Tommy Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 (edited) Moshu, raspund la intrebare. La sala? Am testat. 18 puncte am facut. Sa stii ca am si ceva ani de condus si ceva km facuti Cei drepti nu asa multi ca tine, asta e, nu alegem cand ne nastem. Sustineam puterea argumentelor pragmatice. Si pina acum am scapat fara evenimente grave, am fost acrosat de 2 ori nu din vina mea, pot spune ca stateam pe loc Nu am vrut sa jignesc, nici sa imi impun punctul de vedere.. imi pare rau de neintelegere. Stii ceva, intrebam niste militieni de astia cu o circumvolutiune si aia de la cashcheta sa vedem ce zic de flashuri? ps: si eu iti doresc multi ani si multi km fara nici cea mai mica problema. sincer. Edited March 3, 2006 by Tommy Link to comment
Moshu Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 (edited) Tommy, crede-ma ca si eu am fost sincer. Chiar si la intrebarea cu examenul. Nu stiu cati dintre noi isi dau seama de acest adevar. De multe ori ne bazam numai pe experienta. Chestia cu flashurile cred ca a luat deja o turnura razboinica. Problema este asa cum spuneam, ca toti avem impresia pe sosea ca ceilalti sunt niste "vite" sau "maimutoi" care nu ne respecta. Detasandu-ne putin de flashuri, noi le aratam respect altora? Sincer. PS La problema varstei, esenta este ca ai parte de mai multe ocazii pentru a-ti da seama ca poti fi cel mai tare sofer, dar daca nu te ajuta putin sansa... (vezi adormitul la volan - nu al tau , al unuia de pe contrasens) Edited March 3, 2006 by Moshu Link to comment
Tommy Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 (edited) Ai sa razi! Veneam de la Iasi spre Bucuresti, condusesem deja peste 1000 km, era vreo 6 dimineata si nu dormisem deloc. Intre Tg Misto si Bacau am atipit si cred ca daca nu-mi dadea unu flashuri din spate.. nu mai polemizam aici. Ca norocul conteaza? Iarasi sunt mai mult decat de acord. Concluzia mea? Bune-s flashurile ) Edited March 3, 2006 by Tommy Link to comment
Moshu Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 (edited) Ok, dar ti-ai facut in ziua aia retrospectiva de seara? E grava chestia cu adormitul... Si daca un flash ti-a salvat viata sau masina, e de bine. "> PS Trebuia sa-i multumesti aluia macar in gand, pe bune. Edited March 3, 2006 by Moshu Link to comment
test_driver Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Fratilor, dar de unde razboiala asta cu flashurile, moshu a zis. aaaa daca eu depasesc un camion, si vine unu si nu se mai opreste din flashuit, atunci, da ma enervez si-l incurc si eu cum stiu mai bine, dar daca unu imi da flash, ca am uitat sa trec pe banda 1, atunci semnal si dupa ce ma asigur scurt pe banda 1, sa nu incurc omu. Si asa mi se pare normal, indiferent ca are M5 sau Dacia 1300, mai ales daca are Dacia, il las, sa nu-l incetinesc, ca stiu ca a ajuns greu la viteza care o are. As vrea ca toti sa faca ca mine, dar mai greu cu conceptiile astea cu limita este 100 batuta-n cuie, si cine vrea mai tare exista si banda 1, si tot ei apar cu decretul in care scrie ca viteza legala este 50-90-100-130, pai tot in decretul ala scrie ca banda 2 e pentru depasiri, si se circula pe banda 1, dar voi vedeti doar ce va convine, tot acolo scrie ca in cazul unuei depasiri trebuie sa te dai cat mai pe margine, si aia nu inseamna banda 2. off ce oameni, greu e cu mandria asta. Cum sa faca unu flash, ce el nu stie regula?? Link to comment
Pedala Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 (edited) Repet si eu ce au mai spus si altii: primordiala este regula incarcarii benzilor... pentru fluenta. Orice ati zice asta e adevarul. Si eu sunt unul care foloseste in general banda aia, pentru ca nu sunt un vitezist. Orice alte comentarii sunt de prisos, indiferent de experienta, masina, opinii despre respect. Iar daca se respecta regulile de circulatie nici nu se ajunge la flash-uri. Si limitele de viteza sunt restrictii, care intervin dupa reguli. Edited March 4, 2006 by Pedala Link to comment
