Truta Cristian Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Veneam de la Brasov cu prietena,aveam cam 170 si din prudenta m-am gandit sa franez.Buun,apas io pedala,foarte usor si simt o vibrare puternica a volanului.Ce-ar putea fi.Tin sa spun ca dupa aceasta intamplare,n-am depasit 100 km/h Link to comment
ovi_jer Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Roti dezechilibrate sau uzate neuniform + jocuri in capetele de bara. Link to comment
Wolfman Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Sau disc de frana cu bataie... Link to comment
sorin77 Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Pot fi mai multe elemente care conduc la efectul descris de tine, oricum trebuie vazut la fata locului. Sfatul meu este sa mergi la un service Daewoo pentru o constatare detaliata, in felul asta poti economisi timp si bani ... asta ca sa nu spun ca pana la urma e vorba de securitatea ta, asa ca nu e de joaca. Link to comment
alexutup Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Pina n-am schimbat discurile de frana...nu am scapat de vibratii in volan la franari puternice ... :"> Link to comment
hellcat Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Este din discul de frana. Faptul ca bataile apar, din cate am inteles la viteze f mari, inseamna ca discurile au un inceput de ovalizare. Cu timpul se va agrava si vor incepe sa vibreze si sa bata si la franari la viteze mai mici. Nu scapi fara sa le schimbi. Link to comment
tete Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Pentru inceput incearca sa echilibrezi rotile la un meserias ( am avut aceleasi vibratii am echilibrat rotile la 3 cirpaci mi-am facut programare in service pt schimbare discuri si in drum spre service am incercat a patra echilibrare si am dat peste un meserias care a stiut ce face si mi-a rezolvat problema vibratiilor prin echilibrarea rotilor ). Link to comment
Wolfman Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Pai omul spunea ca are vibratii LA FRANARE, deci nu vad ce legatura are aici neechilibrarea rotilor... Link to comment
Alezz Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Are vibratii pa ambele parti sau doar pa o parte???Vibreaza doar la viteze mari??? Vezi sa nu ai vreun etrier slabit. Link to comment
ovi_jer Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Wolfman are treaba cu rotile.Discurile nu se ovalizeaza peste noapte.La discurile noi apare fenomenul de ovalizare iar la cele vechi decit fenomenul de uzura neuniforma sau fisuri.Cauciucurile uzate neuniform sau neechilibrate si alti factori ca joc in capetele de bara,coeficient de frinare prea mic pe spate si prea mare pe fata duc la trepidatii foarte mari in volan. Problemele trebuie eliminate sistematic nicidecum purces la cumparat piese fara rost. Link to comment
hellcat Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 @Truta Cristian: sa ne relatezi in continuare despre evolutia si/sau rezolvarea problemei. Link to comment
Wolfman Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Eu am zis de discuri fiindca omul spunea ca-i vibreaza la franare... Dupa stiinta mea, cauciucurile neechilibrate si jocurile din sistemul de directie induc vibratii la anumite viteze, nu doar la franare. Link to comment
Truta Cristian Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 Am rezolvat problema.Erau discurile de frana ovalizate,ondulate,pai nici nu ma mir,au rezistat 200.000 de km .Masina merge super acum,pot sa ating viteze de peste 150 km/h fara sa simt un sentiment de nesiguranta Link to comment
sorin77 Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Daca nu e secret ... cat te-a costat toata afacerea asta? (constatare+piese+manopera) Link to comment
Truta Cristian Posted April 6, 2005 Author Share Posted April 6, 2005 stiu ca la vizita aia in service a platit 8 milioane.Masina mea e praf .Am schimbat bucse fata,discuri,placute,palier amortizor dreapta fata rupt(era cat pe ce sa pice roata),insa are si o scuza,masina are 205.000 km de forja si hartaneala Link to comment
