mike.b Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Astazi a fost ziua cea mare...sa trec prin etapele de inmatriculare. Dimineata la 8,30 aveam programare.la RAR...m-am trezit la 8,30 . Am ajuns cu ceva intarziere...insa nu au fost probleme...offf cand naiba or face si ei un drum de acces mai "european". Dupa aprox. 3 ore la RAR fuga la Udriste...(aveam deja toate taxele posibile si imposibile platite pe la posta si cec. Dupa radiere am depus imediat actele de inmatriculare ...toate bune si frumoase (exceptand caldura si cozile inumane de acolo)...probabil ca fac economie la AC. Ce nu am stiut..si surpriza..este fatpul ca nu mai poti lua numere provizorii odata depuse actele pt inmatriculare...eu chiar nu am stiut ..si am mai si platit in plus taxe de 200.000 pt numere provizorii. Si asa o sa stau eu o saptamana pe bara. Acum ..mai pot recupera banii astia..daca am chitantele ?? Link to comment
Guest Mecmar Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 (edited) si am mai si platit in plus taxe de 200.000 pt numere provizorii. mai pot recupera banii astia..daca am chitantele ?? <{POST_SNAPBACK}> Pai sa inteleg ca ai stat la coada la nr. provizorii, le-ai platit si nu ti-au fost inmanate numerele proviz.? Greu de crezut. Daca imi amintesc bine ele costa in jur de 300.000 lei si nu 200.000 cum spui tu. Ca sa recuperezi banii, trebuie sa inapoiezi autorizatia de circulatie provizorie valabila 30 de zile si numerele. Ai asa ceva? Daca tu ai depus actele pentru inmatriculare definitiva, politia pentru ce sa-ti mai dea numere provizorii? Edited March 16, 2005 by Mecmar Link to comment
Esperatul Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Stati usor ca nu e chiar asa. Numerele provizorii in Bucuresti se dau parca in 3 cazuri. Unu este ala cand tre sa inmatriculezi in alta localitate. Se platesc 3 taxe una de vreo 135, una de 65 parca si una de 5 mii - platite la cec. La Udriste sunt cele 2 ghiseele din dreapta , parca 12,13. Intai te duci si radiezi masina la unu din ghiseele de la inceput si daca vrei sa o inmatriculezi tot pe bucuresti fara numere preferentiale ti le da pe loc, nu-ti mai da rosii. Daca vrei preferentiale astepti o sapt. Daca vrei rosii dupa ce ai radiat-o te asezi la cealalta coada, stai 2-3 ore si iei provizorii. Acolo mai platesti inca vreo 350 de mii numerele rosii (in plus fata de aia 200 de mii), care poti sa-i primesti inapoi daca restitui numerele rosii in stare perfecta. Autorizatia provizorie nu necesita plata rovignetei pe perioada celor 30 de zile. Faza e ca in momentul cand iei numerele, pe langa aia 5xx mii care-i dai pe numere, am mai platit serios, si asta inafara de RCA. Vezi daca n-o sa-ti fie utile la numerele finale chitantele alea. Link to comment
Guest Mecmar Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Taxa pentru numerele provizorii (platita la posta) de 65.000 lei nu o vei mai primi. Vei putea recupera numai 220.000 (adica o parte din cei 350.000) dar pe baza autorizatiei de circulatie provizorie si a numerelor rosii. De asemenea asigurarea RCA valabila o luna de zile va trebui reinnoita dupa expirarea acesteia. Chitanta cu care ai platit numerele preferentiale va trebui sa o prezinti la ghiseu in momentul in care vei primi talonul masinii si C.I. Link to comment
Esperatul Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Aia de 65 tot la cec e, o fi si la posta dar eu la cec am platit-o. Eu asigurarea am facut-o inainte de a lua numerele rosii(e necesara) pe 6 luni, si e ok, merge. Cand O inmatriculezi ii faci iar copie si n-ai probleme. Link to comment
cchrism Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Autorizatia provizorie nu necesita plata rovignetei pe perioada celor 30 de zile. <{POST_SNAPBACK}> S-a schimbat in sfarsit? Ca luna trecuta un coleg de servici a dat telefon si la ministerul transporturilor si la Politie, si i-au zis ca stiu de problema, dar nu au cum sa-l ajute, chiar daca are nr. rosu, si nu are rovigneta, pasibil de amenda. Link to comment
Esperatul Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Cred ca sunt idioti atunci. Eu am intrebat cand am luat numerele rosii (pe 11 luna trecuta) pe potitzaiu ala acolo, si a zis ca nu trebe platita, apoi am sunat iar la politzie, si au zis si aia ca nu trebuie. Pe data de 7 la ora 3 dimineatza m-a oprit politia inafara bucurestiului si m-a intrebet acte, rovigneta. Am raspuns ca am intrebat in mai multe locuri si mi-au zis ca nu e necesara daca am autorizatia temporara. Probabil daca nu eram asa convins ma facea de o spaga, dar a zis OK si mi-a dat drumul. Link to comment
mike.b Posted March 16, 2005 Author Share Posted March 16, 2005 Cei 200.000 despre care vorbesc, reprezinta 2 taxe. Una se plateste la cec (130.000 - certificat provizoriu de circulatie) iar cealalta se plateste la posta (70.000 taxa numere provizorii). Suma de 350.000 parca...este contravalorea numerelor rosii. Pe acestia din urma nu i-am mai platit pt ca nu mi-au mai dat numere rosii. Link to comment
Guest Mecmar Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 (130.000 - certificat provizoriu de circulatie) iar cealalta se plateste la posta (70.000 taxa numere provizorii).<{POST_SNAPBACK}> Acestia bani ii vei regasi pe o placuta ce strajuieste fain pe partea dreapta a carosabilului plin de gropi si pe care scrie ,,aici se odihnesc banii dv''. Nu ii vei mai primi inapoi. Link to comment
mike.b Posted March 17, 2005 Author Share Posted March 17, 2005 Atunci..o groapa astupata are numele meu ... ah ce bine ma simt...traiasca sistemul made in romania Link to comment
Recommended Posts