Jump to content

Matizul Pe Valuri Pluteste Usor

Recommended Posts

Salut. Azi m-a lasat Matizu in drum. Adica m-a lasat in drum doar pe jumatate ca am putut s-o aduc in ritm de biciclist in fata blocului.

Povestea este asta: mergeam pe un bulevard cu 50 si deodata aud un zgomot de fier din spate (probabil ca a cazut ceva din metal din partea spate, de la suspensii probabil). Dupa aprox. un km masina incepe sa danseze din fund de parca luase lectii de samba.. se balangane in partea din spate iar directia este praf. Masina a devenit deosebit de instabila chiar la o viteza ff mica. Mai mult cu 30km/h nu pot merge cu ea ca banuiesc ca se rastoarna, iar la denivelari se aude un zgomot foarte urat la amotizoarele din spate. Si pozitia volanului s-a modificat.. trebuie tinut la 90 de grade pt ca masina sa mearga drept. Daca nu gasesc pe cineva cu vreo relatie la un service o s-o duc la Autonet dar as vrea sa aud o parere de la voi cam ce ar putea cauza problema asta si ce ar fi putut cadea din sistemul de suspensie ca masina sa se manifeste in felul asta. Ar fi bine sa stiu si pentru a preveni o eventuala tzeapa la service. Multumesc anticipat!

Edited by titus
  • Like 1

Pare sa fie bara stabilizatoare de la puntea spate, desi nu-mi dau seama cum s-ar putea rupe. Este o bara metalica si uneste partea dreapta a puntii spate cu partea stanga a caroseriei.

Posibil. Pentru ca aparent masina nu pare sa aiba nimic daca o privesti de la exterior. Nu sta stramba, nu e lasata.. arata normal. Dar cand incepi sa mergi cu ea... e jale.

Daca masina oscileaza exagerat, se prea poate sa se fi defectat un amortizor.

Incearca sa apesi masina cu mana, sa o eliberezi brusc si sa vezi cum oscileaza. Incearca pe fiecare parte si vezi pe care face mai tare. Apoi sui masina pe o rampa, de ex, demontezi amortizorul cu pricina (are doar doua suruburi) si il comprimi/intinzi la maxim in mana pentru verificare. Trebuie sa opuna o rezistenta notabila si sa nu faca prea multe zgomote. Se pot totusi auzi niste zgomote ca niste bule de aer ce barboteza prin uleiul dinauntru.

Toate cele bune.

• 2 weeks later...

Si eu am probleme cu directia in special cand iau curbe usoare cu 40km/h , masina se balanseaza puternic , problema aceasta a aparut de vreo saptamina. Sa fie amortizorele pe fata de vina? Masina are 1 an si 9 luni si 43200km. Nu s-a schimbat nimic la ea inafara de ulei si filtre de benzina, bujii. Amortizoarele intra oare in garantie ? Astept sugestii , oricum saptamana viitoare ma duc la service dar nu as dori sa ma prosteasca cei de acolo.

Amortizoarele intra in garantie(in primele 24 luni). Obligatoriu testate ca altfel nu ii intereseaza, decat in cazul in care curg(si se vede clar).

• 2 weeks later...

Dupa ce am facut testul de amortizoare s-au constatat urmatoarele: pe fata valori de 65% si 60% , pe spate 58% respectiv 51%. Dupa ce m-am adresat referitor la problema cu garantia de 2 ani mi s-a aratat manualul in care scrie ca amortizoarele au garantie de pina la 40000km si se schimba numai daca au valori sub 20%. In final am schimbat cele 2 amortizoarele pe fata . Dupa schimbarea lor masina nu mai este barca pe valuri.

La mine la 21% amortizorul era complet scurs.La 58% si 51% amortizoarele spate nu mai prezinta siguranta.Eu in urma testului de mai jos le-am schimbat absolut toate.Ma fura de spate in viraje cu denivelari ale carosabilului.

post-19010-1245271455_thumb.jpg

• 3 weeks later...

La Matizul meu (condus de mine) cumparat anul trecut de nou, am facut testul de frane si amortizoare. La 18000 km amortizoarele din spate au eficienta de 11 respectiv 10 % :o . Nici cu franele nu sta mai bine : diferenta de 22% la frana de serviciu si 17 % la frana de mana (tot la puntea spate).