Abram Burel Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Conectorii de care ai nevoie se cheama conectori ISO si arata cam asa. Daca vrei mai multe informatii, vezi aici. Nu prea cred ca are o astfel de protectie (sincer sa fiu nici nu am auzit de asa ceva, dar asta nu inseamna ca nu poate exista?!). Link to comment
Satori Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Nu este codat. Poti sa faci ce vrei. Link to comment
vb Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Multumesc mult, abramburel. eu gasisem tot pe bluespot o mufa cu cablu care se chema chiar preamp sau sub out wire...si avea o singura mufa la un capat ( nu dubla cum e cea de la linkul tau), oricum mufa de jos e ocupata cu conexiunile din fabrica, iar din mufa ieseau 4 RCA mama si firul remote pt amp. Problema e ca nu stiu unde sa gasesc chestiile aste pe aici, pe meleagurile noastre... Link to comment
Satori Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Robert Bosch SRL Horia Macelariu 30-34 Bucuresti cristian.popa@ro.bosch.nospam.com (taie nospam )"> ) Link to comment
Abram Burel Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Cei de la Vector Electronic (pe Maica Domnului 64, tel. 242 3190, Lu-Vi: 09-19, Sa: 09-13) facusera comanda si sperau sa vina azi dupa amiaza. Deci oricum le vor veni, ceea ce e bine, ca au preturi super. Link to comment
vb Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Ce anume mufa le vine la Vector? Aia de care mi-ai zis tu? Dubla si cu firele goale la celalat capat? Poate baga si din astalalta pt amp, cu RCA si fir remote... Link to comment
zack Posted May 9, 2005 Share Posted May 9, 2005 la americani, chevy aveo(kalos) are boxe (cel putin pe spate) sony xplode ia priviti cum se desface capacul de la boxa ca as vrea sa le inspectez si io putin...poate le mai strang sa nu mai bazaie... Link to comment
Satori Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 Nu cred. A inlocuit-o cu xplode. Link to comment
Abram Burel Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 cum se desface capacul de la boxa Masca e fixata in 4 suruburi (se vad gaurile pe poza ta) de tablia aia din ce-o fi, imbracata in mochetuta. Un cap de surub e vizibil (pe fiecare parte) prin gaurile din sandramaua de tabla ce asigura rigidizarea dupa bancheta spate si deasupra portbagajului. Celelalte 3 (x2), nu. Ai trei variante: - zmulgi capacul cum a facut cineva prin topicul asta; daca ai noroc nu-l spargi, dar tot va trebui sa-i dai gauri ca sa-l prinzi la loc (desi ar putea sa faca si ei niste sisteme cum sunt la cake-box-urile de CD-uri, mda, prea scump) - te chinui sa dai tablia jos, dar cred ca e destul de dificil si nu se justifica pentru ce te intereseaza pe tine - in fine, ce-as face eu (daca as avea astfel de zgandarici, dar n-am) as determina pe unde vin suruburile si as da niste gauri (probabil de 8, trebuie vazut cat de mare e capul surubului si eventuala saiba asociata) in tabla la locurile potrivite; daca vrei ca totul sa fie brici, gasesti si niste capacele de plastic care se pun pe la mobila sa ascunda capetele de suruburi si zici ca asa a fost din fabrica; dupa asta poti sa schimbi difuzoarele ca pe... ciorapi (cahhh). Link to comment
zack Posted May 10, 2005 Share Posted May 10, 2005 capacul de la boxa nu o avea si el niste cleme...ceva ?? Link to comment
DjLov Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 am reusit sa schib boxele pe spate. ar fi trebui sa-l credeti pe DomnulRobert cand a spus ca sunt de carton . erau niste difuzoare asemanatoare cu cele din radioul bunicii. acum am pus blaupunkt 45 w pe 3 cai , sa auziti acum fidelitate . Link to comment
DomnulRobert Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 In sfarsit .. ma crede si pe mine cineva (asta e daca unii spun ce cred si zic ca au dreptate , spre deosebire de altii care spun ce vad ) Felicitari Dj pentru achizitie...eu ma gandeam sa le skimb si pe alea pe fata(mai ales ca am vazut ca fetele de usi se dau jos usor dupa ce mi-am pus folii) , dar deocamdata strang bani pentru niste jante de aliaj Link to comment
Abram Burel Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Eu cred ca toti au dreptate (macar in privinta boxelor). Ideea ar fi ca pe echipari diferite au pus si boxe diferite (DJLov zice ca are SE, de dl.Robert am uitat ce are). Ce ziceti, n-ar tine ezplicatia asta? Link to comment
Satori Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Sunt aceleasi boxe, parerea mea. Numai ca eu nu trec de 20 (nivel volum) si ei vor mai mult. Daca ar fi mai fidel sunetul decat este acum, ar fi degeaba, ca oricum a atins maximul fidelitatii perceptibile de catre mine si nu sunt chiar un afon. Link to comment
