Jump to content

Stilul De Condus

Ce stil de condus aveti?  

318 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

talpile date masinii cred ca sunt cele mai relaxante momente ale zilei ... si oricum sunt de parere ca atunci cand am cumparat o masina nu am plitti numa primele 3000 de ture ale turometrului cand platim taxa de drum platim si liniie de tramvai ... primele 2 secunde de rosu sunt tot galbene si galbenu e verde silista poate continua ... si cum dacia mea consuma 13 - 15 in functie de vreme cel care a cumparat-o acum 4 zile a facut cu 45 litrii 740 km mixt ... deci undeva in 7 litrii de unde rezulta ca riboacele mele au marimea 44 :)

ori ce locusor la stop cat mai in fata trebuie umplut nu?

In ultima vreme a1a pana la 20km/h

a2a pana la 50km/h

si a3a pauza la 50km/h am ajuns ca pensionarii ca am luat 3 radare in 2 zile :D .

Merg la consum economic (sau pe-acolo). In oras merg relativ incet, dar se mai intampla sa o calc in functie de muzica de la radio sau de starea de spirit. Daca as avea bani nelimitati de benzina si nu m-ar stresa subiectul as merge numai cu a 3-a in oras. Nu ai nevoie de a 4-a. Treapta 3 se duce pana la 100 si chiar peste deci e super de ajuns iar demarajul este criminal. Cea mai marfa treapta la Espero de departe. Cine are stie despre ce vorbesc.

Conduc nervos, dar nu cu nervi.Indiferent cat de nervos as fi cand urc la volan ma calmez brusc.De cand s-a scumpit benzina si s-au inmultit militienii am inceput s-o las mai usor pe afara.Prin oras am acelasi stil de condus.Incerc sa merg cat de repede pot,mai si uit de lege cateodata dar asta fara sa incurc sau sa deranjez pe alti participanti la trafic, iar daca o fac stiu si sa imi cer scuze.Cand tai fata vreunuia mai bine rup planetara decat sa tai ca melcul si sa incurc.

Eu conduc de obicei calm chiar foarte calm pina vine momentul si tb sa ajung intr-un anume loc in Buc in 10 min si sa vezi cum fuge esperache cu 100km/h si pe galben si pe rosu ,dupa care iar relaxare totala .

Zilele cele mai nasoale sunt vinerea si lunea in rest e ok in partea de N a Bucurestiului .

• 1 month later...

Merg peste limita legala zilnic cu peste 10 km/h si mai mult. Dar daca vad e rost de alergat sunt intre ei acolo...

Nu am fumat in masina niciodata, si poate sa vina oricine sa se urce cu tigara inauntru ca ii interzic. E foarte placut mirosul (care nu s-a pierdut) de masina noua si o am din ianuarie 2004, si imi place si mirosul de vanilie de la pipetele alea cu lichid sau Ambipur.

Asta seara am pus benzina de 500.000 lei (12 l).

Fusesem pe linia rosie, chiar putin sub ea.

A urcat acul la prima linie dupa rosu.

Am alergat vreo 10 km prin oras, dar cu demarari cu scartaiala in treptele 1 si 2, cu derapari pe ronduri, in linie dreapta 120 km/h... ma rog, dupa un timp m-am linistit si mergeam regulamentar cu 50km/h, muzica cat de cat tare, senzatie majora...

Arunc un ochi in indicaretul de benzina si il vad intre linia rosie si prima linie alba de dupa. Asta inseamna dupa calculele mele ca am consumat 5 L in aprox 12 km.

Mi se pare enorm.

In oras, normal, mers fara bruscari imi ia 10 L la 100 de km.

Ce D-zeu s-a intamplat?

Am ajuns acasa, am bagat-o in garaj si dupa vreo 10 minute m-am dus sa vad daca s-a mai ridicat acul. Ma gandeam ca inca se mai balangane benzina in rezervor. Din nefericire, nu s-a mai ridicat.

