Jump to content

Becuri H4 Philips Vision Plus pe Tico/Matiz

Recommended Posts

Exact. Eu tocmai mi-am dotat pe Matizache cu un rind de Philips Silver Vision.

Observati caciula din virful becului... cred ca va tine loc de ciupercuta care lipseste la modelul E.

silver_vision.jpg

Pret ~ 60 RON

Exact. Eu tocmai mi-am dotat pe Matizache cu un rind de Philips Silver Vision.

Observati caciula din virful becului... cred ca va tine loc de ciupercuta care lipseste la modelul E.

post-6-1134325858_thumb.jpg

Pret ~ 60 RON

Ce diferenta este intre Silver Vision si Vision Plus ?

Plus dau cu 30% mai multa lumina! Dar cum eu am fost supermultumit de farurile originale de matiz, am preferat Silver (inca n-am avut ocazia sa le probez noaptea, dar banuiesc ca dau lumina alba)...

O mica corectie:

Philips VisionPlus dau cu 50% mai multa lumina

Philips Premium dau cu 30% mai multa lumina

NFS@ esti sigur c-ai luat becurile Philips SilverVision pt ceea ce vrei tu ? - din cate stiu sunt pt a inlocui becurile (gen semnalizare care sunt galbene vazute din afara ) - ideea este ca la Silver, cand sunt stinse sa nu se mai vada galbene din afara (ci alb pur) iar cand sunt aprinse sa ilumineze galben

Despre SilverVision

Edited by dinoc
NFS@ esti sigur c-ai luat becurile Philips SilverVision pt ceea ce vrei tu ? - din cate stiu sunt pt a inlocui becurile (gen semnalizare care sunt galbene vazute din afara ) - ideea este ca la Silver, cand sunt stinse sa nu se mai vada galbene din afara (ci alb pur) iar cand sunt aprinse sa ilumineze galben

Despre SilverVision

Mda, asta am gasit si eu cind am dat pe google. In cele din urma am gasit o poza (una singura) cu cutia (si implicit cu becurile) cumparate de mine. Din poza atasata mai sus, ti se pare tie ca alea ar fi becuri de semnalizator? :)

Sunt fix H4, le-am si montat pe masina. Probabil ca sunt un model f nou, pina acum n-am mai auzit nici eu de ele.

Hai mah, ce naiba... chiar crezi ca nu stiu sa deosebesc un bec de semnalizator de unul pt far? :mda:

OK, nu ma gandeam asa departe :) cum ca n-ai stii sa faci diferenta (spuneai doar ca n-ai apucat sa le montezi) ... si ce fel de lumina dau ? Cum se vad ? Mie in poza imi pare ca-mi arata diferenta la becurile de semnalizare (vorbesc de poza din linkul pe care l-am postat).

Edited by dinoc
OK, nu ma gandeam asa departe :) cum ca n-ai stii sa faci diferenta (spuneai doar ca n-ai apucat sa le montezi) ... si ce fel de lumina dau ? Cum se vad ? Mie in poza imi pare ca-mi arata diferenta la becurile de semnalizare (vorbesc de poza din linkul pe care l-am postat).

:) Nu, am zis doar ca n-am apucat sa le probez noaptea ! Dupa ce le-am pus, le-am aprins sa vad daca functioneaza, dar era ziua'n'amiaza mare asa ca nu stiu exact ce fel de lumina dau. O sa revin cu impresii.

E drept ca n-am specificat si nici poza nu e cea mai reusita (v-am zis ca e singura pe care am gasit-o pe net). Caciulitza de la astea Siver Vision e din plastic! E aproape la fel ca ciupercutza care se pune pe becuri ca sa nu orbeasca, numai ca e mai mica si pusa fix in virful becului!

La becurile "mai normale" caciulita asta e vopsita pe virful becului.

Nu-s convins ca m-am facut inteles... o sa fac maine o poza la far, sa va arat!

Filamentul becului electric este supus uzurii, asa ca dupa 7 ani si cu becurile astea vei vedea la fel de prost. Vreau sa spun ca, o comparatie dintre becuri noi nu mai este asa de spectaculoasa.

N-am ajuns sa fac o poza la ale mele... dar am mai cautat pe google si am gasit ceva mai multe poze decat acum citeva zile. Uite asa arata becul, al meu e identic. Satori a observat aseara la intalnire ca are si sigla Philips gravata in virf.

PHP_SV_bulb.jpg

@tolin - comparatia am facut-o cu becuri relativ noi (5-6 luni) din cora, plasma ultra white made in spain, care au si costat mai mult pe deasupra - au fost niste gunoaie alea, cel putin pt farurile cu geam mat, am inteles ca ar fi bunicele pt cele cu geam clar; nu stiu ce sa zic.

• 2 weeks later...

Pentru ca utilizez masina exclusiv in mediu urban as dori sa achizitionez o pereche de becuri de far cu putere redusa (45/40W) si cu luminozitate crescuta, astfel ajung la puterea luminoasa a celor stock (60-55W)

La Aspad pe site am gasit doar modelul R2 12V 45/40W P45T VISIO apartinand gamei Premium (+30%)

Dupa consultarea codurilor de becuri am constatat ca sunt destinate sa fie folosite pe timp de zi. Intrebarea mea este daca se pot monta pe Tico/Matiz si daca a incercat cineva.