valericap Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 a inceput sa-mi bata rotile la denivelari mici dupa numai 20000 km. cand misc de roata stanga dreapta si tin de bieleta simt in palma cum are joc bieleta, am batut capu de bara sa vad daca am joc in el nu era, am sunat la reprezentanta si ghici ce mi s-a spus caseta de directie care cocta noua 3000ron si rectificata 1200 ron + manopera 300 ron. Stie cineva daca se poate rezolva cu o bucsa s-au trebuie sa schimb caseta de directie ? (daca asa repede s-a dus caseta de directie la ce mai trebuie sa ne asteptam sunt foarte dezamagit de masina) poate cineva ma poate indruma cum e mai bine sa fac. multumesc Link to comment
banzay Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 De ce sa dai atatia bani indiferent de problema? Garantie nu e? Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 De ce sa dai atatia bani indiferent de problema? Garantie nu e? din pacate nu mai am garantie deoarece la 8000 km facuti pe an mi se parea foarte mult 700 ron prima revizie (acuma regret se pare ca sunt f ghinionist) Link to comment
tolin Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 ... se pare ca sunt f ghinionist ... Jocul la caseta se face prin efortul indus prin miscarea repetata a rotilor fara rotirea lor. Ai joc mare la rotirea volanului ? Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Jocul la caseta se face prin efortul indus prin miscarea repetata a rotilor fara rotirea lor. Ai joc mare la rotirea volanului ? nu la rotirea volanului nu am joc, cand misc de roata stanga dreapta simt un joc, am pus pe cineva sa miste de roata ca eu sa pot pune mana pe bieleta sa vad daca vine din interior. da e din interior, eu totusi vreau sa sper ca poate e din bieleta Link to comment
tolin Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Cum ai incercat, cu masina pe roti sau cu ea suspendata ? Banuiesc prima varianta, la a doua nu aveai nevoie de ajutor. Daca n-ai joc in volan, nu-i problema de bucsa, parerea mea. Ai incercat sa reglezi din surubul de reglaj de la caseta ? Link to comment
sergiuhusca Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Eu nu inteleg...cum ti-ai dat tu seama ca ai joc?Asa din senin ti-a venit sa tragi de roti? Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Cum ai incercat, cu masina pe roti sau cu ea suspendata ? Banuiesc prima varianta, la a doua nu aveai nevoie de ajutor. Daca n-ai joc in volan, nu-i problema de bucsa, parerea mea. Ai incercat sa reglezi din surubul de reglaj de la caseta ? cu masina suspendata, daca cumva exista surubul acela rog sa-mi spuneti unde se afla sa incerc poate scap de hotia unora Link to comment
sergiuhusca Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Caseta de directie costa noua 1358 ron (modelul cu servo directie) la www.rokor.ro. La banii astia transportul este gratis. Sa-mi trimiti o bere. Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Eu nu inteleg...cum ti-ai dat tu seama ca ai joc?Asa din senin ti-a venit sa tragi de roti? la un moment dat masina face parte din tine, cand treci peste o mica denivelare si rotile bat incepi sa-ti pui niste intrebari dupa care nu ai liniste si incepi sa cauti (hopa asta e) Link to comment
sergiuhusca Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Pai nu te-ai mai linistit ti-am dat pret de caseta originala...Ti-am spus si de unde sa o iei...Ti-am cerut o bere...Renunt si la aia... Te-ai mai linistit? Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Pai nu te-ai mai linistit ti-am dat pret de caseta originala...Ti-am spus si de unde sa o iei...Ti-am cerut o bere...Renunt si la aia... Te-ai mai linistit? dupa doi ani sunt f disperat nu linistit (gandestete caseta + manopera trage tu concluzia) Link to comment
tolin Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Nu cumva problema-i la capetele de bara ? Ma gandesc ca ele sunt in linia intai la socuri. Link to comment
sergiuhusca Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Sunt deacord cu tine valericap, dar de la 3000 ron, la 1300...eu zic ca este o diferenta. In afara de asta, ma gandesc ca uzura casetei de directie se manifesta printr-un joc al volanului. Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Nu cumva problema-i la capetele de bara ? Ma gandesc ca ele sunt in linia intai la socuri. dupa cum am mai specificat si mai sus inainte sa trag alte concluzii am dat roata jos am desfacut capatul de bara , nu am avut norocul ca defectiunea sa fie de-acolo (deabia puteam sa-l misc cu mana) Link to comment
sergiuhusca Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Ai caseta manual sau hidraulica? Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Ai caseta manual sau hidraulica? nu am comandat un manual de reparatii astept sa-primesc Link to comment
sergiuhusca Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Am intrebat de caseta... E manuala sau servo asistata? Pretul pe care ti l-am dat e pentru casete servo asistate. Link to comment
valericap Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Am intrebat de caseta...E manuala sau servo asistata? Pretul pe care ti l-am dat e pentru casete servo asistate. servo Link to comment
sergiuhusca Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Ai fost cu ea si la service?Cei de acolo ce ti-au spus?Inteleg ca doar ai sunat... Link to comment
valericap Posted September 16, 2009 Author Share Posted September 16, 2009 (edited) Ai fost cu ea si la service?Cei de acolo ce ti-au spus?Inteleg ca doar ai sunat... Da numai am sunat Edited October 9, 2009 by EM!L Link to comment
sergiuhusca Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 Pai de ce nu mergi la o diagnoza specializata...Veleitatile tale mecanice te pot insela. Link to comment
valericap Posted September 16, 2009 Author Share Posted September 16, 2009 (edited) Pai de ce nu mergi la o diagnoza specializata...Veleitatile tale mecanice te pot insela. Asa am sa fac deoarece sper totusi sa ma insel (i-mi doresc sa ma insel) Va mai tin la curent cu ce se intampla Edited October 9, 2009 by EM!L Link to comment
rich1974 Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 (edited) Daca pui o caseta mecanica in locul celei servo ce se intampla? In mod normal ar trebui sa mearga tinand cont ca exista ai aveo cu directie neasistata. Dar masina mai trece inspectia tehnica? Si poti sa dai jos si pompa de servodirectie...masina devine mai usoara si mai putin complicata! Edited October 9, 2009 by EM!L Link to comment
sergiuhusca Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 Din cate am inteles probabilitatea de a merge o caseta fara servo directie este foarte mica.Asta doarece, prinderile nu sunt la fel si totodata difera inclusiv capetele de bara.Spre exemplu una manuala costa 815 ron, dar nu cred ca se merita sa renunti la servodirectie. Sfatul meu este sa mergi intai la o diagnoza specializata, si apoi sa iei o decizie. Mult succes. Link to comment
Recommended Posts