, cum se lauda astia, se vede imediat, cu ochiul liber, la nivelul combustibilului din vasul de alimentare a fiecarui motor. La 10L, economia ar trebui sa fie de 2-3L. Asta-i tot ce trebuie facut. Nu se testeaza asa ceva in trafic pentru ca nu poti sa oferi conditii identice.

 

Smecheria de marketing pentru vanzarea de astfel de dispozitive se bazeaza pe cei care au motoare noi, a caror consum este in continua scadere pana la un moment dat (pana la 20k km).

 

Dispozitive cu magneti unipolari de mare intensitate se folosesc cu succes la decalcifierea apei. Din experienta propie, inainte de utilizare, in primul rezervor de apa pentru wc, primul consumator din instalatia mea, aveam depuneri solide de calcar (deh, apa de Bv). Dupa introducerea filtrului magnetic am aceleasi depuneri ca inainte, doar ca, acum sunt sub forma unui mal si nu se mai depune (solidifica) pe partile sensibile ale instalatiei, se poate indeparta prin spalare cu apa.

 

In cazul combustibilului lichid, se poate sa aiba succes la amestecul benzina + aer din carburator, toate ideile acestea au fost studiate in WW2 de catre nemti. Americanii au ajuns la ele castigand razboiul si culegand cercetatorii. Dar la motoarele cu injectie, acolo unde combustibilul vine pulverizat sub presiune si se amesteca cu aerul in cilindru, la temperatura inalta, doar, volatilitatea combustibilului este importanta. Volatilitatea n-are legatura cu cifra octanica (rezistenta la autoaprindere). In cazul acesta, un aditiv sau un flacon de acetona in stare pura face mult mai mult decat orice alt dispozitiv. Faptul ca acestea maresc si cifra octanica este alta poveste. Oricum, cifra octanica mare ajuta la rulajul in conditii maxime, turatii si temperaturi mari, adica zone neatinse de catre un motor de la care se doreste economia.

Edited by tolin
Link to comment

Ce funny e acest topic.

Pe forumurile americane ( adica acolo unde s-a "inventat" ) oamenii au catalogat de cam 2-3 ani "produsul" ca fiind o mare teapa. Si aici vorbim de motoare aspirate de obicei peste 2.5L si la care diferenta de consum s-ar observa imediat.

La fel si altele, de la ventilatorul-turbina-compresorul electric legat la baterie care consuma mai mult decat produce samd. In cazul astuia deficitul de aer produs de simpla lui prezenta pe sistemul de admisie era mai mare decat aportul de aer pe care il putea provoca functie de caracteristicile tehnice ale ventilatorului.

 

Nu va mai bateti capul de pomana, singura metoda de consum redus la un motor ( fara a ii modifica tipui de carburant , gen de la benzina la gpl sau de la motorina la ulei de cartofi prajiti ) contemporan este mersul cu cap. Dar cum acesta este al dracu de plictisitor si obositor psihic ...

 

Ca sa concretizam, revenind la magneti, suma pe care o dai pe un astfel de dispozitiv este atat de mica incat nimeni pentru ea nu s-a sinchisit sa dea in judecata producatorul ( care o fi el ) si daca a facut-o este oricum o "stire" atat de neinteresanta incat nu a aparut pe nicaieri.

+ ca din cate stim incarcarea "magnetica" a carburantului ( de parca ar exista asa ceva ) NU duce la o crestere de cifra octanica si deci macar in teorie a productivitatii.

Ca sa nu mai pontam si faptul ca la motoare sub 200-250 cai ECU NU stie sa managerieze benzina de performanta ca nu pentru asta a fost gandit si NU stie sa scoata caii putere nici din kerosen.

 

Una peste alta, ce dracu' ma colegi de forum, aveam pretentii de la voi, chiar sa puneti gurita la vrajeli d-astea rasuflate de ani de zile !?

 

@mgrigo2000

 

Eu iti platesc dispozitivul, il montam pe masina mea si facem test pe cruise control ca sa nu zici ca influnetam ceva prin pedala.

Si il facem la 70 km/h ca sa putem merge linistiti pe banda 1 pe autostrada soarelui.

