popoviciu Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Salut Am un ticolino din 2000 fara aer si ma gandeam daca se poate sa mut instalatia de pe un tico dezmembrat. Am gasit topicul despre matiz dar nu stiu cat pot refolosii de acolo. Ceva sfaturi? Link to comment
naylui Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 din cate stiu instalatia e identica Link to comment
adostar Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Nu e identica . Pe tico e mai usor de pus ac. Succes ! Link to comment
r-z-v Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 (edited) salut! am urmarit si eu cu interes topicul unde ati facut modificarile pentru matiz. am un tico sl din 2000 de care m-am reindragostit (masina are 45000km. a mers(rulat) si nu amers. in timpul asta am schimbat ulei, filtre, un rand de amvelope si placute de frana). acum circul si cu ea vreau sa o pregatesc si pentru vara. as vrea sa cumpar un sistem ac pentru tico de la dezmembrari. @adostar ma poti ajuta putin? si daca da,...... raman dator. sa traiesti! Edited March 2, 2010 by EM!L Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii! Link to comment
r-z-v Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 gata este! l-am montat functioneaza perfect-cu termometrul in bord compresorul decupleaza la 6 grade celsius(masurate la grila de ventilatie) nu stiu cat de usor pare unora dar nu-i chiar simplu si aici vorbesc de cablajele electrice unde la tico sl sunt multe lipsa. m-a mai ajutat si postul: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=4131&view=findpost&p=427578 multam tetea, dau o bere rece . mecanic, lucrurile sunt cu adevarat simpliste asemanatoare cu montajul la matiz. daca vreti careva sa montati ac pe tico va pot da cateva repere in ideea in care nu o sa mai balmajiti asa cum am facut-o eu. toate bune! Link to comment
Sam Chuck Yin Posted April 14, 2010 Share Posted April 14, 2010 Da si tu mai multe detalii: de unde ai luat piese, unde l-ai montat, cat te-a costat... etc Link to comment
Tytus Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Si pe mine ma intereseaza detaliile,multumesc. Link to comment
r-z-v Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) salutare si scuze de intarzierea raspunsului. am sa incerc sa fiu cat mai explicit si sa detaliez ce am facut eu. prima data am procurat componentele necesare, insemnand: condensorul(adica radiatorul care vine pozitionat in fata radiatorului de racire a motorului), receptorul uscator("butelia"-pozitionata in spatele farului stang, trebuie cumparata cu tot cu montant, adica suportul de prindere), vaporizatorul(pozitionat in habitaclu sub torpedo, trebuie cumparat in carcasa de plastic si trebuie sa contina si termistorul), compresorul(pozitionat dreapta jos in compartimentul motor neaparat impreuna cu un montant si un intinzator-ambele se prind pe blocul motor),conducte si furtune, fulie dubla, curea pentru compresor. eu am cumparat de la dezmembrari: vaporizator+compresor+condensor+uscator cu 300ron. in banutii astia am mai primit si ceva conducte dat cam bulite. am mai cumparat din magazin o parte din conducte(noi tipla) cu aprox 200ron, fulia dubla 20ron, curele nu mai stiu exact(oricum putin). gasiti aici schema completa a instalatiei de ac si pe pag 2 si 3 descrierea componentelor. http://www.autoware...r%20conditionat cam astea ar fi componentele pentru partea mecanica pe care vi le puteti monta singuri fara mari probleme si intr-un timp scurt. eu nu am reusit sa schimb singur fulia, dar am facut-o la service cand am si incarcat instalatia cu freon. pentru partea electrica trebuie: controller ac(pozitionat pe vaporizator-este o cutie care contine un circuit-eu l-am primit cu tot cu vaporizator), buton ac(23ron-nou) si doua cablaje electrice pe care nu le gasiti decat la dezmembrari(unul care face legatura intre controller, butonul de ac si o mufa pe care o gasiti libera langa tabloul de sigurante si al doilea cablaj este in compartimentul motor intre receptorul uscator si o alta mufa pe care o gasiti libera in dreptul stergatorului stanga-pentru exemplificare si usurinta in gasirea lor am sa caut sa pun o imagine cu ele.) alimentarea compresorului se face de la o mufa pe care o gasiti libera langa claxon(dreapta fata). cam asta ar fi. mentionez ca la mine butonul eco nu este functional, nu mai am rabdare sa caut si cablaje pentru el si nu ma intereseaza. Edited April 16, 2010 by r-z-v Link to comment
Dr.L Posted April 17, 2010 Share Posted April 17, 2010 Sa decupleze compresorul mai devreme (sa mearga mai putin). Dar in timpul mersului s-ar putea sa nu fie tocmai indicat S-a mai scris pe forum Link to comment
fishy86 Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Ma pregatesc si eu sa achizitionez incet incet tot ce trebe.Pana acuma am achizitionat Compresor + prinderile pe motor , saptamana viitoare urmeaza incet restul. bucata cu bucata Cand o sa am toate revin cu info si poze ! Link to comment
vinkator Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 (edited) Salut..si eu vreau sa imi pun. Cat ai dat pe piese pana acum ? Il montezi tu sau mergi la service? Edited September 17, 2010 by EM!L Link to comment
vinkator Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 (edited) Salut , Am un Tico SL cred din 99(acela chel, nici macar stergator luneta spate). Am cumparat o instalatie de A/C . Am montat in interior vaporizatorul, am legat butonul de controller si mufa de la cutia cu sigurante. Pana aici ok, ca sa avansez mai am cateva nelamuriri : 1.Unde vine montat exact compresorul (are cineva o poza? ), cred ca nu am si montantul, ca nu imi dau seama cum sa-l prind. 2.De unde reglez turatia la ralanti cand a/c e ON. Momentan apas pe butonul de A/C se aprinde ledul, dar turatia ramane aceeasi. 3.La butelie este un senzor de presiune, am conectorul care se pune la butelie, dar in partea cealalta sunt doar 2 fire. Unde trebuie sa le leg? Langa stergatorul din stanga este o mufa, dar are mai multi pini. La care trebuie? M-ar ajuta niste poze foarte mult. Multumesc ! Edited September 24, 2010 by vinkator Link to comment
fishy86 Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Mai am de cumparat : radiator, cutia de plastic cu matele din interiorul masinii(fara placa electrica cu bomboane ca deja o am .)... si o fulie. restu le am Link to comment
vinkator Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Mai am de cumparat : radiator, cutia de plastic cu matele din interiorul masinii(fara placa electrica cu bomboane ca deja o am .)... si o fulie. restu le am Poti pune te rog o poza cu compresorul tau ? Sa vad ce fel de prindere are. Merci. Link to comment
vinkator Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 (edited) Am gasit si suportul...am montat toata instalatia . Imi lipsesc 2 garnituri (o-ring) de la tevile cu freon . Aveti idee unde se gasesc ? Inca o chestie , nu stiu unde sa leg cele 2 fire care sunt conectate la butelie ? Edited September 30, 2010 by Salex Autocitare post anterior, integral ... Link to comment
vinkator Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 (edited) Mai e cineva pe forumul asta Ajutati-ma si pe mine cu firele de la senzorul buteliei de a/c, unde trebuie sa le conectez ? Edited September 30, 2010 by Salex Link to comment
emilas Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 vreun service care monteaza instalatii de ac pe tico nu stiti? Link to comment
Recommended Posts