Jump to content

Renault Clio Rs 200 Cup Trophee

Recommended Posts

Adio Astra, hello Clio! :D

Pe scurt: 1,240kg, motor 2.0 litri 200 CP la 7,100 rpm cu zona rosie de la 7,500 rpm, sasiu sport Cup, frane Brembo 312/300mm, Recaro...

DSC_1198.jpg

DSC_1197.jpg

DSC_1195.jpg

DSC_1192.jpg

DSC_1190.jpg

DSC_1188.jpg

DSC_1187.jpg

DSC_1186.jpg

DSC_1181.jpg

DSC_1173.jpg

DSC_1172.jpg

Submotorizată :P Să te bucuri de ea.

E distractiv în .Ro cu suspensie sport + 225/45/17.. bine că pe acolo (cred că)sunt drumuri bune mai multe.

P.S. Trage un filmuleţ pe Gorge Road (eventual cu camera montată în interior) :D

Cum stati cu benzina in Oz ?

Vezi ca e cam pretentioasa la asa ceva.

Si cu Astra ce se intampla ? o mariti, ai gasit cumparator ? :)

Ce parere a avut familia la trecerea de la 5 la 3 usi ?

Stiu ca aveai in plan Scirocco, pacat ca nu s-a putut concretiza.

Sa o stapanesti sanatos :thumbl:

Benzina doar de 98 bag in ea, e de buna calitate aici. Imi permit cateva rezervoare pe luna, nici o problema.

Astra am dat-o la dealer si platesc diferenta.

Fiul meu de 15 ani e extrem de incantat, iti poti imagina, in timp ce sotia e OK. Masina va fi folosita in general pentru naveta si condus pe drumuri cotite in weekend ;)

Din cate am citit si mai ales de cand conduc RS-ul, nu are de ce sa-mi para rau ca nu avem Scirocco aici.

Benzina doar de 98 bag in ea, e de buna calitate aici. Imi permit cateva rezervoare pe luna, nici o problema.

Astra am dat-o la dealer si platesc diferenta.

Fiul meu de 15 ani e extrem de incantat, iti poti imagina, in timp ce sotia e OK. Masina va fi folosita in general pentru naveta si condus pe drumuri cotite in weekend ;)

Din cate am citit si mai ales de cand conduc RS-ul, nu are de ce sa-mi para rau ca nu avem Scirocco aici.

Ma refeream doar la calitatea benzinei, nu era vorba de consum ;) si anume raportul de compresie destul de maricel (11,5) pentru o aspirta cu injectie multipunct.

Bine, acum depinde fiecare ce a citit si pe unde a citit.

Cum ti se pare "decorul" interior la Clio comparativ cu Astra ?

Miaj... cat am salivat dupa bomba asta...si acum salivez, de fapt. E in Galati una, alba, dar faza 1, la care dupa parerea mea arata mai bine botul. Bine ca au pastrat lampile spate si la Ph2 la RS, Clio 3 Ph2 are alte stopuri, mai nasoale.

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de herghelia de sub capota. Si acum cred ca mi s-ar fi potrivit mai bine Clio 3-ul (la cat spatiu am eu nevoie), dar trebuia musai luat de pe stoc si era nesimtit de scump ce voiam eu.

Neaparat sa-i faci asta. :D

• Like 4

Si pentru mine a fost o lunga perioada "dream car" - de la Clio2 incoace :)

Aproape 200cp dintr-un 2.0 aspirat mi se pare excelent. Sa te bucuri multi km alaturi de ea! Si nu pot sa nu remarc culoarea deschisa-antijeg - indicatie clara a traumei-de-masina-neagra suferite :)

@Laurentiu - ca tot esti in domeniu - are fulie defazoare 2.0-ul asta?

Si nu pot sa nu remarc culoarea deschisa-antijeg - indicatie clara a traumei-de-masina-neagra suferite

M-ai citit! Nu mai vreau masina neagra veci... :D

A mea chiar scoate 200 CP din 2.0 litri, fiind o evolutie majora a motorului precedent de, um, 197 CP! Serios vorbind, motorul e cam acelasi cu alt ECU si ceva design usor diferit al capetelor pistoanelor. Diferentele majore sunt in cutie, mai exact etajarea primelor 3 trepte de viteza si a treptei 6, care e ceva mai lunga pentru regim de autostrada.

Edited by wallaby

Nu e nevoie, deocamdata ;) Punctul forte al masinii nu e puterea ci sasiul, suspensia, franele si echilibrul in curbe, toate absolut superbe. Sunt sigur ca sasiul s-ar descurca lejer cu inca 100 CP dar asta ar insemna turbo si cu totul alt caracter. Eu unul sunt fericit cu ea asa cum e.

• Like 1

Super masinuta! Exact ce mi-ar trebui si mie... adica nu mi-ar trebui, dar mi-ar placea :D

La tine e singura masina in familie, sau mai ai si un sedan/monovolum ceva pentru familie?

Sunt curios, cu ce gume a venit stock?

@Laurentiu - ca tot esti in domeniu - are fulie defazoare 2.0-ul asta?

Sincer, habar n-am, n-am avut niciuna in service pana acum. Teoretic ar trebui sa aiba, fulia defazoare nu e pusa acolo doar ca sa se strice, ci ca sa imbunatateasca cuplul la turatii mici (nelasand supapele sa se deschida complet), boala pe care o au majoritatea motoarelor multisupapa fara admisie variabila. Dupa 3500-4000 de ture, fulia defazoare nu mai are nici un rol, motorul se comporta identic si cu, si fara ea.

Dar, daca e amabil wallaby si imi pune la dispozitie VIN-ul masinii, pot sa vad in Dialogys exact asta.

Edited by laurentziu83

Da, stiu ce face, chiar e o chestie care face un benzinar mai acceptabil pentru cei carora le plac motoarele cu cuplul jos in ture (alea de fumega rau).

imi trecuse prin cap sa il rog sa imi dea si mie VIN-ul pe mp dar mi s-a aratat ca Dialogys-ul meu e mai vechi si nu are motorul asta...

Are fulie defazoare, dar un model diferit fata de ce are motorul obisnuit F4R, prezent si pe Laguna. N-am apucat sa ma uit mai bine in Dialoqys, sa vad de unde diferenta de la 136 CP stock la 200 CP pe RS, atata timp cat versiuna turbo are doar 170 de cai.

• 2 weeks later...