Si daca folosind dispozitivul tau NU iese consumul cu mai mult de 1% mai mic ( marja de eroare care mi-o iai dpdv vant ) decat fara dispozitiv, imi platesti 1000 euro . Banii sa ii ai la tine cand facem testul .

Si mai luam 2 forumisti ca si martori, eventual plecam la test de joi seara direct de la intalnire.

Daca sistemul functioneaza iti dau eu 1000 euro.

Toata lumea vine cu banii le ea ( adica eu si cu tine ) si facem testul cum vrei tu.

Filmam ca sa fie totul clar.

Te bagi ?

 

De fapt, hai sa facem 2000 euro ca ma simt in bulan in acest caz. Ce zici ?

Vorbim de o masina care la 130 km/h consuma 10 % deci e usor de observat diferenta intre 10 si 8.

Edited by Cumnatu
Link to comment

@cumnatu

Nu-i greu sa fii ironic. Spune exact ce suma vrei sa pariezi, si eu iti voi spune apoi pretul dispozitivului :) . Daca nu are nici un efect dispozitivul, iti voi plati valoarea pariata :) . Banii pe benzina ii va da @cumnatu (din suma castigata la pariu). Cat despre test, ar trebui mers cu cruise control vre-o doua saptamani la rand si cateva mii de km, cum afirma cei care vand, pentru a vedea daca intradevar se stabilizeaza la un consum mai mic dupa un anumit timp. Propun ca din banii alocati cruise-ului sa fie platite si niste provizii si niste fete de companie. Iar inainte de plecare trebuie stabilit si un traseu si locuri de popas.

 

Serios vorbind, forumul asta cred ca este si pentru oamenii care cauta informatii clare si nu ironii inutile.

N-ar strica postarea linkurilor americane pentru clarificari.

 

P.S. Am citit niste forumuri americane in care oamenii curiosi chiar erau preocupati sa testeze, au schimbat informatii, au improvizat, au pus chiar rezultate dar nu prea relevante, dar au lasat-o balta, fara concluzie. Nu am gasit informatii daca s-a testat cu ceva vandut ca si produs de serie.

 

P.P.S. Se pare ca multi oameni sunt mai interesati de topicul cu accidente, care e in top.

Link to comment

Man eu vorbeam serios.

Foarte serios.

Mergem pe autostrada ( parca are 250 km nu ? ) facem plinul ochi inainte sa iesim, scoatem borna la masina sa se reseteze total consumul, stabilim valoarea de temperatura la clima si tot ce mai e de setat ca sa fie aceleasi conditii. Plecam, punem cruise controlul la ce viteza vrei tu ( ziceam un 70 ca sa NU varieze viteza si sa mergem pe banda 1, daca vrei si cu avarii ) si peste 200 km ne uitam la comsumul CBului.

Ne intoarcem in Buc, facem din nou plinul si celelealte operatiuni si cu dispozivul montat refacem testul pe aceeasi sectiune de drum in aceleasi conditii.

 

Daca diferenta iese mai mica de 1 L / 100 km esti de acord ca NU e bun si ca e vrajeala ?

 

Nu ma intereseaza cat costa dispozitivul, ala ti-l iau oricum din start.

Doar sa ai banii de pariu la tine , sunt convins ca gasim 2 forumisti care sa ne fie martori.

Cat despre mers saptamani la rand ca sa vezi daca se stabilizeaza...

Pe bune acum, tu citesti ce scri ?

Pai ca sa se "stabilizeze" ar trebuii ca ECU sa se adapteze la ce ? Pe ce principii si parametrii functioneaza ECU ca sa se modifice timpii de aprindere samd functie de magnetizmul din carburant ?

Hai sa fim seriosi, daca te duci la munte si e zona magnetica iti scade consumul sau ce ?

Ca sa nu mai zic ca in saptamanile alea este absolut pueril sa crezi ca vei nimerii aceleasi conditii de trafic ca si in saptamanile dinainte ca sa poti compara.

 

Deci ? Ne lungim cu vorba, te bagi ?

