Jump to content

Senzorii De Parcare

Recommended Posts

Am o problema cu senzorii de parcare. Cand am fost la firma si mi i-au montat desi nu era nici un obstacol in spatele masini in momentul cand acceleram apareau tot felul de distante pe displayul senzorilor. Au zis ca sunt foarte sensibili la diferente de voltaj (sunt alimentati de la becurile de march-arriere) si au montat pe alimentare un condensator de 25 v si 4700 microf. Au mers 1 an. Astazi iar au inceput sa dea informatii eronate.(mentionez ca cu motorul oprit merg perfect). Am schimbat condensatorul dar degeaba. Ce mai pot se le fac?

N-ai decat sa verifici cu un aparat ce tensiune ai pe alimentarea senzorilor cu si fara faruri aprinse. Verifica si masa la surub sa nu fi oxidat. Ceea ce spui tu cu farurile ar avea logica numai daca luai masa de pe un stop...

Incearca si altceva: vezi pe ce parte iti da mesajele de eroare si decupleaza pe rand cate un senzor de pe partea respectiva, poate ai vreunul in scurt!

Faptul ca problema a aparut in conditiile meteo actuale, ma conduce cu gandul la un contact... imperfectionalizat de la contractie.

Un dispozitiv conceput pentru aplicatii auto nu ar trebui sa aibe probleme in gama de tensiune 11-15V sau ceva de genul. Chiar daca e frig, cu motorul in mers, tensiunea ar trebui sa fie undeva in zona asta. Si oricum, o scula ca asta are tensiunea stabilizata intern.

Daca iau in considerare toata istoria, ceva nu se leaga...