closchkutza Posted October 21, 2009 Author Share Posted October 21, 2009 (edited) Pai am ales varianta Skoda Octavia, mai ok din punct de vedere al confortului la drum lung fata de matiz. Mi-o fi mie tare drag de el insa de data asta a stat cuminte acasa, in garaj. Oricum, a fost o varianta mai buna Octavia, mai ales ca drumul a fost relativ liber, in Ungaria si Austria, pe autostrada, am mers cu 140km/h pe GPS(~150 pe ceas) iar in Germania in general peste 150-160km/h pe GPS.(160-170 pe ceas).Skoda nu a gafait la vitezele astea insa cu matizul ar fi fost la capatul puterilor la 140 pe GPS, sau pe acolo. Edited October 21, 2009 by closchkutza Link to comment
ktalyn Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 salutare,eu as dori sa plec luna asta cu matizul in italia si park imi este km frik,ce ziceti sa ma risc? Link to comment
laurentziu83 Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Daca nu-i intretinut eu zic sa nu risti. Altfel, daca nu ai jocuri in directie, nu huruie rulmentii, nu ai galme in anvelope si nici nu sunt imbatranite, motorul functioneaza ok, ai ulei ok in motor, antigel ok, nu se incinge motorul la forja, etc, etc, etc, poti sa pleci pana la capatul lumii cu el daca ai asfalt pana acolo. Eu cu Matizul tatalui meu stiu ca pot sa plec linistit pana la Ulan Bator sau pana la Bamako, stiind ca am facut RK la motor, iar pe parte de tren de rulare toate piesele au maxim 20 de mii de km. Un drum pana in Italia nu e mare fas, eu am facut asta vara Firenze-Zagreb-Belgrad-Bucuresti in 2 zile, ce-i drept cu Megane-ul, cu Matizul ar fi fost putin mai obositor. Rezerva-ti o zi de drum pana la Drobeta Turnu Severin (600 de km), o zi apoi de la Drobeta la Zagreb (650 km) sau chiar Ljubljana, de la Zagreb la Venetia mai ai cam 400 de km. De acolo tu stii unde trebuie sa ajungi. Intr-adevar, dupa 500 de km cu Matizul se cam simte oboseala, dar asta-i dezavantajul la o masina de oras cand o folosesti la drum lung. Link to comment
Mircea Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Ktalyn, nu mai folosi limbaj IRC. O verificare tehnica la sange la un mecanic priceput inainte de plecare, odihna buna pentru sofer, grija mare la toate elementele de siguranta si la drum. E valabil pentru orice masina. Link to comment
Recommended Posts