Sam Chuck Yin Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Tot mai multi soferi sunt depistati in trafic conducand in stare de ebrietate. Ce pozitie ocupati fata de atitudinea acestora? Edited April 16, 2010 by Sam Chuck Yin 1 Link to comment
tolin Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Orice limita este discutabila, asa ca, sunt pentru zero alcool la volan si pentru suspendarea dreptului de a mai conduce pe un termen mult mai lung. Edited April 16, 2010 by tolin Link to comment
EVF Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Zero alcool, idem pentru droguri si alte substante asimilate acestora. Perfect de acord cu suspendarea pe termen lung, in plus interzicerea dreptului de a conduce in caz de recidiva. 1 Link to comment
Salex Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Corect, e discutabil. Stiati insa ca pilotii Lufthansa primeau 50gr. alcool (rom, coniac, whiskey) dupa decolare si trecerea pe pilot automat ? Oare de ce ? Link to comment
augustinionut Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Starea de ebrietate e total diferita de senzatia pe care o da o bere savurata dupa niscai mici cu mustar (miam).Asa ca sunt impotriva ebrietatii, dar pentru o toleranta la alcool, de max... ce alcolemie iese daca bei o bere rece? Link to comment
Salex Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Tocmai ce ti-a zis Tolin ca e discutabil. Asa ca detaliez eu putin. Experiment real: - 2 tipi, unul de cca 90kg, celalalt cam 75 - ambii la 40 ani - primul odihnit si bine mincat, al doilea un politist iesit dintr-o tura de 24 h - baut amindoi o bere - rezultat verificat cu etilotesterul politiei: primul 0%, al doilea 0,03% Datele sint cit se poate de reale, la prima mina Link to comment
Tommy Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Corect, e discutabil. Stiati insa ca pilotii Lufthansa primeau 50gr. alcool (rom, coniac, whiskey) dupa decolare si trecerea pe pilot automat ? Oare de ce ? Nu stiam, dar masina mea nu are pilot automat Edited April 16, 2010 by Tommy Link to comment
Lucian M Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Eu nu am obiceiul sa beau (sunt pocait, fac parte din secta Martorii lui Ebola) si rar trag cate o bericica sau o tarie. Caz in care NU ma ating de volan. Asa ca e de inteles ca ma ia rapid de cap alcoolul. Asa ca decat sa "ma duca in ispita", mai degraba beau altceva (apa, suc sau energizant). De votat, am votat ultima varianta. Doamne-fereste, ai baut olecutica, cantitate infima, te sui in masina, da un bou peste tine, el e treaz, tu ai ceva peste zero la aparat si ti-o iei de nu te vezi. Asa ca mai bine fara. Parerea mea, nu dati cu negative. Link to comment
augustinionut Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Deci 0,03% maxim Tommy, daca bei 50 de ceva treci pe pilot automat Reloaded: ce propun e schimbarea legii, nu practica(bautul)cu actuala lege . Edited April 16, 2010 by augustinionut Link to comment
tolin Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 ... Stiati insa ca pilotii Lufthansa primeau 50gr. alcool (rom, coniac, whiskey) ... 50 ml reprezinta un medicament sau o injectie de incurajare (sa uite prostia pe care au facut-o decoland). 2 Link to comment
Lucian M Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Foarte tare, 10 puncte la faza asta! Mi-a placut! Link to comment
Tommy Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Aha. Unde merge 50 mai merge inca una mica 1 Link to comment
Lucian M Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 O tigara, la asta te refereai, nu? Link to comment
tolin Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Dupa 50 ml esti alt om, deci, ai dreptul la alti 50 ml. Sau stii ce a cerut pescarul rus pestisorului de aur: 1- pe Volga sa curga doar votca; 2- inca o sticla de votca; 3- o cinzeaca la final. Edited April 16, 2010 by tolin 1 Link to comment
