akezatu Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 care ma poate ajuta cu un sfat bun! Am un Cielo Executive 2005 1.5, si de un timp cand dezarmez masina nu mi se mai deschide portiera dreapta, trebuie sa o deschide cu cheia, si cand sunt in masina la fel, trebuie sa trag de tanburusu ala si merge foarte foarte greu. De la ce poate sa fie ca m-a disperat... Motorasul nu stiu daca e el stricat ca de armat se armeaza tot timpul, doar cand trebuie sa deschid usa nu merge. HEPL Link to comment
danutza Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Desfa panoul usii si uge mecanismele de acolo.Am avut aceasi problema si am rezolvat-o cu WD40, dar poti folosi si un ulei pentru mecanisme fine sau un sprey degripant..Se ruginesc niste articulatii pe acolo si merg greu. Link to comment
hohaele Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Aceeasi chestie am si eu la al meu cielo,si am avut-o si acum 4 ani, si pina n-am schimbat motorasul nu s-a rezolvat problema.Cam 4 ani tine un motoras inchidere centralizata,poti sa dai cu toate solutiile tot nu mai deschide,acum 4 ani era 800 000.lei vechi. Link to comment
akezatu Posted July 11, 2009 Author Share Posted July 11, 2009 Imi poti spune si mie unde gasesc sa cumpar si cam cat costa? adica mai mult ma intereseaza cat costa, ca am 3 magazine de piese CIELO langa mine la serviciu >- ... mercic Aceeasi chestie am si eu la al meu cielo,si am avut-o si acum 4 ani, si pina n-am schimbat motorasul nu s-a rezolvat problema.Cam 4 ani tine un motoras inchidere centralizata,poti sa dai cu toate solutiile tot nu mai deschide,acum 4 ani era 800 000.lei vechi. scuze...m-am grabit cand am scris si nu am fost atent ca ai scris si un pret (abia m-am trezit). Faza nasoala e ca nu mai merge absolut deloc sa o deschid , deci trebuie neaparat sa il schimb zilele astea Aceeasi chestie am si eu la al meu cielo,si am avut-o si acum 4 ani, si pina n-am schimbat motorasul nu s-a rezolvat problema.Cam 4 ani tine un motoras inchidere centralizata,poti sa dai cu toate solutiile tot nu mai deschide,acum 4 ani era 800 000.lei vechi. Link to comment
danutza Posted July 11, 2009 Share Posted July 11, 2009 Unge intai mecanismele si pe urma vezi daca trebuie acuator(asa se cheama motorasul).Desfa parghia ce merge de la el la broasca si vezi daca merge in gol.Daca functioneaza cu pargia desfacuta inseamna ca acuatorul e bun.Al meu inchidea dar nu deschidea, iar dupa ungere(de un an) merge perfect.Verifica intai sa nu cumperi unul nou degeaba.De 100 de lei mai bine pui benzina si .Este alegerea ta daca vrei sa cumperi si pe urma sa verifici poti si asa dar eu as face invers. Link to comment
danutza Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Mai greseste omul .Ideea era sa verifice pe urma sa cumpere daca e cazul. Link to comment
akezatu Posted July 12, 2009 Author Share Posted July 12, 2009 oka, asa voi face, sper ca maine cel tarziu poimaine sa rezolv problema ca marti seara plec din Buc in conceeeeediu de ieri seara am vazut ca a inceput sa mearga iarasi motorasul , da cu ploaia de aseara am iarasi un mic lac in portbagaj si ma oftic ca nu stiu de unde poate sa fie, m-am uitat la chedere dar sunt intacte, cred ca intra pe undeva pe la stop Unge intai mecanismele si pe urma vezi daca trebuie acuator(asa se cheama motorasul).Desfa parghia ce merge de la el la broasca si vezi daca merge in gol.Daca functioneaza cu pargia desfacuta inseamna ca acuatorul e bun.Al meu inchidea dar nu deschidea, iar dupa ungere(de un an) merge perfect.Verifica intai sa nu cumperi unul nou degeaba.De 100 de lei mai bine pui benzina si .Este alegerea ta daca vrei sa cumperi si pe urma sa verifici poti si asa dar eu as face invers. Link to comment
danutza Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Asta confirma faptul ca actuatorul este bun. Cand a plouat a intrat probabil putina apa in usa si a ajuns pe mecanismele de care vorbeam si acum mrg pana se usuca.O sa ai perioade cand merge si cand nu merge daca nu-l ungi. Link to comment
catalin_gym Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Daca merge greu problema provinde de la mecanismele blocate,foloseste un degripant.Cat despre motoras,chiar acum am dat jos motorasul de la usa soferului,de inchis inchide de deschis nu.L-am probat si am obsevrat ca la inchidere motorul ramane blocat si functioneaza doar daca ii dau un ghiont asa ca ik voi schimba Eu am patiti cu blocarea mecanismelor la prima iubire care e ea mai batrana dar merge foarte bine.Vechiul proprietar a folosit pentru ungerea parghiilor si a mecanismelor vaselina care in timp sa combinat cu praful si a rezultat un amestec foarte vascos.Am folosit degripant,iar apoi pe la prinderile de sustinere am pus vaselina tehnica.Acuma nu mai am probleme Daca problema se adevereste ca ar proveni de la motor,iti recomand sa cumperi o inchidere centralizata de la care sa folosesti doar un motoras,uite aici ceva ieftin http://www.mivarom.ro/catalog/product_info...roducts_id=4718 .Sper sa nu se considere reclama.Inchiderea centralizata din link-ul de mai sus este buna,un amic o are montata de 1 an jumate si nu are probleme. Link to comment
akezatu Posted August 11, 2009 Author Share Posted August 11, 2009 Am rezolvat problema, am facut asa cum mi-ai spus u, insfarsit am reusit sa dau fata de la usa jos merci mult, chiar m-a scutit de niste bani deti degeba P.S: Mi-am luat si eu WD40, intradevar este foarte bun, de acum o sa-l recomand si eu la altii <br />Asta confirma faptul ca actuatorul este bun. Cand a plouat a intrat probabil putina apa in usa si a ajuns pe mecanismele de care vorbeam si acum mrg pana se usuca.O sa ai perioade cand merge si cand nu merge daca nu-l ungi.<br /><br /><br /><br /> Link to comment
Recommended Posts