Cumnatu Posted May 14, 2009 Share Posted May 14, 2009 (edited) Exista 2 exemplare foarte interesante de achizitionat acum curand, foarte curand. Ca si nivel de echipare si pret masinile sunt cam la fel. Vorbim de relativ vechiul Seat Leon adica nu asta nou nout scos acum. Ambele masini sunt din 2008 si au motorizarile din titlu si cutie DSG vs Automata fara denumire la 308. Nu cunosc foarte bine masinile, am mers cu respectivul Seat, nu am mers cu leonul. Dpdv calitativ intre cele 2 modfele, din ce stiti voi, ce ati alege ? Nu pun intrebarea pe forumurile dedicate pentru ca e simplu, fiecare o sa isi apere marca. Edited May 14, 2009 by Cumnatu Link to comment
Englishman Posted May 14, 2009 Share Posted May 14, 2009 (edited) Leon toata ziua.. si toata noaptea ! Nu se compara cu o masina frantuzeasca niciodata. Ma mir sincer ca-ti mai pui asemenea intrebare. Cum adica...ai mers cu respectivul Seat dar nu ai mers cu Leonu`? Din surse ce se vor aproape sigure, stiu ca Hdi-ul de la Peugeot, cam dupa 50.000 km, devine extrem-extrem de zgomotos. Interiorul, recunosc, imi place la Peugeot, dar eu unul, nu mi-as lua asa ceva in detrimentul Leonului. No offence intended pentru colegii proprietari de Peugeot. Edited May 14, 2009 by Englishman Link to comment
rm.popa Posted May 14, 2009 Share Posted May 14, 2009 Cred că Leon. La ce bani? Şi doamna ce zice? Link to comment
sergiuhusca Posted May 14, 2009 Share Posted May 14, 2009 (edited) Si TDI-ul este extrem de zgomotos dupa un anumit numar de kilometri! Dar , este diesel...e mai robust! As merge pe Seat!Face parte din grupul VAG! P.S.: Lasa-mi un offline cand donezi CHRISLERUL! Edited May 14, 2009 by sergiuhusca Link to comment
Cumnatu Posted May 14, 2009 Author Share Posted May 14, 2009 (edited) Ambele au pana in 10 mii km, productie 2008, garantie 1 an. Bani ... mult prea multi, indeajuns cat sa iei un A6 extra full din 2006 cu 80k km la bord si garantie 1 an. Despre leon mai stiu cate ceva ca deh, e din VAG dar despre HDI si 308, mai nimic cu exceptia faptului ca exterior e superb si interior e penibil ( parerea mea ) Acum ma intereseaza aspecte tehnice. Mai dati-mi pareri si informatii va rog ! Edited May 14, 2009 by Cumnatu Link to comment
Cumnatu Posted May 15, 2009 Author Share Posted May 15, 2009 Cum adica...ai mers cu respectivul Seat dar nu ai mers cu Leonu`? ...dar nu am mers cu Peugeotul . Scuze ! Initial si eu as fi zis cu ochii inchisi Seat, ciudat insa gasesc pareri pe forumuri ca e semnificativ mai silentios si are tinuta de drum mai comoda 308ul, hm... Link to comment
BogdanG Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Daca este sa comparam DSG vs alta automata, eu zic sa iei DSG, este geniala cutia aia iar din cei 105CP cu mici modificari poti obtine 180CP si o transformi intr-o mica bestie . Iar ca exterior, Leon-ul arata intr-un mare fel, parerea mea care este Link to comment
Cumnatu Posted May 15, 2009 Author Share Posted May 15, 2009 (edited) Asta ar fi diferenta ( pun si ce au masinile pe ele ) : Calculator bord Aer conditionat automatic Tapiterie stofa Scaun sofer & pasager reglabil pe inaltime Control distanta parcare Sensor ploaie Faruri xenon Faruri ceata Instalatie spalare faruri Duze spalator parbriz incalzite Tempomat Volan reglabil pe inaltime si adincime Volan piele Insertii lemn ( ... pe astea nu le regasesc in poze ) Cotiera centrala fata Macara geam electrica fata & spate Inchidere centralizata Sistem alarma Jante aliaj Jaluzea luneta manuala Radio CD player ESP + ASR Servotronic Airbag sofer si pasager fata Airbag lateral sofer si pasager fata Airbag cap fata Oglinda exterioara reglabila electric incalzita Stergator luneta Pret 16000+ TVA Calculator bord Tapiterie stofa Scaun sofer & pasager reglabil pe inaltime Proiectoare Tempomat Volan multifunctional Volan reglabil pe inaltime si adincime Volan piele Macara geam electrica fata & spate Telecomanda pt. inchidere centralizata Geamuri laterale spate fumurii CD player ESP + ASR Control presiune pneuri Servodirectie Airbag sofer si pasager fata Airbag lateral fata si spate Oglinda exterioara reglabila electric incalzita Oglinda exterioara pliabila electric Pret : 12000 + TVA Hai ca plec la proces Astept in continuare cu interes orice pareri ale voastre ! Edited May 15, 2009 by Cumnatu Link to comment
closchkutza Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Pai..Peugeotul ala vezi ca e Audi . Link to comment
Cumnatu Posted May 15, 2009 Author Share Posted May 15, 2009 Scuzeeeeeeeeeeeeeeeeee, hai ca am incurcat topicurile ( cele de mai sus erau pentru batalia intre A3 si Leon diferrenta evidenta fiind de bani ) Sa revenim la Leon vs 308. Dar ca si intrebare secundara, merita A3ul atatia bani in + ? Link to comment
