brusli Posted March 15, 2004 Share Posted March 15, 2004 aveti asa ceva? daca da, explicati va rog! eu: in oras----->ca ciuhapii la agatat(super lejer) in afara---->o cam rup(destul de agresiv) Link to comment
NFS Posted March 15, 2004 Share Posted March 15, 2004 Io am, da' mi-a ramas mic... i l-am dat lu' frati-miu Link to comment
Lucman Posted March 15, 2004 Share Posted March 15, 2004 Scrie 60 cu 60 merg, numai sa nu scrie 30 ca nu mai vad bine. Link to comment
FLEX Posted March 15, 2004 Share Posted March 15, 2004 In oras sint destul de agresiv cind ma grabesc, dar sper eu ca nu jenez pe nimeni; oricum, profit de cit mai multe oportunitati ... uneori e extrem de pagubos stilul asta, nu numai la benzina arsa, ci ca rezultate; seara cind ma intorc de la birou merg foarte linist, nu am chef de cascadorii. Afara in schimb tot ce vreau e sa am o croaziera linistita si suficient de rapida pentru motoras (120km/h), cu 70-80-90 in localitati (dupa feeling-ul antiradar); dar ma apuca damblalele cind nimeresc in spatele vreunui melc ... nu stresez, nu dau flash, nu stau la 1m in spatele lui, dar ma apuca nebunia cind stiu ca pe respectivul segment de drum eu pot merge linistit cu 90 si el merge cu 40-50, ca de! e curbe multe si e la deal sau la vale ... si astia de regula nu au bunul-simt sa stea pe banda 1! nu stiu daca pot vorbi de un stil, dar in mod cert pot vorbi de un algoritm in care sint implicate conditii de drum+posibilitatile masinii+disponibilitatile mele de moment+TRAFIC (in trafic aglomerat sint foarte cuminte). In general am un stil adaptiv ... Link to comment
danielson Posted March 18, 2004 Share Posted March 18, 2004 Eu ma bazez foarte mult pe dinamica din trafic, deci am un stil care se adapteaza la ceilaltzi. Claxonez foooooooarte rar (mi se pare impolitetze sa claxonezi aiurea) si doar daca este un pericol (spre exemplu nu claxonez un taximetrist imbecil care-mi taie calea pentru a ajunge de la axul drumului pe prima banda, eu fiind pe-a doua), si in general anticipez ce urmeaza sa se intample cu mult inainte. Am observat ca nevesti-mii ii lipseste cu desavarsire acest simtz al "dinamicii in trafic", ea conduce asa cum i-a zis instructorul auto (dupa parerea mea a invatat-o rau) si anume ca trebe sa-ti vezi de cei catziva metri din fatza ta. Respect regulile de circulatzie, si nu mi se pare "grozav" sa-mi pun viatza in pericol evitand sa conduc prudent, conform regulamentului auto. Mai bine mor la mine in pat, la 80 de ani, decat sa mor ca un prost fiindca mergeam cu 130 la ora si eram tare fericit, pana a aparut o vaca pe sosea, si n-am mai avut cum s-o evit. Pe de alta parte am prins frica de masina, mai ales dupa accident. Matizul nu e o masina cu care sa poti scoate performante notabile in "arta" condusului. Daca reusesti sa-ti smulgi un fir de par cu o manusa de box in mina, asta nu te face boxer. Link to comment
FLEX Posted March 18, 2004 Share Posted March 18, 2004 Da, un accident te pune serios pe ginduri ... eu in general incerc sa intuiesc ce fac 5 masini in fata, de pe toate benzile, si supraveghez atent spatele la 2-3 masini in urma; eu zic ca e bine, surprizele sint minime ... Link to comment
brusli Posted March 18, 2004 Author Share Posted March 18, 2004 Da, un accident te pune serios pe ginduri ... eu in general incerc sa intuiesc ce fac 5 masini in fata, de pe toate benzile, si supraveghez atent spatele la 2-3 masini in urma; eu zic ca e bine, surprizele sint minime ... da citi ochi ai? Link to comment
FLEX Posted March 18, 2004 Share Posted March 18, 2004 Am doi ochi ... am vazut un documentar pe TV din care reiesea ca la volan ochii soferului zabovesc intr-un punct 2-3 zecimi de secunda, apoi schimba target-ul ... m-am obisnuit sa privesc alternativ in fata/ in oglinzi, macar sa profit cumva de aceasta frenetica activitate a ochiului. Link to comment
