Jump to content

Recommended Posts

imi poate spune cineva cum pot curata un rezervor de cielo sau cum sa scap de mizeria din el.am pus de 2 saptamani benzina dintr-un loc dubios si de atunci tot da din nas desi i-am pus 2 sticle de aditiv.dupa ce isi face aditivu efectu masina incepe din nou sa dea din nas.ce-i de facut?(am inlocuit si filtru de benzina si tot nimik).multzam anticipat

Link to comment

La carte parca se recomanda sa schimbi filtrul de benzina la 20.000 km.

Asa ceva nu se poate aplica in tara noastra, la benzina pe care o avem. Eu cred ca poti sa infunzi filtru cu ocazia primei alimentari de dupa inlocuirea acestuia.

Si imi vine sa intreb: cand un filtru de benzina isi pierde eficienta? Filtru asta e ceva mult prea relativ, pt ca prea se busesc injectoarele.

Link to comment
imi poate spune cineva cum pot curata un rezervor de cielo sau cum sa scap de mizeria din el.am pus de 2 saptamani benzina dintr-un loc dubios si de atunci tot da din nas desi i-am pus 2 sticle de aditiv.dupa ce isi face aditivu efectu masina incepe din nou sa dea din nas.ce-i de facut?(am inlocuit si filtru de benzina si tot nimik).multzam anticipat

 

Parerea mea este sa mergi la service sa iti curete aia injectoarele ..., sau sa le identifice pe alea infundate si sa le schimbe

Eu cred ca ai macar un injector infundat ...

Link to comment

rabati bancheta spate si in partea dreapta o sa vezi niste surubele... vreo 6 mi se pare... Ei.. acolo este pompa de benzina. Se desfac surubelele si scoti pompa... este f. usor de facut aceasta operatiune. Dupa aceea o sa ai o priveliste foarte frumoasa a rezervorului de benzina... + ca asa poti sa iti reglezi si sonda care iti indica nivelul de benzina de ce nu iti scade cam cu 1/4 din gradatii la 10 litri de benzina... :thumbl: .

Link to comment
+ ca asa poti sa iti reglezi si sonda care iti indica nivelul de benzina de ce nu iti scade cam cu 1/4 din gradatii la 10 litri de benzina...

si cum se regleaza sonda asta? ca si acul meu din bord arata cam dubios in partea de empty.

Link to comment

eu cand am schimbat sonda... in service mi-a spus baiatul care a lucrat ca o sa o regleze in asa fel incat o gradatie pe bord sa insemne aproximativ 10L de benzina, astfel incat in momentul in care ajunge pe liniuta rosie sa mai am cca 10-12l iar becul din bord se aprinde la 7,5 - 8 L. Trebuie sa spun ca asa si este... la mers in afara localitatilor scade primul sfert dupa mai bine de 120 - 130 km... (de ce fac linul la Buc. in C-ta ajung cam cu 2/4+ cam 1/3 din al 3-lea sfert... si sunt 230 km.

Duminica am plecat din C-ta cu indicatorul de benzina la 1/4 si cand am ajuns pe A2 pe la km...40 de Buc a inceput sa se aprinda becul. In BUc am facut plinul si au intrat 44L. Consumul mediu a fost de 7,33l/100km (600 km facut cu 44L).. deci faza cu gradatiile a fost inca odata confirmata. Cred ca reglajul respectiv se face in asa fel incat cursa maxima/minima a sondei sa se realizeze in partea inferioara a rezervorului (caci la baza este mai mare). Intr-un service sigur operatiunea se realizeaza foarte simplu. Si apropo...Sorry pt :o fftopic:

Link to comment
  • 17 years later...

Se face vorbire de un UAZ (GAZ69) diesel , veteran in toata regula . In prima faza , cu motorina proaspata in rezervor a pornit extrem de usor dupa ce a fost actionata pompa (tip cilindru) manual in ciuda faptului ca a stationat ani in sir, aproape ca a luat-o la sfert . De regula minunile tin 3 zile insa in cazul de fata n-a tinut mai mult de 3 min. Raspundea foarte greu acceleratiei dupa care se mai si oprea drept urmare s-a trecut la investigarea cauzei . Filtrul de motorina aproape imbicsit , turul de alimentare constipat iar mergind pe firul problemei sa constat ca pe tur e un soi de gelatina care , dupa miros , pare a fi ulei/grasime de dupa cartofi prajiti combinat/a cu motorina . Cert e ca a format depuneri nu doar pe trasei ci si in rezervor . Sigur filtru motorina nou , traseu tur nou ... ramine de curatat rezervorul care , cind se incalzeste afara picura (pe jos, pe la buson golire) grasimea din el cind se raceste timpul stagneaza picuratul . Motorina in sine nu spala/curata acele depuneri , avind in vedere ca motorina proaspata extrasa din rezervor a iesit curata . Acuma , a se demonta rezervorul in ideia curatarii nu se doreste astfel , pentru a se scurge (pe cit posibil) grasimea aia din el ramin doua variante : faclie cu flacara pe sub rezervor , practica des intinlita acu vreo ~40 ani ori , sursa de aer cald direct in rezervor . Prima varianta mi chiar foarte cunoscuta si pusa in practica pe cind luam lectii de decongelare a motorinei in acele ierni adevarate (faclie cu flacara la gura tubulaturii filtrului de aer pentru a ajuta pornirea etc) da' cea de a doua varianta ... teoretic nu prea are cum sa faca "bum" da' totusi , un punct de vedere in plus nu strica .

 

Link to comment

Pai si inmoi grasimea aia si... unde se duce? Demontat si curatat, exista degresanti puternici (nu stiu exact unde, dar ca exemplu ala la mcdonalds imi topea talpa pantofilor). Daca exista rugina la interior, se poate rezolva cu un kit special. Cu ocazia asta poti repara si scurgerea.

Link to comment

Asa este , Geo. Aia ar fi procedura corecta ce la rindul meu am sugerat-o detinatorului tragaciului in cauza inca din prima faza. Intrucit raspunsul a fost "nu" ca nu se merita ... atunci nu sa fie. Inlaturata grasimea aia pe cit se poate si cam atit, cit poate sa curga pe la busonul de golire si pe racordul turului de sub rezervor. Cine vrea sa priceapa ca un rezervor trebuie sa fie curat de bine cine nu ... n-are decit. Daca ar fi vorba de frine spre ex. s-ar proceda fix cum spune mandea ori deloc ! La capitolul asta (ce tine de siguranta) nu incape tocmeala, cel putin in ce ma priveste.

Ciudatenii gen cu sursa de aer cald in rezervor n-am pus in practica, la un benzinar sigur n-as face-o (aviz incepatorilor !) da' la un diesel ar trebui sa mearga. O sa-mi pun mintea cu operatiunea "bum" s-apoi de nu mai incurc p-aicea ... a se considera nereusita ! 😉

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 

×
×
  • Create New...