Moshu Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Fratilor, dar de unde razboiala asta cu flashurile, moshu a zis. aaaa daca eu depasesc un camion, si vine unu si nu se mai opreste din flashuit, atunci, da ma enervez si-l incurc si eu cum stiu mai bine, dar daca unu imi da flash, ca am uitat sa trec pe banda 1, atunci semnal si dupa ce ma asigur scurt pe banda 1, sa nu incurc omu. Si asa mi se pare normal, indiferent ca are M5 sau Dacia 1300, mai ales daca are Dacia, il las, sa nu-l incetinesc, ca stiu ca a ajuns greu la viteza care o are. As vrea ca toti sa faca ca mine, dar mai greu cu conceptiile astea cu limita este 100 batuta-n cuie, si cine vrea mai tare exista si banda 1, si tot ei apar cu decretul in care scrie ca viteza legala este 50-90-100-130, pai tot in decretul ala scrie ca banda 2 e pentru depasiri, si se circula pe banda 1, dar voi vedeti doar ce va convine, tot acolo scrie ca in cazul unuei depasiri trebuie sa te dai cat mai pe margine, si aia nu inseamna banda 2. off ce oameni, greu e cu mandria asta. Cum sa faca unu flash, ce el nu stie regula?? Asa da, ai dreptate. Pana la problema cu decretu'. Eu am pus intrebarea in sensul urmator (scuze de repetitie): daca ai da maine examen de conducere esti convins ca l-ai lua? Citatul a fost ca sa aduc aminte cuiva care spunea ca in localitate merg dupa lege, dar afara-i ii dau cat vreau. Adica legea spune ceva si pentru afara. Dar daca cineva vrea sa mearga cu 200, e problema lui. Nu judec pe altii, pentru ca afara nici eu nu merg legal Si nu prea am vazut pe nimeni sa mearga, apropos. PS Vezi ca te enerveaza? Una este atentionarea, alta sa te f..a in ochi cu cinspe flashuri Testule, parca ne impacasem? "> Cand am venit de la Moeciu, 350 km, mergand pe a doua, nu a fost nevoie de flashuri decat in vreo doua cazuri. In rest, cand ma apropiam, se trecea pe banda 1. Idem si la mine, fara flashuri de la altii, dupa care reveneam pe a doua. Nu m-a flashuit nimeni. Probabil prin alte zone pe unde ati fost voi mai des, se flashuieste ca un fel de morse intre soferi Link to comment
lordcalibras Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 (edited) Api, nu cred ca am un stil anume de condus! Depinde de situatie, timp, chef, persoanele cu care sunt in masina! Oricum, de multe ori nu sunt sanatos si in deplinatatea facultatilor mintale si ii dau prin oras viteze excesive! Bine, asta pe cat posibil seara sau noaptea! In timpul zilei merg in functie de trafic! De obicei ma bag, ma strecor, sa ies cat mai repede dintr-o intersectie! Caut sa nu incurc ceilalti participanti la trafic! Si in 99,9 % cazuri imi iese treaba asta! Imi place cateodata sa o fortez, sa o bruschez, sa merg cu ea mai agresiv, mai sportiv. Cateodata merg calm cu un pic de muzica si o tigare aprinsa! Depinde ... In general, cum am spus si la inceput, imi place sa ... profit de ea! ... Sa imi arate ce poate ... Edited March 4, 2006 by lordcalibras Link to comment
VECTOR Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 lord, chiar esti sigur ca nu-i deranjezi pe ceilalti participanti la trafic cand te strecori si te bagi,sau e doar parerea ta? poate asa gandesc si taximetristii pe care toata lumea ii injura:"hai sa depasesc si eu coloana asta si sa ma bag in fata ca oricum o sa plec primul si nu deranjez pe nimeni" eu sunt destul de calm la volan.m-am obisnuit sa ma astept la orice de la ceilalti soferi si incerc sa nu ma las surprins de nimeni mai ales de pietoni,care in proportie de 75% sunt potentiali"sinucigasi".depasesc destul de rar 60-65km/h in oras,dar nu merg nici prea incet ca sa-i incurc pe ceilalti.in schimb recuperez afara unde viteza de croaziera e cam 110 cu matizul si 140-150 (cand permit conditiile) cu renault-ul. Link to comment
