Jump to content

Care A Fost Pretul Unui Tico Nou-nout?

Recommended Posts

Dupa calculele mele iese in jur de 6000 E (5930).

Acest raport ma interesa pentru a putea calcula procentul devalorizarii unui autoturism in x ani, in ceea ce priveste un Tico.

Edited by Florian Ciupitu
In 1998, varianta de echipare SX (A/C, eleron luneta, radio-cas daewoo, etc...)

a costat 7890 dolari. la cursul de atunci 1dolar=8300lei

Foarte ciudat, pentru ca eu mi-am luat Tico in 1998, nou nout, de la reprezentanta Open Service din Iasi, si am dat 5850 USD pret final cu toate taxele incluse, pentru varianta cu toate dotarile. Si mai am si acum pe undeva factura in original. Erau doua variante de echipare, iar cea SL costa 4950 USD.

Edited by zet
Pare o diferenta destul de mare.

Dar trebuie sa tii cont ca USD era mai puternic pe vremea aceea decat "ecu" cum se numea euro pe vreme aceea. Un ecu, si mai tarziu un euro era aproximativ 2 marci germane (1.95 mai precis). Si cum eu castigam in 1998 in marci germane, de fapt pe mine masina m-a costat ceva mai mult de 12 mii marci germane, sau tradus pentru valorile de azi, ceva mai mult de 6000 de euro.

Foarte ciudat, pentru ca eu mi-am luat Tico in 1998, nou nout, de la reprezentanta Open Service din Iasi, si am dat 5850 USD pret final cu toate taxele incluse, pentru varianta cu toate dotarile. Si mai am si acum pe undeva factura in original. Erau doua variante de echipare, iar cea SL costa 4950 USD.

cu sau fara TVA?

Cat s-a depreciat Leganza de la 22000$ la 3500Euro doar in 10 ani! :spumelagura:

Uitate la Renault Megane in 5 ani! Deci Leganza de 22000$ in euro ar fi vreo 15000 comparativ cu Meganul la inceput.

Iti dai seama mai bine ca totusi altele se depreciaza mai repede si mai mult!

• 1 year later...

:o fftopic:

Dar pretul unui Espero in Romania de nou in 1996-1998 cand se aduceau, il stie cineva?

In 1996 am luat Espero de la reprezentanta Unirea (Buc) 1,5L, 16v, ABS, parca era GLX. Pret de achizitie 15.560 USD. Era, intr-adevar, echivalentul a doua apartamente cu 2 camere intr-o zona nu foarte centrala (evident, ma refer tot la Bucuresti)