DomnulRobert Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Si eu cred ca sunt aceleasi boxe indiferent daca e SE sau SX, doar ca la varianta de top mai apar 2 tweetere din cate am auzit (eu am SE) .Daca nu vrei sa treci de 20 la volum(sau chiar ceva mai mult) atunci e ok boxele se aud bine. Asta nu inseamna ca mie imi place sa imi bubuie capul in masina constant si din cauza asta mi-am schimbat boxele dar uneori simt nevoia sa dau si pe la 35 la volum . Cd playerul merge pana la 41 maxim..cred Link to comment
Satori Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Oh, da! Fidelitatea se pastreaza pentru 95% din piese pana pe la 32-33 volum. Sunt multe care functioneaza si la maxim (sunt redate corect) dar e adevarat, sistemul duce/cere mai mult decat pot boxele. Link to comment
hawkeye Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 let me get it right: modelele mai ieftine nu au tweetere? pai normal ca se aude din butoi. am experimentat o data cu astuparea tweeterelor si credeam ca ascult radio romania actualitati eu raman in tabara celor care sustin ca boxele din fabrica sunt suficiente. Link to comment
ASIMO Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Si eu sunt super multumit de boxe (6 la numar). E destul de tare pentru timpanele mele, si fidelitatea e super buna. Daca ziceti ca asta e scoasa din boxe de carton, tot respectu'! Cine a desfacut boxele: toata membrana e de carton (inclusiv marginea elastica) sau acolo e cauciuc? Eu sunt inca sub "betia" momentului... asa ca nu m-am prea "bagat" sa vad ce si pe unde e... asa ca nu am ajuns sa vad inca boxele din spate! Link to comment
ASIMO Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 (edited) Mah, m-ati facut curios, si-mi bagai shi io degetele prin boxa din spate ca sa vad (ating) membrana. La forma difuzorului va dau dreptate. Aveam unele exact la fel in Radio GLORIA... da' membrana pe care am pus eu mana (degetu) la mine era lucioasa, ca alea de cauciuc... asa sunt si la voi astea de carton? Lucioase?Din cate stiu eu, difuzoare de carton sunt mate ca sugativa, da' poate ma insel... fftopic: Scuze de postul dublu, da' am iesit afara sa vad boxele, apoi, dupa ce m-am invartit in jurul ei un pic si am constatat ce era de constatat nu m-am putut abtine si am plecat la o "plimbarica"... Edited May 24, 2005 by maniakz Link to comment
DjLov Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 pentru maniakz : o sa ma uit maine la boxe sa vad daca si marginea este de carton . totusi s-ar putea in functie de dotari sa fie diferite difuzoarele . pentru DomnulRobert : cum este cu folia ca parca trebuie autorizatie pentru geamuri fumuri as vrea sa-mi pun si eu pe gemurile din spate si luneta Link to comment
DomnulRobert Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Ceea ce ai vazut tu e doar marginea boxei care e lucioasa (e un material cauciucat..nu e cauciuc 100 %) In resti daca vedeai si restul boxei observai celebrul carton . In alta ordine de idei sunt sigur ca cele 6 boxe se aud mai bine decat cele 4 ale mele stock . Link to comment
ASIMO Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Nope... eu am pus mana pe perete conic al membranei... la marginea elastica nu am ajuns... Repet, am pus mana pe membrana (din partea exterioara a boxei, prin fantle laterale, si se sinte un material lucios... ar putea sa fie carton ceruit... de-aia intreb... daca unul dintre cei care au schimbat boxele au vazut daca e ceruit cartonul boxelor sau e carton mat, cu textura ca de sugativa... Maine ma bag p-acolo si cu o sursa de lumina, sa ma dumiresc mai bine! Link to comment
Abram Burel Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Am bagat eu degetelul ..|.. peste tot. La mine membrana este de plastic (cred ca-i mylar, dar n-as baga mana in foc, oricum nu e carton). Burduful (partea de pe margine) e din cauciuc (sau ce material ar putea sa fie asemanator). Si in fine ultimul test: comportamentul la fading front total - rear total. Rezultatul: boxele din spate sunt pe "filtru trece jos". Nu e woofer pur (prinde si destul in sus) ca sa nu-i chinuie pe cei din spate, dar cu siguranta nu e "bun la toate". Nu am vazut prin masca daca are con (pentru inalte) dar mai ca banuiesc ca nu are. Cred ca la instalatia cu 6 difuri balansul frecventelor (2xinalte + 2xmedii + 2 medii+joase) e diferit fata de cea de la 4 difuri (nu stiu dar cred ca 4xbun la toate). Link to comment
VAXXi Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 cred ca-i mylar, dar n-as baga mana in foc, oricum nu e carton Mylar ?? Mylarul arată ca în poză, şi e moale ... nu prea cred că are ce căuta la o boxă. Poate kevlar vroiai să zici ? Link to comment
Abram Burel Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Asa, asa, ca bine zici! Kevlar d'ala! (ma gandeam eu ca intre condesatoare si difuzoare nu e prea mare legatura, dar nu mi-a venit alta rima). Link to comment
Recommended Posts