apaminerala Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Intr-o lume ideala ar fi asa : Descarc programelul de pe internet si il pun cumva in GPS. Cumpar mufa ( multi PINI - USB ) cu 15 RON de la www.mufedetoatefelurile.com Bag mufa in GPS , conectez la computerul masinii si GPS incepe sa imi arate date nestiute despre masina mea, eventual imi spune cum poate rescrie cipul. Totusi cu detaliile stam mai prost...de unde sa descarc programelul? Si de ce se pare ca e imposibil sa conectezi computerul la un palm, si trebuie mereu interfetele alea urite ? Link to comment
lascarica Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Vezi ca e sectiunea "Caterinca" Link to comment
apaminerala Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 Am inteles. De ce eram sigur ca asa mi se va raspunde? Link to comment
VAXXi Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Pentru ca modul in care ai formulat intrebarea este fie "la caterinca", fie denota o totala necunoastere a subiectului ce poate fi luata drept naivitate, si devine hilara in combinatie cu natura extrem de tehnica a subiectului Traducand in alt domeniu: "de ce nu pot eu sa iau de la farmacie o substanta pe care s-o beau, si dupa aia ajutandu-ma nitel de un cutit de bucatarie sa previn ateroscleroza arteriala ?" Link to comment
lascarica Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 (edited) Mosule tu ai vorbit serios??? Ce treaba are GPS-ul si computerul masinii? Rescrierea softului la o masina nu e acelasi lucru ca modarea unui telefon... Banui ca faci confuzie intre GPS si PocketPC, si intre masina si Nokia 3110 Banc ajutator Masina poate fi rosie dar rosia nu poate fi masina...asa si cu GPS-ul si PPC-ul... La Cielo oricum nu prea ai ce face cu interfata... Edited November 13, 2009 by lascarica Link to comment
tolin Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 ... La Cielo oricum nu prea ai ce face cu interfata... Cum sa nu, o iei in mana. Link to comment
apaminerala Posted November 14, 2009 Author Share Posted November 14, 2009 Moshule GPS este de fapt un computer dedicat. Poti sa pui pe el orice inclusiv soft de pocketpc. Cu alte cuvinte, cumperi un GPS care are touch-screen, instalezi W Mobile sau ce flavour de Linux vrei tu si obtii un pocketpc. Computerul masinii livreaza niste date care sunt interpretate de chipul ala dedicat al testerului, in mod normal. Insa datele alea ar trebui sa poata fi interpretate si de softul care poate rula pe un laptop, pocketpc sau GPS cu softul rescris. Daca fac o gresala logica atunci spune-mi unde anume o fac. Link to comment
tolin Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 (edited) Vezi aici daca poti face ceva cu "GPS-ul" tau: http://qcontinuum.org/obdgauge/ Apoi vezi ce interfata are nevoie ECM-ul de pe masina ta (ALDL). PS poate schimba cineva termenul de GPS din titlul topicului ... Edited November 14, 2009 by tolin Link to comment
lascarica Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Moshule GPS este de fapt un computer dedicat. Poti sa pui pe el orice inclusiv soft de pocketpc. Cu alte cuvinte, cumperi un GPS care are touch-screen, instalezi W Mobile sau ce flavour de Linux vrei tu si obtii un pocketpc. Computerul masinii livreaza niste date care sunt interpretate de chipul ala dedicat al testerului, in mod normal. Daca fac o gresala logica atunci spune-mi unde anume o fac. Deci lasind din nou gluma, GPS poate fi dedicat (se pune un soft dedicat pe el si atit), PNA care nu e compatibil cu WM, si PDA care e cazul de care vorbesti tu...sa nu mai aduc aminte de alte o caruta de jucarele care au GPS integrat cum telefoane de pe la Nokia, PALM etc care au alte sisteme de operare... Cum ziceam orice PDA poate fi GPS dar nu orice GPS poate fi PDA -unul la care tu te referi adica unul sa suporte WM si softurile compatibile WM... Recapitulind nu poti lua un GPS si pune ce vrei tu pe el...exprimarea ta denota necunoasterea precum zicea si Tolin... Iar apropo de interfetele "aiurite" ... e ca si cum te-ai duce in alta tara fara sa stii limba si te intrebi de ce iti trebuie un dictionar de conversatie sa reusesti sa te intelegi cu locuitorii de acolo...interfata "traduce" ce zice calculatorul in ce intelege Palm-ul, PDA-ul sau laptopul...echivalent cu serialul, LPT-ul, USB-ul de la un calculator...interfete de comunicatie cu perifericele... Link to comment
BogdanG Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Teoria este una practica insa este mai grea, exista un PDA in lume care este in acelasi timp cel mai bun tester(la unele masini bate Bosch KTS) si anume X-431 de la Launch http://www.tradeeasy.com/supplier/563233/products/p1015874/x-431-supper-scanner.html A si ruleaza Linux Link to comment
lascarica Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Pai ce zici tu e cu totul altceva ... ala e tester cu functii PDA E o scula specializata ca tester...asa am si eu la firma strunguri cu Windows NT pe el... dar si unitatea si softul sint variante industriale specializate pt asa ceva... Oricum nu au legatura cu "GPS"-ul... Link to comment
Abram Burel Posted November 15, 2009 Share Posted November 15, 2009 Pentru placerea si cunoasterea (aka "nivelul de cunostinte", scuze nu e vreo intentie de jignire) postatorilor, singurul "mesaj" folositor este al lui tolin. Altfel e o chestie de "conectarea ECM:, care se dezbate in alta parte. Eu n-am prea vazut pe aici oameni care sa stie sa scrie programe pe PDA sau macar sa declare ca ar sti. In ceea ce priveste... apaminerala, e mai degraba de genul 10:1 raportul celor care se arunca in apa (nici asta nu se vrea o ofensa, cidoar o glumita proasta). Link to comment
Recommended Posts