zalmoxis Posted March 18, 2004 Share Posted March 18, 2004 ce mi-ar place sa va vad eu okisorii cum poposesc ei cateva zecimi de secunda cand dati de o fata misto pe strada!.... Link to comment
FLEX Posted March 18, 2004 Share Posted March 18, 2004 Si cu politzista din dreapta ce faci? ... ca intra la idei ... Link to comment
zalmoxis Posted March 18, 2004 Share Posted March 18, 2004 ..e misto!?..Politista adica?!?! Link to comment
lalexis Posted March 18, 2004 Share Posted March 18, 2004 Eu sunt calm de tot. Ma mira chestia asta si pe mine deoarece in realitate sunt agitat. Insa cind ma urc la volan nu ma mai enerveaza nimic. Nu claxonez niciodata de nervi ci numai cind am ceva de atentionat. Daca se baga vreo unul in fata mea, ii fac semn calm sa treaca, daca ma injura vreo unul nu ma uit la el, ci in fata si il las sa se agite. Sa vezi ce nervi pe el cind stai calm, si nu il bagi in seama . Sa incercati. Il disperi pur si simplu. Link to comment
danielson Posted March 19, 2004 Share Posted March 19, 2004 Eu sunt calm de tot. Ma mira chestia asta si pe mine deoarece in realitate sunt agitat. Insa cind ma urc la volan nu ma mai enerveaza nimic. Nu claxonez niciodata de nervi ci numai cind am ceva de atentionat. Daca se baga vreo unul in fata mea, ii fac semn calm sa treaca, daca ma injura vreo unul nu ma uit la el, ci in fata si il las sa se agite. Sa vezi ce nervi pe el cind stai calm, si nu il bagi in seama . Sa incercati. Il disperi pur si simplu. Imi plac cel mai mult soferii care se agita sa te depaseaca, si dupa ce te depasesc in tromba, ba prind roshu la semafor, ba se baga pe o banda aglomerata si poposesc tot in spatele tau in final, ba fac boroboatze sii ii opreste garcea ... Mi s-au intamplat toate cele cazuri enuntzate mai sus ... Link to comment
Zetics Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Eu merg in functie de dispozitie si de necesitati. Dimineata cind merg cu masina la serviciu, nu se poate conduce calm, daca incerci clar ti-ai tras 25% din timp in plus pina ajungi... Cind nu e excesiv de aglomerat, merg lejer. Nu pot sa sufar in schimb nesimtitii...de nici un fel. Cel mai mult ma enerveaza cei 50% din soferi, care timpiti fiind, nu sint in stare sa gindeasca nici cit o ceapa dege(ne)rata. Cel mai frecvent exemplu este in curbe, unde se taie curba la greu...M-am f*** (moderat)[/size] cu unu cu un Oltcit, care nu era in stare sa tina banda 1 inainte de a urca dealul la Academia Militara, cind urci de la Eroilor...desi erau marcate proaspat benzile, chior sa fi fost si tot le vedea. Dupa ce l-am injurat si i-am aratat toate degetele care au vreo semnificatie... Cred ca a fost un militian la vremea lui ca s-a agitat rau de tot sa imi ia numerele (de ce oare, ca el fusese boul, si oricum in afara de niste claxoane nu s-a intimplat nimic, adica nu ne-am atins sau altceva), dar i-a picat rau fata cind a vazut ca nu am numere de Bucuresti... Link to comment
VIPER Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Io-s calm... Da calm! Daca zice 50, merg cu 55 (cum zicea cineva mai devreme, nu vad semnele cu 20-30...). In afara 110-120 cu Opel-ul, cu Espero nu am prea apucat sa ies mult, dar cred ca pe la 120. In oras dimineata spre servici tot calm, doar daca nu se iveste vreun jmeker care face fite, si ma iau cu/dupa el. Ma rog, in fata lui :coool: In general mi s-a zis ca merg ca un bosorog (asta mi s-a zis de curand cand nu saream de 60 prin localitati si cei cu masina din fata, fiind din partea locului, o ardeau cu peste 80). Nu-mi plac intalnirile cu politia, am avut doar vreo 4 pana acum si doar la una eram in dificultate, nu-mi plac evenimentele rutiere, am copil de crescut. Dar totul pana la magari... Link to comment