lascarica Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Alcoolemie 0 (zero). Vrei sa te "racoresti" s-a inventat berea fara alcool...sucuri naturale, pepsi,cola blabla... Vrei sa te "faci" stai acasa/crisma/plaja dupa caz si "conduci" NFS xxx (nu ma refer la useru cu aceasi nick) In cel mai rau caz spargi calculatorul, iti rupi gitul cazind in drum spre buda, nu pui in pericol decit viata ta, nu si a celor care au fost destul de prosti sa se urce cu tine in masina, si cel mai rau a celorlalti participanti la trafic... Cica la o alcoolemie de 0.0x echivalenta la 2 beri reflexele sint reduse la 1/2, sa nu mai aducem in discutie reducerea cimpul vizual, acuitatea vizuala diminuata, atentia, memoria de scurta durata, etc... Ce mai zic unii apropo de consum "moderat": "...Cercetatorul suedez a descoperit ca riscul de accident este invers proportional cu cantitatea de alcool consumata. Cele mai multe rani au fost inregistrate la soferii care au consumat doar un pahar de alcool. ..." Salex poate faceau acelasi lucru ca si cu pilotii kamikaze: ii drogau bine inainte de ai trimite la lupta... 1 Link to comment
Wolfman Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Sa-mi bag picioarele daca stiam faza cu pilotii Lufthansei, am 22.000 mile facute anul trecut aproape numai cu Austrian Airlines si Lufthansa si acu' realizez de ce pilotii mai tinerei fac niste manevre la aterizare in Viena de parca ar evita antiaeriana (odata m-am lovit cu capul de hublou la o acrobatie din asta), aia tin mai putin la bautura... Am mers in locomotiva unui marfar in Bielorusia al carui mecanic se cinstea de zor dintr-o sticla de vodca, am mai mers cu autocare cu soferi drojditi insa nu-mi inchipuiam ca un pilot de linie poate consuma fie si 50 ml alcool in timpul serviciului (stiam doar de japonezii kamikaze care erau incurajati cu sake inainte de ultimul zbor). 2 Link to comment
hitman Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Zero alcoolemie, fara mila luat carnetul multi ani. Daca revizuiesc legea asta cu vodka, ce facem cu soferii/motociclistii care omoara oamenii pe trecerea de pietoni si primesc 2 ani cu suspendare? masina mea nu are pilot automat Buna replica! Edited April 16, 2010 by hitman Link to comment
Lucian M Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Io stau si ma gandesc: pilotii aia de avion primesc 50 de alcool la FIECARE decolare sau doar o data pe zi? Ca daca in 24 de ore fac 4-6 decolari, is ranga baietii . 1 Link to comment
lascarica Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Cred ca asta se practica neoficial si pe Iasi-Bucuresti si retur...oricum avioanele se inscriu in peisaj... Cind m-am urcat prima data in unul ma uitam dupa parasute in caz de ceva...erau vreo 2 dar nu deajuns pt toti... Cica sake-ul era pt dezghetare... efectul era de la drogurile ingurgitate...asa ziceau 2 pe la nus' ce documentar... P.S. Iti dai seama daca le da si la aterizare? Edited April 16, 2010 by lascarica 1 Link to comment
Sam Chuck Yin Posted April 16, 2010 Author Share Posted April 16, 2010 Zero alcoolemie. Chiar daca s-ar impune o anumita limita acceptabila sigur ea va putea fi interpretata in fel si chip de contravenient. Pentru alcoolemie la volan propun ca ea sa fie trecuta la capitol infractiune. Link to comment
Tommy Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Asteptam raspuns "da, ma urc baut la volan ca asa vrea muschii mei" ) Cind m-am urcat prima data in unul ma uitam dupa parasute La varsta si pofta matale .. intelegem. Dar puteai lua macar o piatra in gura. Link to comment
KumKum Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Zero, daca vreti un motiv...urmariti stirile. Link to comment
tolin Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 ... vezi cazul betonierei din fata garii Iasi, un caz de-o stupizenie demna de alcool prea mult (fapt dovedit). Link to comment
augustinionut Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 (edited) Oglinda frontala care sa bata in jos... L.E. Obligatorie.Nu e singurul caz. Edited April 16, 2010 by augustinionut Link to comment
Recommended Posts