Shenck Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 1) Daca incerc sa trec pe benzina FARA plumb trebuei sa schimb si bujiile? ----- 2) conform manualului de service FARA PLUMB Producator CHAMPION / GOLDEN RNIIYC-4 / BPR5EY-11 Distanta electrozi 1,0 - 1,1 CU PLUMB Producator CHAMPION / GOLDEN RNIIYC / BPR5E Distanta electrozi 0,7 - 0,8 Care ar fi niste buji mai calde dar compatibile cu astea? ----- 3) Cam ce se se intimpla daca: a) distanta electrozi mai MARE b) distanta electrozi mai MICA Link to comment
tolin Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 1) Da; 2) Ambele sunt la fel de calde si numai bune pentru TICO. Daca e sa aleg, eu aleg NGK. Apropo, indicativul al Champ este RN11YC; 3) in ambele cazuri merge la fel de prost. Link to comment
ZLI Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 unde pot gasi un magazin care sa aiba multe bujii? eventual sa gasesc ce am postat eu mai sus Link to comment
Shenck Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 3)Cam ce se se intimpla daca: a) distanta electrozi mai MARE 3) in ambele cazuri merge la fel de prost. Acum pun benzina cu plumb (ma rog surogatu care e pe post de cu plumb) si bujiile sint reglate la 1.1 ca pt fara plumb. Nu e mai bine (scinteie mai mare) ? Link to comment
ZLI Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 am fost la un magazin de piese (pe Agricultori) sa-mi iau bujii tari. aveau baietii de toate. NGK, BOSCH scumpe, ieftine... de toate. Baietii au doua tico la firma si mi-au spus ca au bagat 4 electrozi de la bosch, v de la NGK dar tot cu CHAMPION merge mai bine. In concluzie nu am mai luat nimic si le pastrez p-ale mele. Link to comment
dreaQ Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 M-am dat pe benzina fara plumb.Oricum bujiile erau bosch wr8dc (pt. fara)si eu mergeam cu bz. cu plumb.Par OK astea.Nu vad diferenta fata de champions rn11yc. Link to comment
mugur Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 champion am si eu .sunt super. nici o problema. le am de cand am luat masina , adica un an si le-am desfacut de curiozitate acum 2 saptamani,. uscate si curate, putin caramizii asa cum trebuie Link to comment
SORAN Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Am pus niste bujii NGK cu Iridiu sa vedem cum se comporta. Singura problema ar fi ca cifra de la "heat range" este 6 si ar trebui cam 8, mai ales ca peste tot nu mai exista benzina cu plumb decat acel "surogat" Link to comment
ToPser Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Eu am pe tico bujii cu 3 electrozi de Porsche 911... Link to comment
tolin Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Eu cred ca cifra ar trebui sa fie 5 la NGK. Scara temperaturilor la Bosch este diferita si rasturnata fata de NGK. Link to comment
SORAN Posted December 26, 2005 Share Posted December 26, 2005 Am observat si eu ca la BOSCH e fix invers dar mi-a trebuit ceva timp. Aveam impresia ca e un standard ca la toti producatorii e aceeasi notatie. In orice caz pana la urma e de bine ce am pus. Sa vedem in timp ce si cum. Link to comment
Senna Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Am vb cu cineva care lucreaza in distributia de piese auto Bosch ca are pt Tico bujii superplus cu Ytrium ?!? e vorba de o blonda, asa ca s-ar putea sa nu fie corecta denumirea..cica ar fi mai bune decat cele cu electrod de cupru. A incercat cineva bujii Bosch pt Tico, a fost multumit? Link to comment
dreaQ Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Parerile sunt impartite. Eu unul sunt multumit de ele. Link to comment
tolin Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Am vb cu cineva care lucreaza in distributia de piese auto Bosch ca are pt Tico bujii superplus cu Ytrium ?!? e vorba de o blonda, asa ca s-ar putea sa nu fie corecta denumirea..cica ar fi mai bune decat cele cu electrod de cupru. O cheama Nutzi (Udrea), spaima curtii ? Materialul se cheama Iridium, iar bujiile nu-s mai bune, doar mai scumpe, deoarece rezista mai mult timp electrodul (~60.000 km). Eu sunt pentru Cu, ieftin si des, maxim 15-20.000 km sau 2 ani, povestea cu 25.000 km e cam intinsa si nu-s de guma bujanele. Din observatiile mele, remarca producatorul legata de injumatatirea termenelor la consumabile in cazul rulajului majoritar in conditii grele (urbanul de la noi) este perfect justificata. Link to comment
SORAN Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Senna ma dezamagesti...nu ai auzit tu de bujii cu electrod subtire din iridium? Link to comment
ZLI Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 A incercat cineva bujii Bosch pt Tico, a fost multumit? cel mai bine merg champion originale! si eu am vrut sa iau si toata lumea mi-a zis (inclusiv vanzatorii de la magazin, acre aveau 2 tico) ca merge mai prost cu orice ai pune... tu incearca si zi-ne si onoua cum merg Link to comment
Senna Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 @Soran Pai am auzit de bujii cu Iridium, dar vroiam sa vedeti si voi daca vi se pare normal ca oameni total paraleli de domeniul auto sa lucreze in el... @tolin_afc Pe autoarea ineptiei nu o cheama Nutzi, spaima curtii, insa intamplator locuieste si lucreaza tot in BV >- @ZLI nu mai incerc Bosch, m-am razgandit...Daca vreti va dau voua un set din respectivele (costa 20ron 3bucati) si incercati voi Link to comment
ciprian Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Mi-am luat si eu bujii Bosh acum ceva saptamani si tre sa spun ca imi pare rau. Merge mai rau ca inainte ... bujiile champion era faine ... chiar ma gandesc sa cumpar unele champion si pe astea sa le tin acasa. Link to comment
dreaQ Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Ma faceti sa trec iar pe champion. Nu am sesizat sa mearga mai prost cu astea bosch de acum. Mai sa fie le schimb iar dupa 7.000 km?? Link to comment
Senna Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Cat mai costa Champion-urile? Banuiesc ca se foloseste acelasi, atat pt non-euro cat si pt euro2. Link to comment
AAdorjan Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Am luat saptamana trecuta 3 bujii Champion RN9YC cu 20 ron. Link to comment
mike.omega Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Sa ne anunti cand pica Am luat si eu cam acum un an pt dacie 4 bucati(champion dar nu stiu modelul) tot pe la pretul asta si dupa o luna puteam sa le arunc Link to comment
Senna Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 Am constatat ca am si eu pe Ticozaur Champion RN9YC, au peste 30k km si merg laser! Electrodul central este insa putin consumat, deja am in vedere sa le inlocuiesc preventiv, ca si-au trait viata cu varf si indesat! Link to comment
Senna Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Am achizitionat bujii Brisk Extra LR17TC-1 cu 3 electrozi si fise Tesla siliconice. Le montez cu proxima ocazie si revin cu impresii Link to comment
ticolino Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 daca se poate, vreau si eu sa ma conving ca se dau 3 scantei odata, si nu numai una, pe electrodul cel mai apropiat. Link to comment
Recommended Posts