Jump to content

Need Help Again :|

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Buun,....am revenit de la masina:

1.becurile sunt unul OSRAM(cel care batea aiurea) si unul TESLA

2.becul OSRAM era "scapat" cu partea de sus mai inauntru(deci avea varful in jos in loc sa fie drept)

L-am indreptat, si am aprins farurile. Acum imi batea prea jos :) . L-am reglat pe un zid si acum pe ambele faze imi lumineaza la aceeasi inaltime.

Multumesc pentru sugestii.

Oricum asta de pe stanga face in continuare clanc, clanc...atunci cand il reglez, dar se misca.

P.S. Stiu ca nu e topicul dedicat dar pana la urma merita becurile Philips? Dau mai multa lumina? Eu merg zi de zi pe DN1 si intre localitati e destul de nasol mai ales cand ploua afara.

Edited by bella
  • 5 months later...
Merci Ovi. Se fabrica in mai multe locuri presupun. Ar trebui sa fiu atent la acest aspect? O tara de origine anume?

Multumesc.

Oameni bun, am o problema.

Nu mai functioneaza reglajul electric la farul din stanga.

Daca invart de capul acela de plastic, se modifica inaltimea.

Motorasul e problema? Daca da, unde gasesc repede unul?

Nu din alte motive, dar vineri ar trebui sa plec din tara.

Oameni bun, am o problema.

Nu mai functioneaza reglajul electric la farul din stanga.

Daca invart de capul acela de plastic, se modifica inaltimea.

Motorasul e problema? Daca da, unde gasesc repede unul?

Nu din alte motive, dar vineri ar trebui sa plec din tara.

sal

vezi ca vinde sorin77 un far care este functional, dar are prinderile rupte

da, si mai exista si cateva Cielo de vanzare - complete :) )

ce incerc sa spun: - nu te arunci sa cumperi tot farul pentru un motoras sau vreun contact prin stecherul lui... :P

da, si mai exista si cateva Cielo de vanzare - complete :) )

ce incerc sa spun: - nu te arunci sa cumperi tot farul pentru un motoras sau vreun contact prin stecherul lui... :P

costa 30 de ron, in plus banii se duc in contul forumului

• 1 month later...

Salutare tuturor, am si eu o problema cu unul din faruri in special cel din stanga. Nu vrea al naibi sa se regleze electric decat daca scot mufa dau cu spray d e contacte pe ea merge cateva ore si gata nu mai vrea :spumelagura: :spumelagura: :spumelagura: . Ce naiba sa ii mai fac se desface usor farul de la locul lui ? Ca poate o avea pe acolo ceva :mda:

Farul se demonteaza usor.Se da jos grila din fata si se desfac 2 sau 3 suruburi ,nu mai retin exact cate sunt , care tin farul.Grila e prinsa sus in 2 suruburi si jos in doua cleme la care ajungi tot de sus prin niste gauri cu o surubelnita mai lunga.

• 3 months later...

Noutati.. de atunci si pana acum l-am demontat de doua ori... prima data investigat pe acolo totul ok. Si azi m-am enervat, avand in vedere ca vreau sa pun xenon... trebuie neaparat sa rezolv reglajul farului si dupa. L-am demontat acum iar... curatat iar... probat motoras la bornele lui ( functioneaza ), probat motoras la bornele circuitului nu functiona... L-am luat in casa am cositorit iar contactele pe placa ... probat in casa la 12v dar tensiune mica misca ceva, pus pe masina nu misca. Incep sa ma enervez tare de tot... pus aparatul pe mufa care intra in circuitul pentru reglajul electric, ajung 11.23 - 11.50 v ( cu butonul de reglaj intr-o singura pozitie - nu am invartit de el in timp ce masuram ) . Ce naiba sa mai verific, nu as vrea sa cumpar un far nou si sa am surprinderea ca nu e din el :| . Mentionez ca nici macar nu se aude ca bazaie sau ceva motorasul...

Se poate sa fi iesit din plaja de reglaj si atunci sa nu mai faca nimic ? Ce as mai putea verifica... ???

Edited by TBird

intreb si eu... acel motoras are potentiometru de pozitie?

de ce intreb - pt ca la mine uneori la aprinderea farurilor cu contactul pus se aud motorasele pt f scurt timp...

daca are pot. sa nu fie ala buba...

* Nu stiu daca are sau nu legatura cu reglajul dar la final am stins si am aprins farurile cu motorul oprit si am putut sa constat ca la aprinderea fazei scurte se aude un mic bazait la unul din fauri. Dupa aproximativ 1-1,5 secunde sunetul inceteaza.

Madkat, aceiasi problema o avea si Sorin... din cate zice Ovi si Tommy este perfect normal.

Cris... da normal ca am aprins :) Farul din dreapta functiona cel din stanga nu :(

Edited by TBird

stiu ca e normal - doar ca ma duce cu gandul ca e un pot. de pozitie care citeste pozitia oglinzii in momentul aprinderii farurilor si o corecteaza daca e cazul

ma gandeam sa nu fie la tine acolo problema... sa nu "stie" unde e farul..

O sa desfac farul iar... duminica si pun altu de la un prieten... si daca cu ala functioneaza perfect. Apuc farul meu de o aripa... pun niste benzina pe el ii dau foc si i-au altu :flaming:

Edited by TBird

Motorasul sigur nu are nimic... pentru ca am demontat farul... si am pus tensiune pe el direct pe motoras si actioneaza. Mai degraba cred ca ar fi o problema la placuta aia cu circuite ca prin aia nu vrea :(

• 11 months later...

Negasind un topic dedicat, adaug aici o problema legata de unu din farurile mele .

In faru din stanga -Cielo '96- am observat ca e cazut in el un corp opac (capac care probabil avea rolu de a opri radiatia UV de la bec etc ..).

In sfarsit, vreau sa il pun la loc de unde s-a desprins sau daca nu e posibil macar sa il scot afara de acolo.

Nu vreau sa il las acolo findca joaca in far si imi este sa nu strice oglinda, etc ..

Exista vreo metoda sa scot afara corpu respectiv fara sa desprind sticla farului?

Daca nu exista, care e procedura de scos sticla farului fara sa o sparg si cu ce o lipesc la loc (mastic licpici de unde se pot procura)?

Edited by sorin77

E chesti aia de vine in fata becului sa nu deranjeze? Daca da, se scoate relativ usor... E prinsa cu un surub acolo unde bagi becu (cel putin la Nubira) si trebuie sa iasa pe gaura becului. Daca nu nu are rost sa desfaci farurile, solutia: spargi chesti aia si o scoti mai in mai multe exemplare :mrgreen:

E chesti aia de vine in fata becului sa nu deranjeze? Daca da, se scoate relativ usor...

Ciuperca respectiva nu iese prin gaura becului.

@sorin77 S-ar putea sa iti fi cazut surubul care prinde ciuperca. In acest caz, demontezi farul, scoti bratul de prindere afara si il fixezi cu surub. Nu cred ca se putea rupe ciuperca.