Deci am testat consumul si nu ia mai mult de 10 L daca n-o alerg.

Acuma nu stiu ce sa mai zic?

CE S-A INTAMPLAT???

Pai n-ai zis c-ai alergat-o ? E normal sa ai super consum daca ii dai metal.

Cand ieseam si eu cu pretenii la nebunii d-astea nocturne ardeam un rezervor pe noapte si nu faceam asa multi Km. Nu va ganditi ca ieseam cu Tico, e vorba de Accent si Laguna care papa cand sunt fugarite.

Deci mie mi se pare normal un consum de ~20l/100km daca mergi in blana cu demaraje si derapaje etc.

Ufff...

Mi-ati luat o piatra de pe umeri.

Ma speriasem. Stiu ca masina papa mai mult daca o calci.

Dar azi am observat altceva, si anume ca o alergasem la blana 10 km, dar am uitat sa mai arunc ochiu' o data si la kilometraj care imi indica, ca am mers vreo 50 km aseara, deci e clar ca a luat 5 L, si a luat bine.

E OK! Merci mult oricum...

• 7 months later...

In general stilul bagacios, putin nervos, fara a incurca traficul. Asta in oras. Si daca racnesc cele 4 boxe "Fire starter" a lu' Prodigy, bag talpa si fandez de pe o banda pe alta cu eleganta, fara sa bruschez. Incerc sa folosesc frana la minimum, si chiar reusesc. Astfel incat fara sa merg la risc, fac cei 5 km pana la servici, dimineata, prin traficul cel de la ora 8 AM in 5 minute. Cu tot cu cele 3 semafoare, care de obicei le prind pe rosu. Alta data, cand am chef sa ma gandesc, sau sa ma bucur de masina, ma tarai printre ceilalti, scap pe banda 1, astept sa plece autobuzu' samd. Si fac 15 minute cel putin.

Afara o duc cu 120-130, in localitati cu 60-70. Nu am detector si nu am nici o amenda pentru radar pana azi. De fapt din 1978 de cand am carnet, (prima masina Dacia 1100, Trabant, trecut la Skoda 1000 MB, Lada 1200, Oltcit frantuzesc in 4 viteze, Dacia berlina 5 viteze, si acum Cielo) am o singura tamponare. Cred ca m-a ajutat si Dumnezeu, dar nici eu nu mi-am fortat norocul. Am stiut exact ce poate fiecare masina si pana unde sa intind coarda. Radarele le mai miros, ma mai uit la Microbuze (aia isi fac semn) dar in general nu intind coarda in localitati.

I-as da mai tare in goarna, dar drumurile mele nu se intalnesc cu nici o autostrada. Poate la vara spre litoral.

In general ma simt bine nu datorita vitezei de croaziera ci modului cum ma ajuta intr-o depasire, sau cum se comporta in curbe. La fleshuri nu prea pun botu', unde-s doua benzi sa o foloseasca el pe prima daca-i nervos. La 130 consider ca nu incurc pe nimeni. Eu nu dau fleshuri. Depasesc si gata. Nu suport fraierii care accelereaza cand sunt depasiti, da bag 110 cu a 3-a, schimb brusc a 4-a si-am zburat. ASTA NU SE FACE PE GAZ!!!

Ar trebuii si la 180 daca primesti flash sa te dai laoparte, asa e frumos, eu nu-i suport pe cei care merg pe a doua si nu se da la flash. Eu daca e drumul gol circul pe a 1 a si cu 140 km/h. Daca e plin si primesc flash la 150 Km/h ma chinui cat pot sa fac loc sa treaca pe a 2 a. asa e corect, frumos, si respectuos, eu nu fac flash ca sa arat cat de jmecher sunt. Pur si simplu trebuie sa trec, se grabeste, e nebun, sunt destule motive ca unu sa-ti faca flash si la 150 km/h, daca ai 130 asta nu inseamna ca asta e viteza suprema.

