flory Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Dragi forumisti,navighez pe acest forum de 1 an de zile.Am avut multe lucruri de invatat in tot acest timp.Actualmente sunt proprietarul unui espero care va apere la "sectiunea"vinzari automobile.Problema este ca as vrea sa ramin alaturi de voi devenind astfel proprietarul unei Leganza.Iubesc aceasta masina de cind a aparut dar asemenea multor dintre noi nu ne-am permiso.Deci,dupa cum va-ti dat seama caut o leganza intretinuta, model CDX.Daca e vreun forumist care cunoaste pe cineva care ar dori sa-si vinda masina il rog sa ma contacteze.Ma deplasez oriunde in tara numai sa merite.Voi ce spuneti?Merita efortul?Multumesc. Link to comment
sergiuhusca Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Pai daca asta este visul tau,eu zic ca merita!Tu ce crezi??? Link to comment
flory Posted April 13, 2008 Author Share Posted April 13, 2008 Da,dar ma feresc cit pot de tepe pt. ca sincer sa fiu la capitolul asta stam bine.De aceea am apelat la voi.Vreau o masina cit de cit intretinuta nu una in care sa bag o caruta de bani.Stiti voi la c ma refer. Link to comment
madalin18 Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 vreau sa cumpar o masina si inca nu m-am decis intre nubira si leganza, care credeti ca e mai buna? in ce pret se invarte o astfel de masina(am gasit o nubira din 99' la 2000 euro si o leganza din 99' la 2500 euro ce parere aveti? niste poze cu masinile: Link to comment
smailmiami Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Ia Leganza. E alta masina, au cam acelasi consum si cam aceleasi preturi la piese, dar e mult mai confortabila Leganza. Link to comment
lascarica Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 De acord cu Smail apropo de confort. Consum hmmm, 1.6 fata de 2l ? Service, intretinere cu ceva mai multi bani, Asigurari mai scumpe... pt Leganza. Daca nu sint o problema atunci Leganza. Link to comment
madalin18 Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 ce consum are leganza? e adevarat ca are consum de 16l? asa mi-au spus niste prieteni...nubira ce consum are...nu imi pot permite o masina cu un consum > 11l Link to comment
Dumitru Cristian Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 (edited) Gandeste-te ca totusi Leganza intra in clasa limuzina... Nubira e o masina destul de fiabila daca ai grija de ea si ok la preturi de intretinere! Daca vrei gasesti si Nubira cu motorul de leganza de 2.0 dar doar prin vest. Cauta daca poti la Nubira si la Leganza sa iei un CDX... ai ceva mai multe chestii. La Nubira scoti un mix de 10-11-12. Edited October 26, 2009 by Dumitru Cristian Link to comment
zeneseu Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 @ madalin Bine ai venit pe forum. Intai te rog sa te familiarizezi cu regulamentul. 2.6 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.1 introducerea mesajelor care conţin: - ... - imagini asociate (avataruri) animate, sau care nu au nici o legatură cu profilul acestui forum (personaje din desene animate, filme, viaţa publică, caricaturi etc) Vezi si tu ceva date despre masinile alea: cati km au, la a catea mana este, carte de service... Nu te arunca la rimele masini vazute. In functie de motor platesti RCA, impozit..etc. Link to comment
Vladutz2007 Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 leganza este o masina fiabila cu o intretinere ieftina singurul inconvinient sunt taxele mari practicate in romania pentru motorul de 2000cm Link to comment
Costi VLN Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Votul meu e pt Leganza.Cu toate ca taxele,consumul si intretinerea sant ceva mai mari.E masina, frate. Link to comment
Salex Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Am Leganza de peste 10 ani, asa ca sint subiectiv . Ca informatii reale, in oras (Bucuresti) consumul ajunge la 14l/100km, mai ales daca ai picior greu. In afara, alergata, scoate cam 8l/100. Un consum mediu realist ar fi de 11l/100km. Diferenta de putere fata de Nubira 1.6 este considerabila. Cu exceptia RCA si impozitelor, costurile de intretinere sint cam egale. Din motivele de mai sus, eu as merge pe Leganza. Totusi, nu as lua o Leganza din tirg, fara nici un fel de istoric. De altfel, nu as lua NICI O masina din tirg . Link to comment
lascarica Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 O Nubira2 7-8l extra si 11l urban apropo de consum. Daca vrei confort si bugetul lunar permite mergi pe Leganza. Atentie la ce iei cum ziceau si baietii. Multe sint ieftine dar si fugarite. Link to comment
madalin18 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 (edited) Masinile de mai sus au ambele in jur de 130k Edited October 27, 2009 by EM!L Nu mai cita postul anterior! Foloseşte butonul AddReply şi majuscula Link to comment
noris Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Acum cateva luni am avut si eu aceeasi dilema. Am ales Leganza, si desi masina in sine este destul de neingrijita (deocamdata), nu regret alegerea. Link to comment
