Jump to content

Lumina Temporizata

Recommended Posts

Daca ai identificat drept cauza alarma, separa-i cu o dioda firul care se conecteaza la linia contactoarelor portierelor (anodul spre alarma). Alarma va functiona la fel, in schimb nu vei mai avea suspiciunea de retur spre masa prin ea. Trebuie actionat asupra cauzei, nu a efectului, cum vrei sa procedezi (gresit, dupa parerea mea).

• Replies 280
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da, am pus si in serie diodele. Cum era de asteptat, tot nu functioneaza cum ar trebui, ramane putin aprinsa plafoniera.

O sa pun o dioda si la firul de la alarma, care vine la contactorul usii. Nu-mi place ideea de a taia cabluri... dar cred ca o s-o fac.

Sunt curios, smv, modulul care l-ai facut, lumineaza mai mult, cu cat timp tii usa mai mult deshisa? La asta care l-am luat eu, daca deshid si inchid usa repede, tine ~o secunda plafoniera aprinsa.

Era de asteptat sa nu "tina figura" cu 2 diode inseriate, asa ca lasa una, cum de fapt trebuie (eventual, dublat curentul cu diodele in paralel).

Separarea cu dioda a caii spre alarma va rezolva problema (teoretic, fiindca nu cunosc ce mai exista prin masina).

Modulul meu tine temporizarea indiferent de lungimea secventei (eu am reglat timpul la 9 - 10 sec deoarece mi s-a parut suficient, satisfacator; initial a fost dublu si ma cam deranja sa plec cu plafoniera aprinsa). Pe de alta parte, precum cred ca am mai spus, poate duce lejer chiar si farurile (suporta fara probleme curentul aferent; ca atare nu am probat si nici nu am montat LED in plafoniera - trebuie sa recunosc ca nu prea ma "prapadesc" dupa ele si le folosesc numai atunci cand nu am de ales).

OK, deci ai realizat ceva mai destept. Inseamna ca a mea, practic incarca si descarca acel condensator.

Pe contactoarele de la usi am alarma, modul semnal acustic centura si faruri uitate aprinde si atat.

Probleme am avut de dinainte sa pun modulul de sunet.

Cred ca este suficienta o dioda situata PE firul (nu am facut sublinierea intamplator) care se duce la alarma. "Clopotelul", daca este montat de fabrica, nu ar trebui sa creeze probleme.

In general circuitele de temporizare se bazeaza pe contanta de timp RC. Felul cum se comporta depinde de structura (conceptia, uneori complexitatea) ansamblului.