alexmyth Posted August 15, 2009 Share Posted August 15, 2009 Salut , si-a segmentat cineva motorul la Tico? Cum se manifesta ... la o panta mai abrubta 10% am observat un nor de fum alb ... mie i-mi mai consuma ceva ulei ... cred ca am completat cam 750ml la 5000km. Daca a facut cineva oeratia de sgmentare a motorului si poate sa-mi dea ceva sfaturi , poze, ce piese mi-ar trebui si magazine unde pot gasi aceste piese in Iasi. Link to comment
Kinetix Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Salut. Era deja un topic de Segmentare Tico. Da-i cu Search. Fumul alb poate spune o poveste despre arderea garniturii de chiulasa, si nu trebuie segmentat motorul. Ca sa vezi daca ai nevoie de segmentare, faci doua teste: - verifici compresia la un service. Daca e mai mica de 10 la rece (fara adaugarea de ulei in cilindri) si mai mica de 12 (tot la rece) dupa adaugarea unei mici cantitati de ulei in fiecare cilindru, atunci trebuie segmentat. - cu motorul cald, la ralanti, scoti busonul de ulei si vezi: daca iese fum pe acolo si face zgomot (asemanator cu cel de la teava de esapament), atunci trebuie segmentat. Daca zgomotul este redus (mai mult o tacaneala) si iese doar o ceata de ulei pe acolo, atunci probabil ca nu trebuie sa faci segmentare. In general gasesti cam orice piesa la Demo Total, in Pacurari, pe stanga cum cobori de la AMRS, la parterul primului bloculet dupa benzinaria... MOL (cred). Cel mai bine faci intai diagnosticarea si dupa aia te gandesti ce interventii faci la motor. Toate cele bune. Link to comment
alexmyth Posted August 20, 2009 Author Share Posted August 20, 2009 (edited) Merci de raspuns, masina am luat-o pe la 140.000 acum are 150.000 am sa-i fac o revizie completa la motor pe toba cand am dat cu degetul parca am luat vaselina ... oricum as vrea sa fac un nou topic cu segmentarea motorului de tico cu poze si explicatii. Edited August 20, 2009 by alexmyth Link to comment
alexmyth Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 Stie cineva cu ce solutie pot curata chiuloasa de depuneri si galeria ? Am spalat-o pana acum cu benzina sa zicem ca s-a curatat in proportie de 70%.Astept raspuns am sa revin cu poze Link to comment
alexmyth Posted August 29, 2009 Author Share Posted August 29, 2009 Unde gasesc un capac care vine prins de blocul motor in spatele distributiei in 4 suruburi in cruce . Recomand la o reviie completa a motorului de desfacut si acel capacel o sa va speriati cate depuneri de rugina se aduna acolo in dreptul pistonului 1. am sa mai revin cu niste poze. Daca mai aveti ceva sfaturi sunt binevenite. Link to comment
EM!L Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Segmentare Tico Tico, Dupa Segmentare Link to comment
Recommended Posts