george03 Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Si eu "ma strecor" prin trafic ori de cate ori am ocazia. Profit de faptul ca majoritatea soferilor merg pe banda a doua (acolo unde sunt 2 benzi). La semafoare am avut supriza sa fie 10-15 masini aliniate pe banda a doua iar pe prima ... nimeni. Asa ca intru frumos pe prima si depasesc toata coloana. Daca ar avea putin creier ... s-ar imparti de la inceput pe 2 benzi si ar merge traficul mai bine. Acum se poate merge si pe linia de tranvai acolo unde sunt maxim 2 benzi pe sens ... buuun ... si ce-i cu asta? In loc sa stea pe 2 sau 3 coloane ... ei tot in sir indian pe banda 2 stau. In cazul asta m-as considera eu ultimul idiot daca m-as aseza in continuare ... pe banda 2 ... ca "asa face toti". Cum insa ... pe prima banda se intampla destul de des sa fie parcati diversi dobitoci ... chiar daca sunt semne ca nu e voie ... iar militzia nu zice nimic ... trebuie sa reintru pe banda 2. Probabil cei din spate ma mai blagoslovesc ... asta e ... dar atata timp cat sunt mai rapid decat ei, n-au decat sa astepte. Mentionez ca rapid nu inseamna mai mult de 60 km/h in localitate ... cu exceptia portiunilor unde este voie!!! Da' cand coloana merge cu 20-30 km/h ... si mai lasa si spatii de 10-15 metri intre masini ... sa astepte ...ca-si merita soarta. Sper ca ce am scris mai sus sa nu vina in contrast cu "In afara localitatilor mai tare dar in rest linistit" ... adica votul meu in acest sondaj Link to comment
dreamlike Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Am citit cu interes ce se scrie pe aici (parerea mi-am expus-o mai sus si nu mi-o pot schima indiferent ce argumente imi aduceti sau daca sunteti sau nu de acord cu mine) si ma gandesc cu groaza peste cine poti da in tafic. Daca nu pot sa nu ma gandesc ca toti cei de pe forum sunt baieti destepti, baieti care stiu sa utilizeze PC-ul, stiu sa navigheze pe internet, se pricep la masini, la forografii, la legi si la multe alte chestii, de la care, cel putin eu, am multe, multe de invatat, dar totusi se pot comporta in trafic in felul in care scriu aici, atunci chiar nu stiu ce ai mai putea face daca ai "norocul" sa dai peste un sofer care poti sa-l evaluezi numai dupa lungimea batei de baseball din masina, dupa sabia din porbagaj sau dupa stiu eu ce alte leviere, chei franceze sau alte "bunatati" pastrate prin masina. Ma scuzati ca ma repet dar un astfel de sofer, chiar nu cred ca te roaga frumos sa te dai la o parte cand iti da flashuri. Desigur exceptia confirma regula! Link to comment
test_driver Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Asa da, ai dreptate. Pana la problema cu decretu'. Eu am pus intrebarea in sensul urmator (scuze de repetitie): daca ai da maine examen de conducere esti convins ca l-ai lua? Citatul a fost ca sa aduc aminte cuiva care spunea ca in localitate merg dupa lege, dar afara-i ii dau cat vreau. Adica legea spune ceva si pentru afara. Dar daca cineva vrea sa mearga cu 200, e problema lui. Nu judec pe altii, pentru ca afara nici eu nu merg legal Si nu prea am vazut pe nimeni sa mearga, apropos. PS Vezi ca te enerveaza? Una este atentionarea, alta sa te f..a in ochi cu cinspe flashuri Testule, parca ne impacasem? "> Cand am venit de la Moeciu, 350 km, mergand pe a doua, nu a fost nevoie de flashuri decat in vreo doua cazuri. In rest, cand ma apropiam, se trecea pe banda 1. Idem si la mine, fara flashuri de la altii, dupa care reveneam pe a doua. Nu m-a flashuit nimeni. Probabil prin alte zone pe unde ati fost voi mai des, se flashuieste ca un fel de morse intre soferi pai ne-am impacat, ce ma cert eu acum cu cineva?? daca masina din fatza se da pe banda 1, nu dau flash, dar daca nu se da