Tommy Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 (edited) A3-ul Mama cat de offtopic esti Edited May 15, 2009 by Tommy Link to comment
Cumnatu Posted May 15, 2009 Author Share Posted May 15, 2009 Hai ma nu mai faceti misto ! Pana diseara trebuie sa aleg unul dintre 2 ( 3 daca luam in considerare si A3 ) modele. Consoarta ar vrea A3 dar.. merita efortul financiar ? Link to comment
closchkutza Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 (edited) Eu zic ca daca poti, ia A3-ul. Mie imi place extrem de mult masina aia. Pe locul 2, Leonul(pentru cutia DSG si exteriorul, interiorul mi se pare crappy). Pe locul 3, Peugeot-ul. Edited May 15, 2009 by closchkutza Link to comment
EM!L Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Consoarta ar vrea A3 dar.. merita efortul financiar ? Tu ar trebui să ştii mai bine Referitor la 308 vs Leon, mai exact la 1.6 Hdi vs 1.9 Tdi, acu' ceva vreme a venit o tanti la spălătorie, şi cum a văzut că mă uit admirativ la G5-ul ei nou-nouţ (1.9, 105cp) a ţinut să-mi confirme că e cu multe clase, cel puţin la capitoul dinamică şi consum, peste fostul ei Peugeot Hdi chiar dacă are câţiva cai în minus Link to comment
Englishman Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Nu era clar ca nimeni nu putea sa te indemne spre Peugeot? - lucru absolut normal. Link to comment
andreib Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 HDI-ul e o cloncanitoare ca si TDI-ul. Mai mult, HDII-ul parca are un zgomot chiar mai urat decat un TDI... Dar oricum nu tu decizi, deci nu stiu de ce iti bati capul si ne mai intrebi si pe noi ) . Problema s-ar pune in felul urmator: vai fata ce frumos e audiul asa rosu, are o dungulita nu stiu unde si o combinatie de culori savuroasa. Fata, l-as lua pe ala, ca oricum nu stiu daca e un motor sau un negru mititel sub capota, dar oricum nu conteaza... Link to comment
balanel Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Peugeot-ul are cutie manuala robotizata. Motorul HDI e prezent pe toata plaja de turatii, spre deosebire de TDI care are acea zvacnire in jurul cuplului maxim dupa care e mort. Peugeot-ul are o suspensie confortabila, iar Leon-ul una sport. Peugeot-ul e un pic mai spatios ca Leon-ul. Consumul cred ca e cam la fel, dar TDI-ul consuma ulei, asa e conceput. Parerea mea ca amandoua sunt masini foarte bune, alegerea depinzand de gusturi. A3-ul nu merita, este identic dpdv tehnic cu Leon-ul. Eu as alege Leon-ul, pentru ca mi-a placut cum sta la 100km/ h pe curbe, dar nu cred ca sotia ta va aprecia neaparat asta. Link to comment
DGT Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Daca iei pentru sotie ia A3,daca iei pentru tine ia Leon. "pejo-ul" scoate-l din calcul. Link to comment
balanel Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Pana diseara trebuie sa aleg unul dintre 2 Ce ai ales? "pejo-ul" scoate-l din calcul. Ai mers cu vreun "pejo" din noua generatie, vreodata? Link to comment
rm.popa Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 What? Our comments? Dacă doamnei îi place, restul nu mai contează!! Link to comment
Englishman Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Tare de tot chestia...niciun coleg nu te-a indemnat spre Pejo, nici macar Balanel, care e fan Paris...dar tu lovesti sec "308. Now we wait" Parerea mea e ca ti-ai pierdut o caruta de timp realizand acest topic, puteai sa ai orice alta activitate in tot acest timp. Dar ma rog, fiecare cu placerea lui. Link to comment
balanel Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 (edited) O alegere buna. Bine, pe oricare ai fi ales-o din cele doua, afirmatia de mai sus ramanea valabila. Cutia asta de viteze robotizata e misto, scoate un consum ceva mai mic pe modul automat, decat s-a putut scoate pe varianta cu cutie manuala. Au testat-o colegii de pe forumul cel liber al marcii (adica nu cel condus de papagalul de @Doc). Daca vrei iti dau link. Vrei, te rog, sa pui si poze cu Peugeot-ul? @Englishman: e adevarat, eu as fi ales Leon-ul, dar cum am spus si in posturile anterioare, trebuie sa ne gandim ca masina e pentru o doamna. Edited May 15, 2009 by balanel Link to comment
BogdanG Posted May 15, 2009 Share Posted May 15, 2009 Cutia DSG insa este una revolutionara, mult mai buna decat una manuala robotizata de inginerii frantuji. Oricum nici in nemti nu mai am incredere, nici ei nu mai sunt ce au fost . Apropos bre Cumnate, un C30 nu te coafeaza ? Link to comment
Recommended Posts