Jump to content

Montare Telescop Portbagaj

Recommended Posts

Salut all!

Sunt Adrian si am o mica problema cu Matizutzu meu drag.

Se pare ca proprietarii anteriori nu au fost asa blanzi cu el si intr-o seara pe cand inchideam portbagajul se aude un zgomot foarte tare si urat: imi cazuse un telescop din prinderea de pe caroserie (am atasat si imagini). Se pare ca a fost bagat cu forta acolo. Din ce am vazut in partea cealalta, la celalalt telescop, prinderea ar fi cu o piulita pe interior, insa nu am gasit intrarea pe interior de nici o culoare.

Va rog daca stiti si va pricepeti astept urgent un sfat de la voi.

Va multumesc.

post-25118-125856061877_thumb.jpg

post-25118-125856063884_thumb.jpg

Mai,nu stiu daca prinderea e cu o piulita pe interior (caz in care in spatele finitiei de plastic trebuia sa existe o gaura tehnologica) sau cu o piulita din exterior cu autoforant. Oricum, acolo nu este o prindere fixa, ci una mobila, intrucat telescopul respectiv se misca in sus si in jos.

Acolo este o piesa, dar ce prindere avea nu stiu sa-ti zic, trebuie sa ma uit la un matiz sa-mi dau seama.

Acum, ce ai putea face. Varianta 1 sa cumperi o piesa identica de fixare, apoi sa mergi la un tinichigiu care sa o fixeze acolo, cel mai sigur prin sudura. Varianta 2: confectionezi la un strungar o piulita cu lagar si contrapiulita prin interior, dai jos finitia de plastic si faci o gaura prin dare sa poti baga o cheie sa strangi contrapiulita respectiva.

Si ar mai merge si varianta 3, o improvizatie, sa folosesti o piulita ancora de rigips, din aceia care se umfla dupa ce o strangi si ramane blocata in interior.

Eu aproape sunt convins ca trebuie sa existe o gaura tehnologica pe acolo, in spatele plasticelor - eu as demonta tot pe acolo prima data si abia apoi as sti ce optiune am.

Daca nu exista bortificii pe acolo, atunci...

...suna cel mai bine ce zice Mircea mai inainte cu piulita care se umfla, eu nu as suda pe acolo caci asta implica vopsea, etc.

Exclus sudura in zona aia, ca e la exterior (e dincolo de cheder)... trebuie improvizata o prindere in genul celei din varianta 3 a lui Mircea si apoi protejezi anticoroziv zona respectiva cu silicon universal. Nici sa nu te gandesti sa renunti la telescopul din partea aia si sa mergi doar cu unul, pentru ca rolul lor nu se reduce la mentinerea haionului ridicat. Nu a emis nimeni inca asemenea idee, dar vreau sa o excludem din start, ca e gresita.