este alta poveste. Eu fac naveta eforie sud -> constanta si intalnesc multi soferi care nu se misca decat dupa al 3 flash, si sunt multi, d-asta sunt eu stresat de situatie, ce-ar fi sa fac la 110-120 (ca mai tare nu merg, si chiar merg cu 90 in mod normal, desi limita este 100) jaloane printre toti idiotii care merg cu 70-80 km/h pe banda 2? eu merg normal pe banda 1, dar nu ma lasa inima mereu sa depasesc, si cand sar de 110 trec pe banda 2 daca e trafic, evident revin pe banda 1 daca vad ceva in spate mai rapid ca mine. Noaptea merg pe banda 2 mereu, ca se vad luminile celui din spate de la distanta, si nu-l incurc. si inca o chestie pentru moshu, eu nu stiu cum conduci tu, sau cum reactionezi tu, dar eu sunt obisnuit cu idiotii de pe traseul meu zilnic, si cand mai aud pe unu ca nu se da la flashuri mi se urca sangele la cap, dar daca spui ca te dai laoparte de la distanta atunci respect, nu ai primii flashuri de la mine in veci, dar daca stai fara sa te misti si dupa 2 flashuri clar vazute, atunci ma umplu de spume. bafta!! Link to comment
DannyTheKid Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Problema este extrem de simpla: Drumul are o singura banda...stai cuminte in spatele celui din fata chiar daca are un trabant, nu esti neam prost sa dai flashuri si claxoane sa intre intre copaci ca sa treci tu grabitul. Cand apare posibilitatea depasirii depasesti frumos si elegant Drumul are doua sau mai multe benzi...masina din fata indiferent de marca si model trebuie sa faca loc degajand spre dreapta vehiculului din spate care incearca sa depaseasca indiferent de model si marca Simplu si elegant si acum e cazul sa ma intorc la Sper sa ma trezesc peste cativa ani in alt continent Link to comment
tkd29 Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 In general conduc linistit , in oras merg normal 50-70 km/h, acolo unde se poate , in afara o mai calc dar cu simtul masurii , pana acum nu am depasit 140 cu masina mea nici macar pe autostrada. Daca sunt pe banda 2 si vad in oglinda ca vine cineva tare din spate ma tirez pe banda 1 instantaneu nu astept sa fiu flashuit. Dar fac spume daca vad pe careva pe banda 2 care merge ca mortu cand banda 1 este libera si mai are si nesimtirea sa imi faca semne ca nu se da la o parte ca asa vrea muschiul lui. Nu sunt adeptul depasirii pe partea dreapta pt ca mai mult risc asa , nu se stie ce reactie are tembeleul care nu sa dat la o parte sau ce poate sa imi iasa in cale de pe marginea drumului. Cum ziceam si pe topicul "Cine va incurca in trafic" am avut 2 incidente neplacute cu astfel de soferi care se credeau buricul pamantului si credeau ca soseaua este proprieteatea lor privata. Nu conduc agresiv , dar nici nu merg cu 50 in afara localitati. Si nu stiu cum ati fi reactionat cand aveti 130 pe autostrada si te trezesti cu un cretin de pe banda 1 ca vrea el sa depaseasca si iti iasa in fata dupa ce in prealabil a primit niste flashuri de avertizare. Acuma m-am invatat noaptea cand sunt pe autostrada si ma apropi de o masina ii dau un flash discret pt a ma asigura ca nu ii vine cheful de depasire excat in momentul ala. Link to comment
aztec Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 obiceiuri proaste la volan http://www.baniinostri.ro/auto/auto_sfaturi.php?ContentID=47 Link to comment
costinel Posted April 26, 2006 Share Posted April 26, 2006 Desi port incaltari marimea 44, stilul meu de condus e unul linistit, la limita legii. In oras 50 - 60, iar afara maxim 120km/h (cu Matizul). Cand mi se mai pune pata si simt ca pot, mai dau talpa in depasiri. Dar in rest am un stil de conducere linistit si fluent. Link to comment
