Jump to content

Mp3 Player

Recommended Posts

Salutare, voi fi scurt si la subiect!

Cam de o saptamana mp3 player-ul nu vrea sa mai citeasca absolut nici un cd (nici audio, nici mp3). Cand pun cd-ul, se aude ca s-ar invarti un pic, dupa care imi da eroare. Pe radio functioneaza perfect.

A mai avut cineva problema asta?

Da dar nu inca la cele auto.

Cauze posibile

- so busit capu care citeste CD-ul

- so intepenit motrul care muta capu de la socuri (Da si tu putin masina prin gropi cind bagi CD-ul - incearca o data cu masina in panta si apoi in rampa)

- so busit electronica aparatului.

Concluzia dul la un electronist sa til diagnosticheze si daca e posibil sa-l repare.

Daca mai e pe garantie masina schimba unitatea la service.

Edited by balogm

Io zic sa-l duci la un electronist.Poa' e murdar capul laser, sau probabil nu mai poate urmari miscarile cd-ului.Am o combina audio cu cdplayer care nu mai citea cduri, ci invartea doar un pic si se oprea: am reglat un potentiometru de pe placuta cu capul laser , si combina si-a revenit.

Augustinionut probabil ca a stiut ce face cind a reglat optica la cap dar eu nu o recomand altora care nu le au cu electronica.

Asa ca info capetele vin reglate din fabrica de pe o masina automata.

Eu recomand reglatu capetelor numai daca nu mai citesc bine Cd-ul si in general la majoritatea reglajul manual poate fi mai bun ca in fabrica, dar nu intotdeauna. (40%)

Foarte rar capetele dereglate datorite electronici proprii defectate mai pot fi reglate acceptabil. (Vin cu o experienta de reparat 1500DVD playere in studentie cind spun chestia asta - Sincer personal cred ca doar unul a fost scos acceptabil din chestia asta, restul desi au inceput sa citeasca CD-uri nu erau aceptabile din punct de vedere al calitatii pentru client si le-am inlocuit)

Probabil ca pentru reglaj augustinionut a miscat capul si a deblocat motorul care muta capul.

:) cine are rabdare sa se uite cum citeste capul laser un cd va vedea ca se misca spre centrul cdului , in timp ce citeste, si in sus si in jos, odata cu oscilatia cdului.Miscarea aia in sus si in jos tre sa se sincronizeze cu cdul, altfel se opreste.Potentiometrul de l-am reglat asta facea...cand mai repede, cand mai incet , in functie de cum invarteam de el.Am gasit pozitia optima si acu merge.Eu doar am sugerat, n-am zis ca e si musai :D

Salutare, voi fi scurt si la subiect!

Cam de o saptamana mp3 player-ul nu vrea sa mai citeasca absolut nici un cd (nici audio, nici mp3). Cand pun cd-ul, se aude ca s-ar invarti un pic, dupa care imi da eroare. Pe radio functioneaza perfect.

A mai avut cineva problema asta?

Daca nu ai incercat sa pui un cd de sters eu zic sa nu cheltui bani aiurea - 80% pastila e murdara bafta

Ex. http://www.mediaconsum.ro/produse/periferi.../cd-cleaner.htm

Edited by EM!L
Foloseşte majuscula şi răspunde cu "Add/FastReply"

• Create New...