Costi VLN Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 E asa da.Cu autocolantul arata mult mai ok. Link to comment
sorin_maican20 Posted December 2, 2009 Author Share Posted December 2, 2009 Cu siguranta stickerul este cea mai buna imbunatatire adusa micului gigant. Link to comment
sorin_maican20 Posted January 22, 2010 Author Share Posted January 22, 2010 Buna seara, Aveti idee cum pot sa fac sa schimb titlul postului? Vreau sa se numeasca Tico DJ 09 HIG. Presupun ca trebuie sa rog un administrator (dar nu prea stiu cum sa fac asta). Multumesc Link to comment
Uncle-Sam Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Acum am vazut si eu topicul. Foarte frumos...imi aduce aminte de fostul meu verde Link to comment
sorin_maican20 Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 @ Uncle-Sam: Multumesc mult. Sper sa o tin cat mai stock si sa am bani sa remediez actualele probleme (atat mecanice cat si estetice). Multumesc mult moderatorilor pentru ca au schimbat denumirea postului! Link to comment
sorin_maican20 Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 Salutare, De cand nu am mai intrat pe forum am intampinat unele probleme cu masina. Dupa ce a dat ninsoarea zdravana de acum 3 zile, am incercat sa ies cu masina din parcare. Dupa ce am ramas blocat am inceput sa patinez si tot fortand masina am simtit ca am ramas in 2 pistoane. O imping la loc si ridic capota si cand ma uit la motor balta de apa pe el.Presupun ca de la asta am probleme (cand am dat capacul delcou jos am observat ca era crapat rau de tot). Sper sa fie de la asta si sa nu fie mai grava. Maine cumpar capac delcou si rotor. Are cineva idee cum se monteaza rotorul delcou? Multumesc Link to comment
sorin_maican20 Posted March 21, 2010 Author Share Posted March 21, 2010 Buna seara, Profitand de faptul ca weekendul acesta a fost o vreme calda, am rezolvat o problema estetica importanta pt al meu Tico. Dupa ce niste vecini binevoitori mi-au furat capacele de la roti, am ramas cu niste jenti murdare si ruginite care aratau destul de urat. Capace nu imi mai cumpar pt ca vor fi furate si acelea, asa ca m-am apucat si am demontat toate rotile, le-am spalat si revopsit in gri cu un spray de jante. Cred ca au iesit destul de bine (fata de cum erau), iar aspectul masinii s-a imbunatatit destul de mult per total (ar veni bine niste jante de aliaj dar deocamdata astept sa stranga suma necesara pt achizitionarea lor). Am pus si doua poze cu before si after: Link to comment
sorin_maican20 Posted June 6, 2010 Author Share Posted June 6, 2010 Salutare, Masina a implinit 20000 km de cand este la mine si sunt foarte multumit de ea. Cu ocazia asta am schimbat placutele, sabotii, lichidul de frana si am facut o aerisire a sistemului de franare. Vizitand targul din vitan, am gasit doua lucasuri de matiz si le-am schimbat pe cele vechi. Nu au mers din prima dar am reusit sa le conving sa intre. In rest curatenia de vara si cam atat. Link to comment
EM!L Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 (edited) Felicitări, arată excelent maşina Edited June 7, 2010 by EM!L Link to comment
madkat Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 Foarte rar mai vezi pe strada un tico aratand ca abia iesit pe poarta fabricii! Felicitari! Link to comment
vlad_andrei Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 Arata foarte bine! Felicitarile mele! Link to comment
Carabusu junior Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 Am mai vazut un Tico ca al tau in Piatra, aceeasi culoare, arata ca scos din cutie ... avea si cauciucurile originale, iar in bord avea doar 15000 de km Chiar imi ramasese gandul al el ... cand m-am intors la al meu deja mi-a pierit ranjetu de pe bot ... Felicitari pentru felul cum o intretii! Link to comment
CatalinC Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 foarte misto bv. Aceiasi culoare cu almeu vad O intrebare de unde ai luat capacelele ptr jante ? ale din mijloc. Link to comment
sorin_maican20 Posted June 8, 2010 Author Share Posted June 8, 2010 Multumesc tuturor! In poze arata destul de bine. In realitate are un pic de rugina pe la pasajele spate iar pe prtea dreapta e plina de chit prost finisat (are ceva valuri) Se vor rezolva aceste probleme pana in toamna. Cu ocazia asta si culoarea se va schimba cu british racing green (culoarea mea preferata). Pana atunci o sa isi faca treaba cu brio. Merg zilnic cu masina aceasta si este perfecta pentru oras (am mers si in afara de multe ori - putin cam instabila dar nu are nimic). Cel mai mult imi place ca stai foarte jos in masina (am mers de curand cu un renault clio si aveam impresia ca stau in jeep). @Catalin C - capacele le-am luat de la Dimitrov. Vreau sa ii pun si eu bandouri ca ale tale (ce bine ar arata - sa vad pe unde gasesc). Link to comment
