Jump to content

Becuri H4 Philips Vision Plus pe Tico/Matiz

Recommended Posts

Oameni buni, parca atzi fi kiori, asha tanjitzi dupa becuri "smekere" de puteri cat ma mari..

La 100/90W, sa vedetzi voi ce o sa va pice turatzia motorului la relanti, ca la dacie, plus ca firele respective shi sigurantzele nu au fost proiectate pentru puteri duble...

Statzi cumintzi, ca becurile din fabrica sunt mai mult decat rezonabile...

Sau visatzi sa facetzi un MTZ WRC?? :wink:

Oameni buni, parca atzi fi kiori, asha tanjitzi dupa becuri "smekere" de puteri cat ma mari..

La 100/90W, sa vedetzi voi ce o sa va pice turatzia motorului la relanti

Am uitat sa specific, si de aici, probabil, este eroarea: ce am eu (h4 philips vision plus) au 60/55W!

Sambata am mai facut o ghidusie... Ca tot am avut drum pe langa Carrefour, am intrat si la Augsburg... si mi-am asortat, la ceea ce stiti deja, una pereche beculete Philips Blue Vision pentru pozitii! E, acuma chiar ca se vad misto farurile! Lumina la pozitii e superalba, usor-usor albastruie!

Pentru cine vrea: Philips blue vision (ultra blue) W5W, 12v 5W, 6 EUR. Aveau si H4 Philips Blue vision, dar nu mai tin minte pretul :oops: Vision Plus nu aveau.

• 2 weeks later...

Vreau si eu la dsn vision plus... numa intereseaza lumina albastra ci sa fie cat mai buna/multa/sa se vad domne ce mai... cat costa si de unde - vreun magazin prin centru/berceni?

Eu la tico nu am schimbat de 6 ani nici-un bec de far/semnalizator.

Doar pe spate a murit acum o frana+pozitie.

• 1 month later...
  • 5 months later...

mi-am pus si eu becuri pozitie albastra Maxwell- 5w. cand sunt numai ele, se vede o lumina suuuper! la scurta sau lunga (faza, normal) dau o tenta usoara de albastru. ce e drept, au costat doar 100k, au o forma cilindrica, cu scobitura adanca in varf. ce m-am bucurat e ca am reusit sa le gasesc cu soclu pt masinile noastre (nu din alea cu opritori). am sa revin cu poze- cum se vede noaptea.

Faruri albastre ? :? Pai atunci de ce nu ti-ai pus si leduri albastre la duzele de spalare parbriz, sa fie setup-ul complet...

p.s. am mai vazut o solutie pentru asa ceva, care nu implica schimbarea becurilor : un patratel de scotch sau asa ceva...evident albastru, lipit pe far in mijloc. Si cred ca e mai practic ... daca te opreste politia si te intreaba de ce ai becuri albastre (unomologhed :lol: ) le dezlipesti si zici ca ti le-o fi lipit vreun copil rau acolo.

Pentru brusli sau cine stie :P

As vrea sa cumpar pentru Tico setul de becuri Philips albe

despre care s-a vb aici ca sunt foarte luminoase.

Care este codul lor eventual in oferta de la www.aspad.ro?

Multumesc!

Pentru sprite:

Iti mentii parerea ca datorita consumului si pretului nu merita Vision Plus?

Multumesc!

Pentru sprite:

Iti mentii parerea ca datorita consumului si pretului nu merita Vision Plus?

Multumesc!

...nu inteleg care consum. De benzina? N-are legatura. De curent? E acelasi; puterea este tot de 55/60W!

Initial nu eram convins ca e prea mare diferenta apropo de luminozotate... Dar este. La o intalnire am comparat cu un Matiz cu lumini normale; se vede diferenta...

Deci nu-mi pare rau ca le-am luat... (daca, de fapt, asta era intrebarea...)

:o fftopic: H1 sunt becurile de espero (atat la faza lunga cat si scurta). Asta asa ca fapt divers.

Corect, la Espero fazele "au" faruri diferite, nu? :lol:

Insemna ca H7 sunt pt. proiectoare? :? Hai zii, ca daca ai "salupa" tre' sa ai si d'astea! :lol:

La Espero nu sunt becuri identice pe faza lungă şi scurtă, mai exact citând din carte: Bec far fază scurtă 55W, Bec far fază lungă 65W (ambele cu halogen), Bec proiector ceaţă 55W (nu zice nimic de halogen). De H-uri nu scrie nimic :scarpin:

Sunt H1 pe faza scurtă şi lungă, clar ! am văzut poza şi mi-am amintit cum arată alea de rezervă din cotieră (da, merg cu becuri de rezervă la mine :superidea: ).

• 3 months later...