EXE Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Mie imi vibreaza masina cam mereu si la 20-30 si la 90-.... Rotile sunt echilibrate toate 4, capetele de bara sunt bune nu au joc, discurile de frana sunt cam tocite ce-i drept dar nu vibreaza cand pun frana, eu ma gandesc ca daca era de la discuri nu vibra la viteza mica, nu? Am citit mai sus de matador, si eu am aceste tipuri de cauciucuri, pe fata au cam 10000km iar pe spate mai mult (nu stiu cat ca asa am luat-o) dar inca arata ok. Sa fie de la cauciucuri? Va rog sa va dati cu parerea. Link to comment
BogdanG Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Verifica daca nu cumva ai gilme la cauciuc pe interior ,e greu de vazut mai ales la rotile din spate . Link to comment
ovi_jer Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Lasa ca adrian.sava se uita pe fata ca nu are volanul pe spate. Link to comment
pavcostel Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Salut! Mergi neaparat la control cu cauciucurile! Si ale mele aratau impecabil, dar tot asa, mai ales cand o scoteam din viteza, vibra destu de tare! Iar cand franam sa intru in vreo curba, tremura volanul mama-mama! Frane, geometrie, cap de bara schimbat, antiruliu, nimic! Si ma duc la vulcanizare si rog baietii sa verifice gentile si cauciucurile! Am ramas doar cu unul care l-am facut rezerva! Cand le-am vazut cum fac pe masinuta aia, chiar asa frumoase cum erau, am zis ca fac infarct! Cu stima, Costel Link to comment
lauriciu Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Eu am patit-o cu tamburii pe spate, pana nu i-am rectificat pe strung la un individ nu am scapat de problema. Insa nu am mai alergat masina cam de mult timp ca sa vad daca si mie imi face figuri la franare la viteze mari. Chiar nu stiu ce este cu mine, acuma imi dau seama ca am mers mult mai potolit in ultimele 3luni. :"> pt ca nu imi aduc aminte cand a fost ultima oara cand am dat pan' la blana. Hmmm ciudat. Link to comment
BogdanG Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Lasa ca adrian.sava se uita pe fata ca nu are volanul pe spate. <{POST_SNAPBACK}> Pai a zis ca vibreaza masina nu volanul asa ca poate sa fie si de la rotile din spate chiar daca nu are volan acolo Link to comment
EXE Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 Da, mai degraba daca e de la cauciucuri cred ca cele de pe spate sunt cu probleme ca sunt mai vechi. Chestia curioasa ca sunt echilibrate toate 4 cu 0-0 deci ... o galma in interiorul cauciucului?? Directia este facuta nu de mult (si inainte a vibrat masina si dupa reglat vibreaza) Link to comment
predaeduard Posted February 4, 2006 Share Posted February 4, 2006 (edited) am fost zilele acestea la un drum mai lung prin tara, si am observat umatoarea problema: la viteze mari, 100-140 km/h, atunci cand franam puternic, apareau trepidatii in volan, cu tot cu zgomotul aferent...problema cred ca este la roata stanga fata. la rulare, am atins si vreo 145 km/h, fara vibratii, iar la franare la viteze mai mici, de sub 80 km/h, nu am asemenea probleme. de exemplu, in oras nu am observat nimic suspect. am masina luata de cateva luni, la mana a doua. nu am facut drumuri lungi pana acum. am cautat threaduri cu probleme similare si am observat ca a mai aparut problema si la alti forumisti. din cate am inteles, exista mai multe cauze, dar una dintre ele ar fi ondularea discurilor de frana. se poate observa cu ochiul liber sau trebuie sa bag masina in service pentru diagnoza? Edited February 4, 2006 by predaeduard Link to comment
Tommy Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 (edited) In cel mai bun caz, sunt doar placutele de frana roase neuniform. Daca tot ai achizitionat recent masina la mana a doua, fa o vizita la service, macar sa stii ce ai luat . Edited February 6, 2006 by Tommy Link to comment
Mad MAX Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 discuri de frana ovalizate! Link to comment
Recommended Posts