NFS Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 ...dar i-a picat rau fata cind a vazut ca nu am numere de Bucuresti... Adevaru ca si mie mi-ar pica fatza sa vad niste placutze cu WP ! Link to comment
Shenck Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 ...dar i-a picat rau fata cind a vazut ca nu am numere de Bucuresti... Adevaru ca si mie mi-ar pica fatza sa vad niste placutze cu WP ! Degeaba te agitzi NFS-ule ca tot Wrong place o sa lase la locatzie. P'ai nu pica mai bine asa decit sa completeze? Link to comment
Leutzu Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Am observat ceva ce lipseste de pe acest forum, anume parerea unei doamne. Acum sa revin al topic, si sa va explic de ce am ajuns la concluzia ca lipseste o femeie de pe forum. Pt ca toate conduc la fel. Nu stiu daca este unul dintre noi care sa nu fi vazut vreodata la semafor cum don'soara isi scoate rujul din poseta si incepe sa se dea cu el si multe alte exemple. Sa nu mai zic ca am ajuns deja la performanta de a recunoaste "femeile la volan" cand sunt in spatele lor si nici nu vad soferul. ACOLO STIL PERSONAL DE CONDUS. Si credeti-ma ca 90% din femei conduc la fel. Uneori am senzatia ca ele cred ca pe liniile care deliniteaza banda1 de banda2 trebuie sa circule ele...si nu oricum ci fix intre roti. Acum scuzati-mi indignarea dar era sa iau un stalp din cauza unei astfel de domnite...deci este posibil ca maine sa gandesc altfel...BA NU, voi gandi la fel Sa nu mai spun de felul in care parcheaza...doamne...cred ca pentru femei sunt alte reguli de circulatie si un alt decret care este tinut sub mare secret de noi barbatii...iar cand dau cu masina in gard..."nu-i nimic ca se schimba", ca si Ticozaurul meu are sechele de pe vremea in care ii apartinea mamei mele. Link to comment
NFS Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 Nu agreez un flame pe tema "femeia la volan", nu sunt misogin, cunosc fete/femei care conduc chiar foarte bine... da' adevaru e ca si pe mine ma omoara replica asta "lasa mai, ca e o tabla, se repara, se schimba..." Eu nu pot frate sa-mi bat joc de o masina... chiar daca nu e a mea... Link to comment
Shenck Posted April 28, 2004 Share Posted April 28, 2004 Si credeti-ma ca 90% din femei conduc la fel. Uneori am senzatia ca ele cred ca pe liniile care deliniteaza banda1 de banda2 trebuie sa circule ele...si nu oricum ci fix intre roti. ( Stii de ce? Din dorintza de a merge cit mai regulamentar se baga pe drepta, si evident cum in Bucuresti banda 1 e cam tot timpul macar jumatate ocupata de masini parcate... Doar daca ai trotineta si vrei sa mergi pe drepta nu incaleci benzile. Link to comment
Zetics Posted April 28, 2004 Share Posted April 28, 2004 ...dar i-a picat rau fata cind a vazut ca nu am numere de Bucuresti... Adevaru ca si mie mi-ar pica fatza sa vad niste placutze cu WP ! Degeaba te agitzi NFS-ule ca tot Wrong place o sa lase la locatzie. P'ai nu pica mai bine asa decit sa completeze? Hehe, credeam ca se subintelege ca place mai wrong ca Bucalele nu se ezista, dar uite ca am specificat... Numerele sint de-ale lu' Mazare... gata, deja stiti cine e la volan daca ma intilniti pe strada..aveti toate elementele Link to comment
relu17 Posted May 4, 2004 Share Posted May 4, 2004 Eu nu am un stil anume de condus ci ma adaptez conditiilor (meteo, trafic, dispozitie, copil in masina, etc). Oricum cea mai mare amenda am luat-o ca am depasit cu 40km/h limita (90 in localitate). Oricum este un stres sa conduci la noi in tara asa ca prefer sa calatoresc cu autocar, tren, trotineta atunci cand sunt in interes de serviciu. In concediu nu am de ales si merg cu masina personala dar cu ochii in patru dupa vanatorii de lovele, permise si alte lighioane. Link to comment
Recommended Posts