Mishu05 Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Salutare ! Sunt nou pe forum si de ieri nou si in domeniul CB . Stati pe vreun canal anume? In afara de 22 unde afli noile tendinte in injuraturi.. ) Eu am un Omega si antena exterioara de 1.6 m cu baza magnetica si sunt in general pe canalul 36. Drumuri bune ! Link to comment
elprypas Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Bine ai venit intre noi ce statie ziceai ca ai? si ce antena? Link to comment
Mishu05 Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Bine ai venit intre noi ce statie ziceai ca ai? si ce antena? Bine v-am gasit ! Statia este un Alan 48 Multi Excel iar antena nu stiu exact modelul are 1.6 m si baza magnetica. Link to comment
nrares Posted March 20, 2008 Share Posted March 20, 2008 Un link interesant: http://www.radar-auto.ro/?p=p_117&sNam...%20INFO%20Utile Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 De ce e un Matiz in cladirea aia? Link to comment
Tommy Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 (edited) Pentru Tommy in special: Foarte discreta intr-devar, multam Misto culoarea Edited March 22, 2008 by Tommy Link to comment
VAXXi Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Il formateaza pentru reinstalare. Mircea, vine frumos antena, sa-nteleg ca o lasi asa permanent ? Link to comment
codrin_65 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Deoarece Ticolino il folosesc doar in oras , antena si statia le-am montat pe cealalta masina , cam in halul asta : Confirm ca modelul asta de antena nu e stralucit , dar isi face treaba acceptabil . Cablul de antena l-am dus pe sub ornamentele de plastic de la praguri , pana in fata sub bord . Practic , am tras un cablu care are 2 mufe la capete , una fixata in bord , unde vine conectata statia , si cealalta fixata in supotul antenei radio , unde vine conectata antena . In poze , mufa exterioara era un N , acum este un BNC de panou , pe cablu , modelul cu piulita , nu cu suruburi . Am etansat mufa cu niste cauciuc izopropilic , mai finut decat se vede in poza , iar reglajul antenei e facut la mufa din interior , bineinteles . O sa caut alt model de antena , ma gandesc la asta : http://www.magazin-online.ro/pd1431692322....;categoryId=119 . Aveti ceva informatii despre ea ? Link to comment
Mircea Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 N-ai pierderi la mufa aia? De ce e un Matiz in cladirea aia? Urma Foarte discreta intr-devar, multam Misto culoarea Cu placere. Mircea, vine frumos antena, sa-nteleg ca o lasi asa permanent ? Nu, in mod uzual sta in portbagaj. Dimineata o scot si o pun pe plafon. Link to comment
codrin_65 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Pierderile sunt mici , cel mult 0.1 dB , deci neesentiale . Link to comment
Mircea Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 La vechea masina am cochetat si eu cu ideea unei gauri in plafon urmata de un montaj fix al antenei. M-a convins de contrariul doar cand am vazut plafon strambat de o antena, la o duba, tot asa cu montaj fix. Apoi ma gandeam sa schimb antena cu una de 1,5-2 m, pentru o receptie/emisie mai buna. Am renuntat dupa ce mi-a povestit BogdanG cum a "valurit" plafonul la golf cu o talpa magnetica de 150 mm diametru. Asa ca am ramas la President Florida micuta, si urmeaza sa montez un amplificator de receptie/emisie de 35 W. Oricum, si fara amplificator emisia/receptia e ok pe antena asta cu statia pe care o am, singura zona cu probleme fiind in jurul Bucurestiului, unde e galagie mare si aglomeratie in eter. Link to comment
codrin_65 Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 (edited) Aaa , stai asa , ca eu n-am gaurit deloc cupola ! Aia inclinata e antena originala a masinii iar antena CB nu-i fixa , e cu talpa magnetica de 9 cm si de 66 cm lungime Edited March 22, 2008 by codrin_65 Link to comment
Mircea Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 Am vazut. Masina e un Astra daca nu ma-nsel. Link to comment
codrin_65 Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Asa este , e Astra . Am profitat de sistemul de prindere al antenei pt radio , si am tras cablul antenei CB prin el . Initial incercasem si eu sa trag cablul pe sub hayon , dar era deformat de hayon si SWR-ul se ducea in 1.9 . Acum e undeva in jurul valorii de 1.35 , pe ch22 . Nu e grozav , dar o sa incerc si cu alta antena , tot scurta . Link to comment
elprypas Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 swr la 1.35 este ok avand in vedere amplasarea antenei, pe datele tehnice ale antenei ce spune in ce parametri lucreaza? Link to comment
codrin_65 Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 Ma rog , ei dau un SWR de 1.2 , iar castigul de 1.5 dB . Singurul avantaj ar fi ca suporta pana la 100W . Link to comment
elprypas Posted March 23, 2008 Share Posted March 23, 2008 (edited) in conditiile in care antena se afla pe mijlocul(aprox centrul cupolei) masini poate fi de 1.2, poti incerca sa muti antena pe mijlocul plafonului sa vezi ce rezultate ai. sau o alta varianta poti incerca cu un plan de masa intre antena si caroserie pe pozitia actuala a antenei (teoretic antenele cu talpa magnetica isi fac plan de masa singure) Edited March 23, 2008 by elprypas Link to comment
SORAN Posted April 18, 2008 Author Share Posted April 18, 2008 Azi e ziua internationala a radioamatorismului asa ca idee Link to comment
elprypas Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 da attunci hai sa postam in eter > Link to comment
Sharpe Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 (edited) Plec in Bulgaria in concediu, 2 masini cu statii CB. Cum sta treaba pe teritoriul vecin si prieten? Ce canale sunt folosite? Edited April 21, 2008 by Sharpe Link to comment
Mircea Posted April 21, 2008 Share Posted April 21, 2008 Voi folositi ce vreti, din cate stiu bulgarii folosesc 21. Link to comment
rm.popa Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Am nevoie de un sistem walkie-talkie, pentru ieşirile în grup cu mai multe maşini (în special în afara ţării). Nu vreau nimic pretenţios, ci doar eficient (adică să pot purta scurte dialoguri cu ceilalţi şi nimic mai mult; şi asta pe distanţe de câţiva km., nu vreau să vorbesc din graniţă în graniţă ). Chestia de mai jos pare rezonabilă? Link to comment
EM!L Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Ca pret sunt excelente, fata de cele vazute de mine si la care raza de "actiune" era de ~3km, iar pretul se situa in jurul valorii de 250 lei. Link to comment
guru Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Am folosit intr-o perioda asa ceva la serviciu. Erau pur si simplu penibile, si asta in aer liber, bateau maxim 500 m, ca sa nu mai vorbim ca orice masina e o cusca Faraday. Si consumul de energie e enorm, mai mult stateau la incarcat decat in serviciu. Link to comment
Recommended Posts