mr_ Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 (edited) M-ai inteles gresit... windowsul poate ESTE inamicul, adica conceput din start de inamic, nu ca e spart si utilizat de inamic. VPN, conxiuni criptate, masini virtuale, alea alea lucreaza mana in mana cu el, aka cu windowsul cel proiectat de inamic Iti scrie tie pe ecran "connexion secured" si in acelasi timp face o conexiune securizata pe bune cu serveru' masoneriei si ii da raportul lu' Big Brother ce-ai mai discutat cu psihiatrul sau cu brokerul tau. Poate folosesti Linux (desi nici la ala n-ai verificat tot codul sursa), insa 90% din bobor are clasicul windows. Oare militienii trec testul Turing? Cand ii vezi ce limba de lemn au pe la TV incepi sa-ti pui intrebari daca n-au un soft scris in Turbo Pascal prin anii '80 Edited July 1, 2010 by mr_ Link to comment
VAXXi Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Da, stiu ca nu sunt nici alea 100% sigure. Citisem mai demult un articol PoC despre cum poti introduce backdooruri in binar chiar cu un cod 100% curat ... folosind un compilator corupt nu mai vorbim de posibilitatea coruperii la nivel de hardware (vezi articolul cu PoS-urile chinezesti care-au venit backdooruite din fabrica, in USA). Tocmai am citit un alt articol despre cum se poate identifica zona de provenienta a unei persoane dupa nivelul unor substante chimice din par, care sunt influentate de apa bauta. Ideea e ca acolo unde poti, te feresti (cat poti) si nu dai nimic de buna voie. De-aia n-am cont pe Facebook (ai citit probabil stirile recente cu spargerile de case ce se produceau taman dupa ce Gigel anunta pe Facebook ca pleaca in vacanta). D-aia mi-e creepy functia aia de face recognition din Picasa (sunt mai precaut in privinta Google si Apple, decat in privinta unei urmariri "de stat" deocamdata, atata timp cat statul are picioare de lut si oameni incompetenti, dar companiile private au bani pentru a plati talent profesional si timp rapid de reactie si implementare). D-aia e bine sa te mai uiti din cand in cand la Enemy of the State, sa nu uiti de treburile astea. Tendinta, din pacate, e de orwellizare globala. Rezistam cat putem, dar si mie mi-e clar ca e o lupta pierduta considerand nivelul scazut de awareness al oamenilor referitor la chestii de genul asta. 1 Link to comment
Dj_Dark Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Nu am cont pe facebook Nu pot sa votez. Link to comment
mr_ Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 @Vaxxi, Tolin Si gagicile au si acces la informatii sensibile. Si de multe ori sunt mai abuzive si mai restrictive decat guvernul din Coreea de Nord ... Renuntam si la ele? Si au si backdoors... insa la ele asta chiar nu ne deranjeaza 1 Link to comment
Venom Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Nu sunt deacord sa fiu monitorizat sub nici o forma, mai ales pentru o reducere la cei 450 ron asigurarea obligatorie pe un an. Facebook are niste terms and conditions de pici in fund. Confidentialitatea e 0, la fel si incercarile de a-ti sterge contul, orice pui pe site e al lor si cu asta basta. Daca vreti sa va stergeti contul, exista o singura modalitate, cititi aici. Eu am reusit, am intrat peste cam o luna sa vad, intradevar a fost sters de tot. http://www.facebook.com/group.php?gid=16929680703 Link to comment
VAXXi Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Na' ca in curand n-o sa mai fie asa optionala treaba. Bun venit, Big Brother... Intelligent cars fitted with aircraft-style black boxes that can send video footage and information about driving behaviour during accidents to the police and insurance companies are being developed by computer scientists. Link to comment
mr_ Posted July 31, 2010 Author Share Posted July 31, 2010 Cine ii plateste pe aia sa dezvolte sistemul respectiv? Daca nu o sa fie obligatoriu, probabil o sa fie un esec comercial. Poate unele societati de asigurari dezvolta dracia, apoi or sa faca lobby (aka dau spaga) la politicieni sa il faca obligatoriu. Link to comment
paul_marines Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 (edited) o dracovenie electronica care sa va monitorizeze stilul de condus Mr_ @ deja dracovenia exista inca din 2004 si instalata pentru a monitoriza flota de vehicule ONU. In principiu acesta monitorizeaza urmatorii parametri printr-un sistem de comunicare WLAN : - viteza in regim urban / extraurban, iar daca limita este depasita iti da un semnal audio, iar daca viteza nu se reduce, memoreaza datele "infractiunii" primesti un e-mail cu masurile luate. Acestea pot merge pana la suspendarea dreptului de a conduce prin inactivarea cardului de conducator auto, amenda sau repatrierea din misiune; - perioada de utilizare a vehicului si utilizarea in zone interzise (off limit zone ) in afara programului oficial de lucru. - alimentarea cu carburant si urmareste respectarea consumurilor medii. La fel, pentru vehiculele care sunt folosite preponderent in zone dificile, cred ca ii da cu zecimale. )"> - limita pana la revizii notificand prin e-mail atat service -ul cat si utlizatorul. Este departe de a fi un sistem perfect, insa a contribuit foarte mult la reducerea numarului de accidente în care au fost implicate vehiculele ONU si a gravităţii acestora, indeosebi in zonele urbane. Si da, sunt de acord ca sistemul sa fie extins indeosebi pentru a monitoriza autovehiculele firmelor de transport care incalca grav legislatia şi siguranta rutieră în dorinţa de a domina şoselele indiferent de consecinţe. Ar mai fi interesant de folosit si pentru cei care sunt in perioada de probă dupa comiterea unei infractiuni. Edited August 1, 2010 by safari hunter Link to comment
mr_ Posted August 1, 2010 Author Share Posted August 1, 2010 Am spus de la inceput ca exista deja, inclusiv si in Europa, insa nu e obligatoriu ci doar optional. In Belgia ING il promoveaza, incearca sa tenteze clientii la asigurari sa puna si cica ar avea pe masinile lor de flota. Iar in elvetia se gandesc sa-l legifereze cumva. Link to comment
laurentziu83 Posted August 1, 2010 Share Posted August 1, 2010 Daca in urma acestui sistem voi primi reducere 5% din asigurarea care se scumpeste anual cu 30%, atunci, nu, multumesc, sa si-l bage undeva. Deja lumea a inceput sa renunte la asigurarile facultative, considerand mai rentabil sa-si cumpere o masina ieftina si sa o repare in regie proprie, decat una scumpa pe care sa o tina numai sub casco. Link to comment
VAXXi Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Guvernul american a primit dreptul de-a monitoriza vehicule prin GPS fara mandat Link to comment
DGT Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Libertatile de care erau asa mandrii americanii incep sa fie eliminate una cate una. Link to comment
Tommy Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 (edited) America e de vreme buna stat politienesc. E bine, e rau, cat de mult se poate merge in directia asta fara a genera precedente periculoase dar a proteja intr-o masura mare.. nu stiu eu, probabil cine decide in sensul asta are mai multe date. Un politist care era sa ma bage in jail o noapte pentru o fotografie nevinovata in apropierea unei centrale electrice asa mi-a zis: "in america security is very important!". In schimb la ei funcioneaza justitia cu mult mai bine ca in alte parti. Edited August 28, 2010 by Tommy Link to comment
VAXXi Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Las' ca si in UE incepe sa puta treaba. Link Wikileaks This file, marked "confidential", describes development of an EU-funded intelligence gathering system ("INDECT work package 4") designed to comb weblogs, chat sites, news reports, and social networking sites to inorder to build up automatic dossiers on individuals, organizations and their relationships. "The aim of work package 4 (WP4) is the development of key technologies that facilitate the building of an intelligence gathering system by combining and extending the current state-of-the-art methods in Natural Language Processing (NLP). One of the goals of WP4 is to propose NLP and machine learning methods that learn relationships between people and organizations through websites and social networks. Key requirements for the development of such methods are: (1) the identification of entities, their relationships and the events in which they participate, and (2) the labelling of the entities, relationships and events in a corpus that will be used as a means both for developing the methods." Link to comment
tolin Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 (edited) Mi se pare normal: societatile de asigurare trebuie sa-si ia si riscurile "handicapatiilor" ? Riscul de accident nu este suficient ? Eu as dubla cota la cei cu tuning, adica cei fara bani care viseaza masini puternice, ca daca ai avea bani, ai avea si masini puternice, adica aia la care Mariuca ii asteapta seara in pat, aia care apasa pe alta pedala pe care o pot controla, daca puzderia de idioti de tati se poate considera PedaLA controlata. PS Un idiot facut in mana si aruncat in pezda ma-si mi-a omorat un bun prieten intr-un accident oribil din Germania. Edited September 10, 2010 by tolin Link to comment