Si io ma dau cand am unul in spate, indiferent de viteza. Si apreciez si cand mi se face loc. Foarte multi nu depasesc prin dreapta, si nici nu se asteapta sa fie depasiti asa ca nu sunt atenti la oglinda din dreapta si pot face tampenii, asa ca si eu la randul meu evit sa depasesc pe dreapta. Iar daca o fac, bag claxon sa ma asigur.

E o regula care spune ca depasirea prin dreapta e interzisa, mai putin in cazul in care cel de pe banda din stanga a pus semnal ca face stanga, sau se circula pe mai multe benzi, sau e strada cu sens unic. Prea complicat pentru unii, asa ca astia nu depasesc pe dreapta deloc, ca sa fie siguri, si nici nu casca ochii in oglinzi...

Acum nteleg si eu de ce sunt unii care merg ca ochiu mortului pe banda 2 si nu vor sa se miste deacolo, au impresia ca aia este viteza suprema, si credeti-ma ca oltcitu lu' bunica-miu daca sare de 80 km/h e grav. Ce ar fi zis unii ca moshu intr-o masina ca aia? asta e maximul frate. no offence, dar treaba asta ma exaspereaza, si eu sunt prost si cred ca scriind aici o sa fac lumea mai buna, dar nu cred...

Cum conduc? Buna intrebare.

Simplu! Stilul meu de condus se modifica in fuctie de masina si vremea pe care fac acest lucru. In special cand sunt singur imi place sa fiu putin sportiv. Cand sunt cu familia sau oricne altcineva conduc linistit. Cand sunt la volanul unei masini de teren adopt stilul offroad. Nu pot zice ca am un anumit tip de condus. Pararea mea este ca stilul de condus trebuie adaptat in functie de vreme si automobilul condus!

...sunt unii care merg ca ochiu mortului pe banda 2 si nu vor sa se miste deacolo, au impresia ca aia este viteza suprema...

Daca viteza de "ochiu'mortului" este de fapt cea maxim admisa...

Nu vreu sa creez o polemica dar de cand sotia mea invata pentru carnet am mai citit (reinvatat) si eu regulamentul...si stiti ce zice?

Art. 131. - (1) In cazul in care drumul are doua sau mai multe benzi pe sensul de mers, vehiculele vor fi conduse pe banda situata langa acostament sau bordura. Celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stanga, daca banda de circulatie utilizata este ocupata, cu obligatia de a reveni pe banda din dreapta atunci cand acest lucru este posibil.

3.3. Depasirea

Art. 149. - (1) Depasirea vehiculelor se face numai pe partea stanga, in sensul de mers, cu exceptia celor ai caror conducatori au semnalizat si sau incadrat cores punzator schimbarii directiei de deplasare spre stanga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta.

(2) Tramvaiele aflate in mers pot fi depasite si pe partea stanga atunci cand drumul public este cu sens unic sau cand intre sina din dreapta si marginea drumului nu exista spatiu suficient pentru depasire.

Art. 151. - Conducatorul de vehicul care urmeaza sa fie depasit este obligat:

a) sa nu mareasca viteza de deplasare;

b) sa circule cat mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile.

Art. 155. - (1) Limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h.

(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili pentru autoturisme si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu acordul politiei.

(3) Pe anumite sectoare de drum din interiorul munici piilor si oraselor, tinand seama de imprejurari si de intensi tatea circulatiei, administratorul drumului, cu acordul politiei, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 30 km/h.

(4) Limitele maxime de viteza, in afara localitatilor, sunt:

a) pe autostrazi, 130 km/h;

b) pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E), 100 km/h;

c) pe celelalte categorii de drumuri, 90 km/h.

Mai trebuie sa subliniez faptul ca atunci cand se efectueaza o depasire este interzisa prin depasirea limitei de viteza de pe acel sector de drum?

Lasand la o parte teribilismul unora ar fi mai bine sa respectam macar regulile de bunsimt din acest ...

Edited by masterbobs