mihai72ro Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 In primii ani de soferie ('95-'96) imi placea conduc sportiv dar pe masura ce a trecut timpul si am inceput sa ma invechesc in ale condusului si am vazut multe am lasat-o mai "tango". Acum sunt calm la volan, respect limitele de viteza, uneori chiar sub limita respectiva in afara localitatilor si autobandei. Imi place mult sa merg intre 80si 90 KM/H in afara orasului chiar daca pe langa mine trec masini care nu ar trebui sa imi stea in fata si daca mai sunt cu cei mici, sau intr-un dialog cu cineva in masina, chiar uit sa mai accelerez si matrezesc pe la 65-70 KM/H. Am vazut moartea cu ochii de doua ori si m-am speriat foarte tare...Multumesc lui Dumnezeu ca am scapat. Link to comment
CARABUSU Posted September 16, 2006 Share Posted September 16, 2006 Cand eram mai tanar conduceam linistit,nu ma enervam,nu injuram,dar acum,la 42 de ani cand am nervii intinsi la maxim enervez foarte usor,prin oras conduc cat de agresiv se poate dar incalc regulile de circulatie, ca la noi altfel nu poti circula,dimineata e cel mai enervant cand toate babele si mosnegii cu niste rable stau la semafor chiar daca e verde,nu se asigura,mai sunt taximetristii care se cred la curse,si astia tineri cu masini tari cu muzica la maxim care cred ca numai ei au voie sa circule,iti taie calea,depasesc pe contrasens ,pe la pranz e linistit traficul dar nu si eu,daca nu-mi beau doza de cafea in fiecare dimineata am o zi foarte proasta. In afara localitatii daca nu e radar o mai calc,dar de o luna e imposibil sa o calci mai mult decat ai voie,pun cate trei-patru radare in fiecare zi pe DN15 intre Piatra Neamt si Bacau. Link to comment
iulia Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Ce ciudat...eu credeam exact invers; ca odata cu cresterea in varsta vine rabdarea si intelepciunea. Link to comment
CARABUSU Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 (edited) @iulia:Intelept sunt,ii inteleg pe cei din jurul meu dar rabdare nu mai am ,mai ales cu atatea lucruri pe cap(familie,firma,etc) Ma scuzati,am gresit acolo unde am spus ca incal regulile de circulatie,mai trebuia un nu in fata,le respect,ca daca nu le respectam nu mai scriam acum pe forum. Edited September 18, 2006 by CARABUSU Link to comment
Marynu Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Eu conduc calm (prea calm poate), mers domol, nu depasit viteza legala, casc ochii bine inainte sa ma bag in vreo intersectie char daca am prioritate. Fiind incepator nu am reflexele bine formate asa ca prefer sa ajung cu 10 min mai tarziu la destinatie dar sa ajung intreg, cu masina intreaga. Link to comment
c_french84 Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Sal! depinde de situatie...pe gpl mers normal,fara supraturare si maxim 4000 daca e nevoie in depasire...pe benzina o forjez macar o data pe saptamana la 5500 in sarcina,sa curat injectoarele,galeria...sau daca e vreo liniuta! >- Link to comment
Lucman Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 Diesel-ul are un mare avantaj. Te invata sa mergi linistit Nu are nici un rost sa supraincingi turbina ca sa ajungi cu 5 minute mai repede. Link to comment
Bel_Ze-but Posted November 9, 2006 Share Posted November 9, 2006 Diesel-ul are un mare avantaj. Te invata sa mergi linistit Depinde de diesel . Daca e un 330 d (by Bavaria) cu care am avut ocazia sa fac o tura de doar 50 km, doar spaima ca poti sa-l bulesti te tine sub 210 si sub 130 in curbe. acuma cat de linistit il poate invata asta pe proprietar, nu stiu. Cert e ca de atunci imi pare Cieloul mai Trabant. Iar de cat de linistit sunt se vede clar din consumuri (8 respectiv 12). Iar de menajat, protejat: asta e, Cieloul e totusi masina, nu femeie. Oricat ai iubi-o. Si oricum nu e domnisoara. Link to comment
hawkeye Posted November 10, 2006 Share Posted November 10, 2006 Oare de ce BMW si Mini au cote de asigurare casco mai mari decat restul masinilor? Link to comment
Recommended Posts