Edited by Cumnatu
Link to comment

Pariul intra deja la ilicite :) . Ar trebui o noua categorie de topicuri cu asta si mutat acolo..

 

Legat de faptul ca nu citesc ce scriu, eu doar gandesc inainte sa scriu, insa Cumnatu', hai sa punem fiecare conditiile proprii: tu cele de test si miza exacta si eu dupa iti zic pretul, care oricum nu conteaza nici pentru mine, ca nu sunt comerciant sau inventator. Cu martorii de pe forum :D . Te bagi? Cat despre bani, o sa ii am la mine pentru ca o sa ii incasez pe dispozitiv imediat inainte de pariu. Mai e problema daca masina ta la 70 km/h consuma 9 % extern iar cu magnetii consuma 8.09 %. Ce facem, ca diferenta e mai putin de 1 L, dar e peste 10 %? Eu zic sa se imparta castigul la 1/2 pentru fiecare si sa nu mai spunem la nimeni :) .

 

P.S. Daca pun niste poze ale improvizatiei, Mr. L, se va putea vedea clar ca e facuta cu patentul, asa ca nu te pot contrazice :) .

Edited by mgrigo2000
Link to comment
Montarea este simpla, nu necesita nici o modificare la motor si nici o unealta ajutatoare, se poate monta manual. Dispozitivul se prezinta ca un set de mansoane cu magneti care se aplica in jurul galeriei de admisie si al conductei de intrare benzina in rampa de injectie si GAZ

 

Adica ceva de genul asta : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Chrysler-30...sQ5fAccessories ?

 

Taticu dispozitivul tau ( prezentat de tine ) nu are voie sa coste mai mult de 100 euro indiferent cum arata.

Si asta pentru ca altfel nu l-ar cumpara nimeni nici daca ar spune Basescu public cum ca e bun.

So, anytime !

 

In definitiv ce naiba o tot dai din Dambovita in Crisul Mic, o facem sau nu ? O facem sau topicul este fara dovada fizica si deci se poate inchide ?

Iti spun sincer si de ce imi permit sa ma "risc" ( eu sunt convins ca nu e nici un risc ) . Daca printr-o minune dispozitivul functioneaza se merita sa pierd pariul pentru ca il castig apoi prin consum redus de carburant.

Cat despre diferenta de consum / 100km, nu crezi ca ar trebuii sa fie peste 1L% ca sa poti concluziona ca intr-adevar exista diferenta provocata de dispozitiv si nu de vant si temperatura aerului sau a solului ?( si aici vorbim de la 9 la 8 sau de la 8 la 7 litrii, nu de la 5 la 4 )

Edited by Cumnatu
Link to comment

Nu pot accepta pariul pentru ca nu e 'fair' :grumpy: . Am glumit putin cu pretul si cu pariul, sper sa se inteleaga asta.

 

Mai mult nu pot face decat sa testez singur :uff:

 

Dispozitivul arata altfel, dar ca principiu e asemanator. Adaugasem un link la sait-ul romanilor care-l promovau.

 

Daca e de testat asa, hotarat, cu cruise control, era bun unul de la mama(tatal :D ) lui.

Cel improvizat sigur nu indeplineste exact caracteristicile celui care se vinde.

 

Cine vrea sa se joace, sa cumpere 8 magneti Neodim 20 mm X 10 mm X 5 mm (Asa am luat eu), polarizati pe partile late - una N, una S si sa puna doua perechi pe conducta de combustibil, la 2-3 cm distanta pe conducta intre cele doua perechi, fiecare pereche cu polul nord fata in fata, pe o parte si cealalta a conductei, si ceilaiti 4 pe galeria de aer tot cu polul N catre galerie, de o parte si de alta a galeriei, cum se leaga cu atele o mana fracturata (sper sa nu sune horror pentru cei ce nu frecventeaza topicul cu accidente).

 

Informatii despre magneti, cum aflati polii, cum sunt polarizati (se specifica asta cand se cumpara), cum se manevreaza in siguranta (eu mi-am prins degetele intre doi magneti Neodim si stiu cum este..) - sunt pe internet destule.

