cosmin_cosmin_1 Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 imi poate spune cineva cate impulsuri/rotatie da traductorul asta de pe cutie? poza e luata de pe rxm Link to comment
smailmiami Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Ceva in genul 4000/km. Link to comment
cosmin_cosmin_1 Posted January 15, 2010 Author Share Posted January 15, 2010 (edited) m-ar interesa ceva mai exact, nr impulsuri/rotatie Edited January 15, 2010 by cosmin_cosmin_1 Link to comment
alfabit Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Vezi citi dinti are roata aia linga care este pusa. Si cite ture face roata aia la o tura de motor. Daca roata e pe trenul fix, atunci o tura de motor egal o tura de roata deci citi dinti are roata egal nr impulsuri pe tura. Link to comment
smailmiami Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 m-ar interesa ceva mai exact, nr impulsuri/rotatie Mama ei de scoala ... Deci ai 4000 impulsuri/km, ok ? Masori cu ruleta raza rotii, sa zicem R, astfel perimetrul ei este 6.28 * R. Va rezulta P cm, faci si tu 1.000 m / P cm, va rezulta N care este nr. de rotatii. Imparti 4000 la N si obtii nr. de impulsuri / rotatie. Si asta masurand doar raza rotii si folosind ce ti-am zis ! Binenteles ca toate valorile vor fi aproximative. Valoarea 4000 impulsuri/km am gasit-o pe net intr-o discutie despre CruiseControl-ul de pe Leganza/Nubira. Link to comment
cosmin_cosmin_1 Posted March 11, 2010 Author Share Posted March 11, 2010 (edited) da,prinde bine lectia asta de matematica, dar n-am stat sa citesc pana la capat. in primul rand "Ceva in genul 4000/km" nu mi se pare o informatie exacta. pe mine ma interesa daca are 16 impulsuri/rotatie ca unele opeluri. Daca n-are, nu mi-e bun. PS: daca ma intrebi pe mine, nici explicatia matematica pe care ai incercat-o nu e buna, n-ai luat in calcul raportul de multiplicare pinion grup - pinion senzor Edited March 11, 2010 by cosmin_cosmin_1 Link to comment
alfabit Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Piesa nu da impulsuri " de la ea " , piesa aia da un impuls cind se apropie la o anumita distanta de o piesa feromagnetica, are inauntru o bobina sau un releu Reed., ultim caz in care este implicat si un magnet pe acolo pe undeva. Poate fi folosita la ce spui tu, 16 imp/rotatie daca o pui linga o roata cu 16 dinti atunci la o rotatie a rotii vei obtine fix16 imp/rot, nici mai multi nici mai putini. Ce spunea Tolin cu 58 imp/rot este adevarat, la matiz, impulsuri spre ecu injectie, numara 58 de dinti de pe volanta motorului, deci ajungem tot acolo cum spuneam. Poate m-ai inteles, ca sint inginer, daca stiam sa explic ma faceam profesor, dar stii tu, la ingineri cu explicatiile e mai greu. Link to comment
cosmin_cosmin_1 Posted March 30, 2010 Author Share Posted March 30, 2010 sa inteleg ca da 1 impuls/rotatie? am un senzor ce da 4 impulsuri/rotatie si unul cu 15 impulsuri/rotatie, caut cu 16 Link to comment
tolin Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 (edited) Senzorul acela nu da impulsuri de la el, din constructie. El este un traductor magnetic, deci, numarul de impulsuri generate depinde de numar de dinti ai rotii in proximitatea careia il montezi. Edited March 30, 2010 by tolin Link to comment
cosmin_cosmin_1 Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 (edited) cred ca te inseli. senzorul ala are un ax in interior care se roteste (angrenat de pinioanele din cutie) si scoate un numar de impulsuri/rotatie. daca te uiti bine, in capatul lui are prindere si pentru cablu de kilometraj nu este vorba de un traductor magnetic Edited March 31, 2010 by cosmin_cosmin_1 Link to comment
augustinionut Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Io zic sa-l diseci si sa-i n umeri "dintii".Asa ai sa afli ce vei de la el.Eventual daca are vre-un cod ceva...google. Link to comment
cosmin_cosmin_1 Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 senzorul nu l-am cumparat inca, nu vreau sa dau banii degeaba Link to comment
Recommended Posts