madalin18 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 (edited) cat ai dat pe ea? Edited October 27, 2009 by VAXXi Nu mai cita mesajul anterior, foloseste butonul ADD REPLY sau Fast Reply din partea de jos a paginii! Link to comment
andreib Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 La cati bani vrei sa dai pe ea eu zic sa-ti bati capul mai mult cu istoricul si starea masinii decat cu modelul in sine. Diferenta intre cele 2 masini o vei vedea la consum/impozit/RCA, costurile de intretinere sunt similare. Link to comment
noris Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 (edited) cat ai dat pe ea? 3.000euro - am luat-o pentru faptul ca vanzatorul - un vecin - a inclus in banii astia o verificare cu remedierile aferente. Masina a parcurs de atunci 8.000km, si am schimbat doar un rulment, ea avand acum un rulaj de 125.000km. Una peste alta, mie imi place. Este o masina clasica, care la 3-4.000 euro ofera cam tot ce are si o masina moderna de 5 ori mai scumpa. Plus, evident, uzura... Consider ca este o masina care merita "restaurata" si dupa aceea intretinuta. Mergi cu amandoua, si alege ce-ti place. Bafta! Edited October 27, 2009 by noris Link to comment
Alexandru.C Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Mergi pe Leganza insa la banii astia nu iei nimic bun,o leganza(CDX)in stare foarte buna consider ca se da la 3800-4000 cash, iar o Nubira I(CDX) cam pe la 3000.Oricum preturile sunt mult mai mici decat fac masinile.Te bucuri cand o cumperi ca ai luat-o la un pret mai mic insa pe parcurs o sa regreti,crede-ma,mai bine iei una in stare ok la care sa te ocupi in mare parte doar de consumabile. Evident mai pot aparea si mari oferte si ocazii si masini foarte bune la preturi de nimic dar sunt rare situatiile,mai ales pentru cineva care nu cunoaste foarte bine domeniul pur si simplu nu merita pentru 500-800 euro sa te complici. Link to comment
soire Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Ma bate gandul sa ma indrept spre o Leganza. Este adevarat, ca in ciuda la 133cp/1400kg este "puturoasa" ? Am inteles ca dupa 100km/h devine sprintena, dar pana la 100 km la ora trage greoi. Este adevarat? Sunt genul de sofer care nu imi place viteza, dar imi place in schimb sa alerg masina in reprize.Cand pui piciorul in acceleratie raspunde repede sau nu? In completare va rog sa imi spuneti printre randuri cateva avantaje/dezavantaje si de asemenea la ce trebuie sa casc ochii la achizitionare. Link to comment
Salex Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Fals, Leganza nu este puturoasa decit daca masina este darimata de fostul proprietar. Atinge 100km/h in 10 sec, asta iti spune cit de greoi se misca pina la 100km/h. Sta foarte bine si la reprize, daca este condusa corect. De verificat in mod deosebit la achizitie: 1. Caseta de directie 2. Amortizoare si arcuri 3. Bucse punte fata Astea sint chestiile mai delicate si care , in caz de reparatie, te duc la sume cu 3 zerouri in coada (in lei). Link to comment
soire Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 (edited) Mersi mult. In weekend merg sa vad 2-3 masini si saptamana viitoare revin cu o prezentare. Edited December 14, 2009 by Salex Link to comment
danutza Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Din ultimele constatari ale medicului se pare ca familia mea va creste cu inca doi membri.Drept urmare ma gandesc sa vand Cielo si sa iau un breack pentru ca voi avea nevoie de mai mult spatiu pentru bagaje.M-am gandit la nubira breack dar vreau un breack care sa aba inacalzire si la locurile din spate pentru ca acolo vor sta 3 copii.As vrea sa stiu daca Nubira are incalzire in spate si daca am sanse sa iau una bunicica daca mai pun 1200-1500 euro pe langa cielo. Link to comment
smailmiami Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Nu, nu este puturoasa, 1cp/10kg este un raport foarte bun. Pe la 3000 incepe intr-adevar sa traga rau de tot. Raspunde bine la acceleratie, iar ca dezavantaje, nu-mi vine niciunul in minte. Link to comment
Andrei_F Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 (edited) Buna seara! am zis sa ma documentez inainte sa `ma arunc`. Vreau sa-mi iau o masina, si cautand, am vazut o leganza inmatriculata in iasi , din 1999 , benzina 1998cm benzina la 1500euro, negociabil. masina arata ok inauntru. din ochii mei de neavizat si pe afara e ok. as dori sa stiu si eu, cam dupa ce sa ma uit cand as vrea sa-mi iau un daewoo. tatal meu are un cielo executive 16v, si e multumit de el, si ma gandeam ca o leganza nu imi va manca `asa de` multi bani la intretinere. voi ce spuneti? va multumesc anticipat! in principiu as avea nevoie de o masina simpla. nu am `nevoia pentru viteza` dar vreau sa merg pe autostrada (cand va avea romania). am condus vreo 4 ani prin bucuresti si prin tara hummer, logan, dodge nitro (firma de paza) si mi-am dat seama ca ceva simplu de intretinut e potrivit pentru mine. e ok ca si prima masina o leganza? Edited November 5, 2012 by Andrei_F Link to comment
Recommended Posts