Jump to content

Fum negru la accelerare bruscă

Recommended Posts

salut... ce am observat azi:

am incalzit masinuta, am plecat in cora (aprox 10km), deci cand am ajuns masina era calda. in parcare la cora am dat o talpa (scoasa din viteza normal) si am vazut ca scoate fuuummm neggrruuuuuu :o

care ar fi cauzele?

uleiul (il voi schimba sambata viitoare) sau trebuie segmentata, tinand cont ca are 130k km.

stiti cumva din auzite sau testate cam cat e segmentarea la tico ??? (manopera + piese) sa stiu la ce sa ma astept ca oricum va trebui sa o segmentez cat timp va sta la mine.

Cred ca ai probleme serioase in carburatie !!! Nu ne-ai spus ce ai rezolvat cu socul automat !!! Fumul negru provine de la un amestec f.bogat in nici un caz de la consumul de ulei cand apare consum de ulei fumul este alburiu si are un miros specific de ulei ars.

aha... pai atunci o sa postez din nou ceea ce va rezulta dupa revizia pe care o voi face saptamana care vine si la care voi verifica si carburatia si socul ;)

sper sa nu trebuiasca segmentat motorul [-O< ca sunt lefter :(

Asa cum spune si ToPser, fumul negru nu provine de la "consumul de ulei" ci de la benzina "nearsa". Am avut si eu problema asta acum 1 an, dar dupa 2 zile a disparut...sper sa nu mai apara. bafta si asteptam sa ne spui ce ai rezolvat in serviice.

poate fi asta si o cauza a consumului destul de mare de benzina (tinand cont ca nu conduc sportiv ci dimpotriva, la 50-55 am dat a V-a) cam 8% ?

dar ce naiba o mai lungesc atata? revin cu noutati dupa revizie si va zic exact ce era ;)

am incalzit masinuta, am plecat in cora (aprox 10km), deci cand am ajuns masina era calda. in parcare la cora am dat o talpa (scoasa din viteza normal) si am vazut ca scoate fuuummm neggrruuuuuu  :o

Da. fenomenul este din carburatie...si teoretic ar trebui sa observi si un consum cam mare.

Daca consumul nu este mare ar insemna ca treapta a II a de carburator este dereglata. In exploatarea normala nu o deschide, dar daca ai merge in forja probabil ti-ar consuma peste 10%