 

Nu trebuie folosit material feros (care este atras de magnet) pentru prinderea pe conducta pentru ca modifica directia campului magnetic.

Edited by mgrigo2000
Link to comment

Revin cu un nou consum pe care l-am obtinut.

Am alimentat cu 31.25 l GPL

Viteza preponderenta mers extraurban intre 70 si 90 de km/h, cu cateva portiuni parcurse cu 100 - 120 km/h

Km parcursi: 398.

Raport urban/extraurban: 4/5 extraurban, 1/5 in Bucuresti.

Consum calculat: 7.85 l/100 km.

 

Pana acum am adunat aproximativ 950 km parcursi cu dispozivul montat.

Link to comment

Dispozitivul tau nu stie sa faca economie si la viteze mai mari? Ca asa ajung la mare cand se inchide sezonul. Orice masina la vitezele date de tine consuma putin. Daca ziceai: am mers 150 constant si am avut consum de 7 la masina mea te credeam si mi se parea ok.

Am fost eu o fuga pana la mare aseara si intre 120-180 viteza, in general cam 145(toate pe gps) si mi-a iesit un consum de 9,5 si zau daca a fost menajata ca daca mergeam batraneste eu zic ca scoteam si mai putin! Mai ales ca are filtre schimbate, bujii etc.

Dar time is money asa ca nu am mers deloc incet...nici macar prin localitati :) Oricum erau ca tine multi care mergeau la consum... sunt convins ca au consumat ca tine si nici nu au avut magneti si alte dispozitive.

Edited by sorin1983
Link to comment

Salut.

Adaug inca un consum calculat dupa ultima alimentare.

- 335 km cu 31,8 l GPL, putin peste 40 % din distanta extraurban, restul in Bucuresti. Consumul mediu obtinut - 9.5 %. Folosind si rezultatul anterior, am calculat 11,3 l/100 km urban (in Bucuresti) si 7 l/100 km extraurban, majoritatea intre 80 - 100 km/h extraurban, (1/2 din extraurban cu 5 persoane la bord), si 50 - 60 km/h in localitati.

Link to comment
Nu stiu daca au efect la 150 km/h, dar n-ar strica sa ne spui tu cum sta treaba la viteza asta.

=)) =)) =))

N-am voie sa pun mai mult de 3 emoticoane d-astea ca as pune o gramada.

Pai orice sistem ce ar face sau nu economie de carburant sau in general ar creste eficienta ar trebuii sa fie valabil la orice viteza nu ?

Evident comparat consumul cu si fara dispozitiv la acea viteza.

 

De ce ar face economie pe aceeasi masina daca merge cu si fara dispozitiv cu 100 km/h si nu ar mai face economie cand masina merge cu 150 km/h

 

 

Cand o sa intelegi ca ce faci tu se cheama placebo si test in conditii care NU sunt identice ( diferenta de temperaturi, trasee, aglomerari urmbane si extraurbane, concedii samd ) ?

Spre exemplu Miercurea trecuta am plecat pe absolut acelasi traseu din Militari la orele 9.03 si am ajuns in Ferdinand la orele 10.40 ( da ai citit bine ). Joi am plecat la orele 6.40 si am ajuns la orele 7.20. Absolut acelasi traseu, aceleasi trazi, aceeasi distanta + - 50 metrii. Ce crezi, mi-a iesit acelasi consum ?

 

Nu e nevoie sa raspunzi, n-are sens decat daca esti dispus sa facem testul propus de mine.

Altfel, lasa-ma sa vorbesc singur fara raspunsuri.

Have fun !

