Jump to content

Informatii Despre Piesa Din Imagine

Recommended Posts

• 1 month later...

Vezi citi dinti are roata aia linga care este pusa. Si cite ture face roata aia la o tura de motor. Daca roata e pe trenul fix, atunci o tura de motor egal o tura de roata

deci citi dinti are roata egal nr impulsuri pe tura.

m-ar interesa ceva mai exact, nr impulsuri/rotatie

Mama ei de scoala ... Deci ai 4000 impulsuri/km, ok ? Masori cu ruleta raza rotii, sa zicem R, astfel perimetrul ei este 6.28 * R. Va rezulta P cm, faci si tu 1.000 m / P cm, va rezulta N care este nr. de rotatii. Imparti 4000 la N si obtii nr. de impulsuri / rotatie. Si asta masurand doar raza rotii si folosind ce ti-am zis ! Binenteles ca toate valorile vor fi aproximative. Valoarea 4000 impulsuri/km am gasit-o pe net intr-o discutie despre CruiseControl-ul de pe Leganza/Nubira.

da,prinde bine lectia asta de matematica, dar n-am stat sa citesc pana la capat. in primul rand "Ceva in genul 4000/km" nu mi se pare o informatie exacta. pe mine ma interesa daca are 16 impulsuri/rotatie ca unele opeluri. Daca n-are, nu mi-e bun.

PS:

daca ma intrebi pe mine, nici explicatia matematica pe care ai incercat-o nu e buna, n-ai luat in calcul raportul de multiplicare pinion grup - pinion senzor

Edited by cosmin_cosmin_1

Piesa nu da impulsuri " de la ea " , piesa aia da un impuls cind se apropie la o anumita distanta de o piesa feromagnetica, are inauntru o bobina sau un releu Reed., ultim caz in care este implicat si un magnet pe acolo pe undeva. Poate fi folosita la ce spui tu, 16 imp/rotatie daca o pui linga o roata cu 16 dinti atunci la o rotatie a rotii vei obtine fix16 imp/rot, nici mai multi nici mai putini. Ce spunea Tolin cu 58 imp/rot este adevarat, la matiz, impulsuri spre ecu injectie, numara 58 de dinti de pe volanta motorului, deci ajungem tot acolo cum spuneam. Poate m-ai inteles, ca sint inginer, daca stiam sa explic ma faceam profesor, dar stii tu, la ingineri cu explicatiile e mai greu.

• 3 weeks later...

Senzorul acela nu da impulsuri de la el, din constructie. El este un traductor magnetic, deci, numarul de impulsuri generate depinde de numar de dinti ai rotii in proximitatea careia il montezi.

Edited by tolin

cred ca te inseli. senzorul ala are un ax in interior care se roteste (angrenat de pinioanele din cutie) si scoate un numar de impulsuri/rotatie. daca te uiti bine, in capatul lui are prindere si pentru cablu de kilometraj

nu este vorba de un traductor magnetic

Edited by cosmin_cosmin_1