Jump to content

Montaj Alarma Scorpion

Recommended Posts

Salut, am un Cielo GLE model '95 coreean cu inchidere centralizata si vreau sa imi montez alarma aceasta (model Scorpion Expert). Problema e ca nu stiu unde e centralizatorul, nu stiu locatia lui si am sapat prin forum si pe net, dar parerile sunt impartite. Cum ar trebui sa montez corect alarma? Mentionez ca am nevoie mai mult de inchidere de la distanta decat de protectie. Dar nu stiu cum sa procedez si m-am speriat cand am citit pe aici ca as avea nevoie de nu stiu ce actuator ca nu inchide toate usile si ma gandesc ca am dat banii degeaba pe alarma. Daca va rog foarte mult, cineva care a mai montat asa ceva , poate sa imi arate si o mica poza? Unde e modulul inchidere centrala sau unde trebuie sa tai si sa leg firele de la alarma, ma gandesc ca 12v scot eu de undeva si leg restu numai sa gasesc consola sau firele unde sa tai sa leg la usi, si daca se poate sa se deschida toate 4. :( Multumesc frumos

Alo? Nimeni? Chiar asa de neinsemnat sunt? Oi fi fiind incepator in forum, dar nu se poate sa ma ajute cineva care s-a lovit de aceeasi problema? Am observat ca la sofer este un actuator cu 3 fire doar, o sa imi comand cu 5 fire unul nou, dar cum trebuie montat? Care din schema de montare mi se potriveste? Cum trebuie sa leg firele sa comande toate usile?

post-14732-12620817166_thumb.jpg

• Like 1

Am auzit(vazut ) strigatul tau disperat !In usa de la sofer nu este neaparat nevoie de actuator cu 5 fire ,asta doar daca nu vrei sa inchizi pe manual de la usa soferului si celalante usi (nu se vor arma ),firele in plus (alea trei) confirma pozitia inchis sau deschis (sunt niste contactii).Ar trebui sa gasesti neaparat cutiuta de la inchiderea originala (eu nu stiu unde se afla ) daca nu incearca sa duci la actuatorul usii soferului cele doua fire din alarma pt inchis deschis (cele care alimenteaza motorasul actuatorului) verde si albastru ,eventual pastreaza polaritatea ,daca se arde vreo siguranta de la inchiderea centralizata a masinii atunci trebuie neaparat sa te deconectezi de la instalatia originala (prin scoaterea mufei ) Actuatorele sunt legate in paralel ar trebui sa mearga toate daca te legi la unul din ele !

Eu asa as proceda ,am montat Scorpion la Tico,insa cred ca electrcienii dintr-un service Daewoo stiu cum sa faca treaba asta !