Edited by Cumnatu
Link to comment

Sint total de acord cu Cumnatul atunci cind vine vorba de conditii de testare. In afara de temperatura, aglomeratie, etc s-ar putea sa mai intervina un factor si anume condusul economic. Sint sigur ca nu este ceva constient insa, din experienta proprie, pot aprecia ca se poate reduce consumul cu cel putin 1 litru/100 km doar din maniera de condus. Analizindu-ma pe mine, atunci cind ma apuca de ureche, merg in oras doar cu a 2-a, maxim a 3-a, intrind frecvent in limitare. In cazul asta consumul (propriu si personal) se duce spre 15litri/100km. Daca merg mai temperat, pe aceeasi ruta, la aceeasi ora, cu aceleasi conditii de mediu si de trafic, consumul scade la 13-13,5/100km. Evident ca pot merge temperat, ideea e ca daca as monta un astfel de dispozitiv cel mai probabil as fi tentat sa merg cit mai temperat ;) Se poate trage concluzia ca dispozitivul functioneaza ? In cazul unei astfel de concluzii, va propun un restrictor, fie de aer, fie de benzinza. Ceva de genul asta stiu ca exista in cazul masinilor de raliu. Evident ca motivele sint altele insa finalitatea ar fi destul de apropiata de ceea ce se doreste in cazul "magnetilor economizori".

 

PS: povestea asta seamana teribil de mult cu anumite "pastile pentru slabit". Concret: se ia pastila insa nu ai voie mai mult de o felie de piine dimineata, un fruct la prinz si o cana cu ceai seara. In final => pastila de slabit functioneaza :D

Edited by Salex
Link to comment
Spre exemplu Miercurea trecuta am plecat pe absolut acelasi traseu din Militari la orele 9.03 si am ajuns in Ferdinand la orele 10.40 ( da ai citit bine ). Joi am plecat la orele 6.40 si am ajuns la orele 7.20.

Şi eu sunt de acord cu antescriitorii mei. Odată ce montezi dispozitivul vei fi mult mai atent la stilul de mers -> consumul va scădea.

În cazul meu (traseu diferit) mers ziua, urban la o v.med. de 12-15kmph, clima pornită consum 7.0-7.5%. Dacă merg seara/noaptea scade la 5.5-5.7%(v.med. 30-35kmph). Cam cu cât ar putea scădea consumul urban, în cazul meu, folosind un asemenea dispozitiv?

Mi-e că la o plimbare de seară ar începe să producă motorină :->

Link to comment

Am impresia ca lumea se cam impacienteaza :-? .

Am comunicat niste rezultate care pana acum nu spun mare lucru legat de magneti, dar care spun lucruri legate de consumul in functie de regimul de condus, cum bine s-a observat.

Cat despre conditiile de mers, au fost cam aceleasi si extern, si urban (plecat, intors la aceeasi ora prin oras si cam acelasi trafic, fara diferente de tipul celor amintite de Cumnatu, cauzate de orele diferite cand pleaca lumea cu masina la munca sau inca mai sforaie, sau cum zice Salex legat de datul in goarna pana intra turometrul pe rosu.

Personal mie mi se pare inca mare consumul raportat la stilul de mers si la cat de 'sprintena' este masina + ca am depasit deja cele 2 saptamani si cei minim 1000 km cu magnetii. :uff:

 

P.S. Cand o sa inchei testarea o sa ambalez frumos dipozitivul si o sa il scot la licitatie pe bursa ;) . Special pentru cei care au masina cu cruise control si calcul consum, dar si pentru cine circula cu 150 km/h constant (desi cea mai mare economie magnetii stiu sa o faca pe la 70-80 km/h @-) ). O sa va cer sfaturi pentru un ambalaj cat mai atractiv.

Edited by mgrigo2000
Link to comment
Cat despre conditiile de mers, au fost cam aceleasi si extern, si urban

Tu ori faci misto de tine ori faci misto de noi?

Pai ca sa poti observa diferente de 10% ( ceea ce e enorm ) adica 1 litru aprox la 100 km de mers conditiile trebuie sa fie al dracului de aceleasi si nu CAM aceleasi.

 

Am comunicat niste rezultate care pana acum nu spun mare lucru legat de magneti dar care spun lucruri legate de consumul in functie de regimul de condus, cum bine s-a observat.

Pai atunci esti cam offtopic pe topicul tau ( m,a tu nu cumva ai citit prin topicurile mele :P ? Despre variatia consumului functie de stilul de mers se discuta in alt topic.

 

PE : nu mai pune virgula inainte sau dupa "si" !

Edited by Cumnatu
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...