Viktor Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Pentru a scoate/monta acea ciuperca din far trebue data sticla farului jos. Am facut de citeva ori aceasta operatie. Deci, se incalzeste foarte bine de jur-imprejur acea portiune unde este etansata sticla cu carcasa farului, dupa care se forteaza desprinderea celor doua corpuri (sticla-carcasa). La demontarea sticlei de pe carcasa se poate folosi o surubelnita lata si un cutit, sau lama din aia pentru taiat tapet (pentru a taia acel adeziv de lipit pe unde se poate). La montare se curata atit sticla cit carcasa, se aplica adeziv nou (aici eu mereu am folosit SILOPLAST TRANSPARENT) se etanseaza, se pun clemele alea metalice si se lasa sa se usuce, dupa care il montezi la loc. Link to comment
sorin77 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Am revenit cu poze ca fac mai mult decat 1000 de cuvinte. Din cate disting eu nu imi dau seama unde ar putea fi prins in ceva surub capacu ala. Nu imi prea place ideea de a da sticla de la far jos .. nu am cu ce sa o lipesc si apoi poate nu imi iese cum trebuie. Link to comment
Viktor Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 @sorin77, Eu nu prea vad sanse sa poti pune acea ciuperca la loc, fara a da sticla jos. Cum crezi tu, dar mie mi se pare o operatie simpla, iar silicon (pardon, in postul anterior am scris siloplast, dar este silicon) din ala gasesti la magazina unde vind vopsele, gresie, faianta etc. Poate vine cineva cu o alta ideie. Link to comment
uskt2005 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Poti incerca sa prinzi ciuperca cu un patent cu varf ascutit, sa o pozitionezi la locul ei si apoi sa incerci sa o fixezi cu surubul care probabil la tine nu mai exista, asa ca va trebui sa cauti altul. Daca nu reusesti asa, atunci singura posibilitate de a o monta la loc este sa desfaci farul. Link to comment
madkat Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Tocmai mi-am schimbat sticla de la un proiector - scotand-o de la altul vechi si stricat. Nu e nici pe departe o operatie complicata - merge incalzit si cu un foehn mai de doamne-ajuta, dar eu am facut cu un pistol de aer cald. Apoi cu acelas generator de caldura cureti siliconul vechi - si aplici altul la relipire. merita mai mult decat sa cauti sa prinzi dopul ala cu penseta Link to comment
alex_zeex Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Uneori e bine sa faci reparatile cu mana ta ... nimeni nu itzi cunoaste masina mai bine ca tine ... din pacate am avut nevoie de o reglare de faruri pentru ca am schimbat becurile H4 halogen cu instalatie Xenon pe propriul Cielo. Expertii electiricieni de la serice`ul la care am fost mi`au dat reglajele peste cap adica oricat as incerca sa misc farul de la rotitzele sale nu se misca deloc, au invartit pana au sarit de pe zimtzi. Avetzi idee daca as incerca sa tin apasat cu mana pe plasticul ce reflecta lumina si sa incerca sa si invart reglajul in acelasi timp se poate pune pe pozitie ? Daca da spuneti`mi exact au reglaj stanga dreapta + sus jos ... in ce parte directii trebuiesc rotite pt unul din sensuri ... Va Multzumesc Link to comment
Recommended Posts