Jump to content

TICO bujii

Recommended Posts

1) Daca incerc sa trec pe benzina FARA plumb trebuei sa schimb si bujiile?

-----

2)

conform manualului de service

FARA PLUMB

Producator CHAMPION / GOLDEN

RNIIYC-4 / BPR5EY-11

Distanta electrozi 1,0 - 1,1

CU PLUMB

Producator CHAMPION / GOLDEN

RNIIYC / BPR5E

Distanta electrozi 0,7 - 0,8

Care ar fi niste buji mai calde dar compatibile cu astea?

-----

3)

Cam ce se se intimpla daca:

a) distanta electrozi mai MARE

b) distanta electrozi mai MICA

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1) Da;

2) Ambele sunt la fel de calde si numai bune pentru TICO. Daca e sa aleg, eu aleg NGK. Apropo, indicativul al Champ este RN11YC;

3) in ambele cazuri merge la fel de prost.

3)

Cam ce se se intimpla daca:

a) distanta electrozi mai MARE

3) in ambele cazuri merge la fel de prost.

Acum pun benzina cu plumb (ma rog surogatu care e pe post de cu plumb) si bujiile sint reglate la 1.1 ca pt fara plumb. Nu e mai bine (scinteie mai mare) ?

:( am fost la un magazin de piese (pe Agricultori) sa-mi iau bujii tari. aveau baietii de toate. NGK, BOSCH scumpe, ieftine... de toate. Baietii au doua tico la firma si mi-au spus ca au bagat 4 electrozi de la bosch, v de la NGK dar tot cu CHAMPION merge mai bine. In concluzie nu am mai luat nimic si le pastrez p-ale mele.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

champion am si eu .sunt super. nici o problema. le am de cand am luat masina , adica un an si le-am desfacut de curiozitate acum 2 saptamani,. uscate si curate, putin caramizii asa cum trebuie

• 5 months later...

Am pus niste bujii NGK cu Iridiu sa vedem cum se comporta. Singura problema ar fi ca cifra de la "heat range" este 6 si ar trebui cam 8, mai ales ca peste tot nu mai exista benzina cu plumb decat acel "surogat"

Am observat si eu ca la BOSCH e fix invers dar mi-a trebuit ceva timp. Aveam impresia ca e un standard ca la toti producatorii e aceeasi notatie. In orice caz pana la urma e de bine ce am pus. Sa vedem in timp ce si cum.

• 2 months later...

Am vb cu cineva care lucreaza in distributia de piese auto Bosch ca are pt Tico bujii superplus cu Ytrium ?!? e vorba de o blonda, asa ca s-ar putea sa nu fie corecta denumirea..cica ar fi mai bune decat cele cu electrod de cupru. A incercat cineva bujii Bosch pt Tico, a fost multumit?

Am vb cu cineva care lucreaza in distributia de piese auto Bosch ca are pt Tico bujii superplus cu Ytrium ?!? e vorba de o blonda, asa ca s-ar putea sa nu fie corecta denumirea..cica ar fi mai bune decat cele cu electrod de cupru.

O cheama Nutzi (Udrea), spaima curtii ? Materialul se cheama Iridium, iar bujiile nu-s mai bune, doar mai scumpe, deoarece rezista mai mult timp electrodul (~60.000 km). Eu sunt pentru Cu, ieftin si des, maxim 15-20.000 km sau 2 ani, povestea cu 25.000 km e cam intinsa si nu-s de guma bujanele. Din observatiile mele, remarca producatorul legata de injumatatirea termenelor la consumabile in cazul rulajului majoritar in conditii grele (urbanul de la noi) este perfect justificata.

A incercat cineva bujii Bosch pt Tico, a fost multumit?

cel mai bine merg champion originale! si eu am vrut sa iau si toata lumea mi-a zis (inclusiv vanzatorii de la magazin, acre aveau 2 tico) ca merge mai prost cu orice ai pune...

tu incearca si zi-ne si onoua cum merg :D

@Soran Pai am auzit de bujii cu Iridium, dar vroiam sa vedeti si voi daca vi se pare normal ca oameni total paraleli de domeniul auto sa lucreze in el...

@tolin_afc Pe autoarea ineptiei nu o cheama Nutzi, spaima curtii, insa intamplator locuieste si lucreaza tot in BV :) >-

@ZLI nu mai incerc Bosch, m-am razgandit...Daca vreti va dau voua un set din respectivele (costa 20ron 3bucati) si incercati voi :mrgreen:

Mi-am luat si eu bujii Bosh acum ceva saptamani si tre sa spun ca imi pare rau.

Merge mai rau ca inainte ... bujiile champion era faine ... chiar ma gandesc sa cumpar unele champion si pe astea sa le tin acasa.

Am constatat ca am si eu pe Ticozaur Champion RN9YC, au peste 30k km si merg laser! Electrodul central este insa putin consumat, deja am in vedere sa le inlocuiesc preventiv, ca si-au trait viata cu varf si indesat!

• 3 weeks later...