Jump to content

Nivel Benzina Leganza

Recommended Posts

De ceva timp m-am gandit sa fac cumva astfel incat nivelul GPL din butelie sa imi fie aratat pe cadranul din bord care afiseaza nivelul de benzina. Mi-a venit ideea asta pentru ca ledurile de nivel noaptea ma omoara, atat de intense mi se par. Eu am un STAG 200 cu buton mare si are nite leduri cat toate zilele. Studiind putin, atat cat ma pricep, am tras concluzia ca ambele au cam acelasi principiu de functionare. Adica intra minus "pe o parte", trece printr-o rezistenta si iasa pe celalat punct. La sonda de benzina pare simplu, mecanismul este mecanic, plutitorul variaza un rezistor. Cel putin la Leganza voltajul variaza intre 0-14V, adica la 0V arata gol-uscat, iar la 14V arata plin rezervorul. La senzorul de nivel de GPL cred ca este ceva mai complicat. In primul rand voltajul merge cred intre 0 si 5V, iar partea mai complicata pare aceea ca senzorul de nivel nu comunica direct cu butelia (destul de normal mi se pare) ci printr-un camp magnetic.

As vrea sa faxc un montaj ca atunci cand merg pe benzina (rar) sa imi arate nivelul de benzina, iar cand merg pe GPl sa imi arate nivelul de GPL. Cine are idei si ma poate ajuta ?

Mi se pare potrivit un topic nou pentru acest subiect, dar daca altcineva considera altfel, cu cea mai mare placere sa il bage altundeva, eu n-am gasit topic prea potrivit pentru subiectul asta.

L.E. Informatie noua: senzorul de nivel GPL are o plaja de valori de la 0 la 90 Ohmi.

Edited by smailmiami

In aceasta sectiune isi are locul asemenea subiect.

1.Majoritatea senzorilor de pe butelia de gaz sunt pentru avertizarea de rezerva a nivelului gpl si sunt de precizie mica.La plin are o tensiune de 2,25V si de la 7-8 litri in jos valoarea ramane fixa undeva la 0,5-0,6 V.

2.E bine sa ai afisat in permanenta nivelul si la benzina si la gpl.