sorin_maican20 Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 Salutare, De curand am luat un set de etrieri pentru ca ai mei incing rotile foarte tare (chiar si la drumuri scurte). Fiindca erau destul de ruginiti am decis sa ii cosmetizez un pic; i-am curatat bine, am scos pistonul, am curatat garnitura si le-am tras o vopsea. Cu ocazia asta am cumparat si doua discuri de frana ca sa fie treaba completa; dupa ce voi ajusta si tamburii la strung montez totul la loc si o sa am frane bune. Am si cateva poze cu etrierii inainte si dupa: 1 Link to comment
fishy86 Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Zi ca tu ti-ai curatat scaunul !!! daca da.. o iesit super.. zi-mi secretul ca si a mele is cam.. intr-o stare nasoala tot am incercat sa le aspir da is pline de praf si jegoase. Link to comment
raven84 Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 greu nu este, doar laborios. Trebuie sa dai jos fetele scaunelor si sa le indesi in masina de spalat cu o mana de detergent de calitate. Rezultatul este mai mult decat remarcabil si o spun din proprie experienta. Link to comment
fishy86 Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 hmmm. nu am auzit de asa ceva. se poate da jos materialul de pe scaun? da nui lipit de burete? ma si uit maine si daca e asa cum zici tu.. le dau jos instant Link to comment
Dr.L Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Cu ce ai dat pe etieri? Ca banuiesc ca trebuie sa reziste la temperatura mare Si cu cat/de unde ai luat discurile? Felicitari pt lucrare! Link to comment
Carabusu junior Posted August 3, 2010 Share Posted August 3, 2010 Se poate da jos partea textila. E prins de burete cu niste inele de sarma pe care le poti taia si inlocui cu soricei subtiri ca sa nu te mai chinui sa indoi sarma aia. Daca scoateti tapiteria, inainte sa o bagati la masina de spalat, aveti grija sa luati toate tijele de metla bagate prin ea Cam ce a facut Sorin, am facut si eu acum vreo doi ani iar de atunci la cateva luni mai dau tapiteria cu Vanish, bineinteles dupa ce o aspir bine. Nu numai ca se schimba aerul dar se si pastreaza curata @Sorin - Cu prinderea de pe partea dreapta, dintre spatar si sezut, n-ai probleme la scaunul soferului, nu da semne de oboseala? Link to comment
sorin_maican20 Posted August 4, 2010 Author Share Posted August 4, 2010 Exact asa am facut si eu: am luat scaunele in casa si am inceput sa le fac bucati. Prima data am desfacut sinele si dupa am inceput sa detasez husele de burete. E foarte greu si la un moment dat vrei sa renunti, dar la cat de jegoase erau, am mers mai departe. Foarte complicat sa scoti inelele de metal si sa scoti tijele din sarma (aproape ca iti rupi degetele). Dupa, le-am spalat la mana in apa cu dero. Au iesit foarte bine asa cum ati vazut. Doar scaunele fata sunt prinse cu inele din sarma. La bancheta spate e foarte usor sa separi husa. Eu nu am reusit sa desfac suruburile care tin sezutul banchetei, acestea fiind foarte ruginite (am incercat cu wd sa le desfac dar nu am reusit - cred ca pun flexul pe ele). Daca ai o zi la dispozitie reusesti sa rezolvi tot interiorul. Mai am sa curat sezutul spate si fetele de usi. @Dr. L: pentru etrieri am folosit vopsea de jante si lac (i-am spus omului care vindea ce vreau sa fac si mi-a recomandat el un lac rezistent). Daca vrei ma uit si la vopsea si la cutia cu lac si iti spun ce marca sunt. discurile sunt no name din targ vitan (40 ron/bucata) si lucreaza foarte bine cu placutele care nu au nici 5000 km. Mai am de rezolvat tamburii spate pe care, desi i-am luat la strung, atunci cand franez se simte ca sunt ovali. Oricum nu reusesc de nicio culoare sa reglez frana de mana. Nu vrea sa franeze egal. @ Carabusu: m-am uitat la urechea respectiva si era destul de sanatoasa (desi eu am 100 kg). Probabil va ceda si ea mai incolo. Ramane de vazut. Link to comment
sorin_maican20 Posted August 8, 2010 Author Share Posted August 8, 2010 Sambata am fost pe Transfagarasan pentru prima data. Ma gandeam ca Tico nu o sa reuseasca, dar m-a surprins si de data asta. Traseul a fost Bucuresti - Pitesti - Curtea de Arges - Balea Lac - Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti. In total am facut aproximativ 630 km cu 34 l, adica un consum de 5,4 l/100 (sunt foarte multumit mai ales ca am fost 4 persoane in masina). Drumul pe partea de sud este destul de prost intretinut, multi copaci pe carosabil si multe alunecari de teren. Peisajul este extraordinar si ma bucur ca am reusit sa il vad in sfarsit. Masina s-a descurcat foarte bine pe serpentine si la urcare si la coborare. Link to comment
madkat Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Ti-am admirat Tico-ul vineri seara. Unde era parcat atunci, am asteptat vreo 5 minute pe cineva - si mi-a sarit in ochi masina, si autocolantul. Arata intr-adevar ca abia iesita de pe poarta fabricii. Link to comment
Recommended Posts