amonsg Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Cine stie de care sunt rulmentii de la alternator ca sa ii pot schimba? Cote, dimensiuni, se gasesc de cumparat? Sau tre sa iau alternatorul cu totul? Link to comment
smailmiami Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 In primul rand sunt doua tipuri de alternatoare. Rulmentul mare, dinspre fulie este comun si se gaseste usor, dar cel din spate il gasesti numai in magazine Daewoo, si nici acolo prea usor. Link to comment
amonsg Posted June 18, 2009 Author Share Posted June 18, 2009 Matizul este din 2004..ala simplu fara nimic...ce alternator ar putea sa aiba? Link to comment
tomis Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Ce ai cu rulmentii ? Daca se aude un fluierat, e din cauza curelei. Link to comment
tolin Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Matizul este din 2004..ala simplu fara nimic...ce alternator ar putea sa aiba? Ori Mando, ori DAC. Scrie pe el. Link to comment
amonsg Posted June 23, 2009 Author Share Posted June 23, 2009 Ori Mando, ori DAC. Scrie pe el. Alternatorul este DAC. Poate stie cineva ce rulmenti imi trebuie exact pt ca de dat jos e cam complicat si stau cu masina pe bara Link to comment
CatalinC Posted June 23, 2009 Share Posted June 23, 2009 oadata ce vreo vrei sa-l schimbi,intai te duci cu el sa til desfaca iti da rulmentu in mana,are o serie pe el,si te duci la orice magazin si iei rulment corect bine asta implica sa umbli pe jos daca nu sunt magazine de piese prin apropriere de servisu unde repari alternatoru. Link to comment
amonsg Posted June 23, 2009 Author Share Posted June 23, 2009 oadata ce vreo vrei sa-l schimbi,intai te duci cu el sa til desfaca iti da rulmentu in mana,are o serie pe el,si te duci la orice magazin si iei rulment corect bine asta implica sa umbli pe jos daca nu sunt magazine de piese prin apropriere de servisu unde repari alternatoru. Asta stiu si eu. Vreau sa stiu daca stie cineva rulmentii corectii. Ii iau, dau alternatorul jos, ii schimb si ii pun inapoi. Mai castig timp, nu? Link to comment
bishnitzarul Posted June 23, 2009 Share Posted June 23, 2009 (edited) am eu unul dintre rulmenti si il donez cui ii trebuie Edited June 23, 2009 by bishnitzarul Link to comment
MihailCC Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Rulmentii sunt 2 si anume: 6201 si 6203 1 Link to comment
jazzu Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 (edited) Care mai aveţi rulment pentru alternator? LE:Măcar un site unde pot da comandă. Edited November 13, 2010 by jazzu Link to comment
marchy Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 stie cineva unde gasesc releu de tensiune pt alternator de matiz...sau tre sa-l schimb cu totu alternatoru? Link to comment
Dr.L Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Se schimba doar releul. Il gasesti la magazinele de piese sau la dezmembrari Link to comment
tolin Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Atentie, sa fie aceeasi marca cu alternatorul: DAC sau MANDO. Link to comment
alinworm Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 ce rulmenti sunt la un alternator VALEO de 65A pt matiz? Link to comment
rikaurik Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 A schimbat cineva rulmentii la un alternator valeo? Doresc niste indicatii si ce rulmenti sant. Link to comment
ioan_gv Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Imi puteti spune daca puntea de diode si releul de la alternatorul DAC pt matiz sunt cositorite?sau sunt prinse altfel de alternator? Trebuie sa schimb releul si nu stiu cum sa procedez.Am cumparat un alternator second hand si am vazut ca unul din firele de la releu era ruginit si rupt. Link to comment
astratc Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 (edited) Tocmai am dat alternatorul jos, matiz din 2005, Euro 2 cu AC. Cod rulmenti alternator Valeo: 6002DW8 si 6203DG28 Rotorul arata ca cel din poza atasata, numai ca are un fel de izolatie neagra peste sarma aceea si are ghearele pe amandoua partile. Inelele colectoare sunt cam tocite, se gasesc de schimbat sau trebuie sa iau tot rotorul? Aveti idee unde gasesc rulementii ? Edited January 8, 2014 by astratc Link to comment
ioan_gv Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat ca sa schimb rulmentii la alternator?mai intai trebuie dezlipita puntea redresoare?sau intai trebuie sa desfac cele 4 suruburi mai lungi (in stea) si apoi sa lovesc cu un ciocan de cauciuc in carcasa pana iese rotorul cu tot cu fulie?Am vrut sa scot mai intai fulia.Am bagat un inbus de 7 in axul rotorului(la fulie)(ca sa tin contra) si cu o cheie de 24 m-am chinuit sa desfac piulita de la fulie(dar n-am reusit).Am dat si cu spray degripant,dar degeaba.NU stiu cum e mai bine sa procedez.Va rog sa imi dati niste sfaturi despre cum sa procedez mai bine.Va multumesc! Link to comment
dudu Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 Poate suna off topic. Alternator tip DAC, pe un Spark 1.0. 6202 si 6203. Daca e demontat, cu seria de pe capac, aici : https://ro.as-pl.com/c/alternatory Link to comment
Recommended Posts