Hassel Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 In cazul asta, ati fi de acord sa va fie instalata pe o masina o dracovenie electronica care sa va monitorizeze stilul de condus, Exista deja pe masinile de serie si nu te intreaba nimeni daca vrei sau nu. Daca apare o defectiune in perioada de garantie, posibil, in functie de ce se gaseste acolo, sa ramai cu buza umflata. Cruze si Spark au deja acest EDR, de acum incolo o sa fie prezente si pe restul modelelor care o sa apara. "Înregistrarea datelor despre autovehicul şi confidenţialitatea Dispozitive de inregistrare a evenimentelor Autovehiculul este dotat cu un număr de sisteme sofisticate care monitorizează şi controlează date autovehiculului. Unele date pot fi stocate în timpul perioadelor de funcţionare obişnuită pentru a facilita repararea defectelor detectate, alte date sunt stocate doar în cazul sau iminenţa unei coliziuni de sisteme care se numesc generic dispozitive de înregistrare a evenimentelor (EDR). Sistemele pot înregistra date despre starea autovehiculului şi modul în care a fost operat (de exemplu viteza motorului, aplicarea frânelor, utilizarea centurilor de siguranţă). Pentru a citi aceste date, este necesar un echipament special şi accesul la autovehicul. Acest lucru are loc când autovehiculul este reparat într-un service. Unele date sunt introduse în sistemul GM de diagnosticare globală. " Link to comment
tolin Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Daca utilizatorul ar avea acces la datele respective, ar putea sa invete unde greseste, daca admite ca greseste vreodata. Link to comment
mr_ Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 Daca apare o defectiune in perioada de garantie, posibil, in functie de ce se gaseste acolo, sa ramai cu buza umflata. Asta ramane de vazut. Cel putin, atata timp cat asta nu e inscris in certificatul de garantie. Link to comment
Hassel Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Coincidenta sau nu stiu de un caz la o Skoda Octavia. Cutie de viteze defecta dupa ~ 30.000 de km. Omu' a venti la garantie, au desfacut, analizat ..hm A veinit o echipa din Austria sau Ungaria si a analizat si ea... Si i-au adus la cunostinta ca, din pacate pentru el, nu va beneficia de garantie, din cauza modului in care a condus masina. Scandal, amenintarii, ANPC... nu mai stiu cum s-a terminat O sa-mi intreb prietenul sa-mi spuna ce a rezolvat cunostinta respectiva. Link to comment
mr_ Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 (edited) Asta e o chestie tipic Romania. Aici si daca e iesita din garantie insa are un defect anormal e acoperit macar partial de constructor. In plus garajul nu prea are interes sa descopere o cauza de anulat garantia, intrucat ramane fara o lucrare cu deviz umflat platita de uzina... Ma intreb daca preturile f bune din Romania nu "includ" genul asta de servicii... de genul garantia e data de dealer, nu de constructor, iar dealerul are tot interesul sa te lase fara ea. Edited September 14, 2010 by mr_ Link to comment
Hassel Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 E chestie romaneasca. Dar o posibila chestie internationala e sa bei cateva beri si de suparare sa-i dai in marcharrier vreo 2-3 km, asa de control. E posibil nu ? Link to comment
papie Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Si mie mi-au spus 2 vecini ca daca mergi in marsarier mai mult de 50 m se defecteaza cutia de viteze, cica sar niste craboti de pe acolo din cauza ca trenul fix se invarte invers decat cel mobil care interactioneaza cu satelitii. Link to comment
NFS Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Eu am mers cu Matizu mult mai mult de 50m si nu s-a suparat. Am votat DA. Nu ma intereseaza reducerile la asigurari . In plus, viteza cu care circul ma intereseaza doar intr-un singur (trist) moment: momentul intocmirii P.V. Ultima data a fost prin vara lui 2008 deci ... Pai si-atunci de ce-ai votat DA? Eu nu mi-as monta, n-ar avea nici un rost, desi m-am cumintit mult la volan fata de ce faceam inainte pe strazi, intr-o zi pot sa fiu cel mai calm la volan si sa conduc cel mai cuminte cu putinta, iar a doua zi sa conduc ca-n urmaririle din filme. Si nu, n-am nici cont pe facebook, nici pe hi5. Si nici n-am de gand sa-mi fac. Link to comment
Dj_Dark Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 (edited) Si mie mi-au spus 2 vecini ca daca mergi in marsarier mai mult de 50 m se defecteaza cutia de viteze, cica sar niste craboti de pe acolo din cauza ca trenul fix se invarte invers decat cel mobil care interactioneaza cu satelitii. fftopic: dar merita fiindca de mult n-am mai auzit o chestie care sa ma faca sa ma gandesc 5 minute la ea daca e adevarata sau nu. Vecinii aia probabil stiu ceva meserie, de craboti nu stiu daca sunt afectati insa "coliviile cu ace" au parte de uzura maxima la mersul inapoi din motivul expus mai sus cu trenurile de rulare. Mai ales daca ii dai viteza. Insa ma indoiesc rau de faptul ca se defecteaza in 50 m totusi. Edited September 15, 2010 by Dj_Dark Link to comment
papie Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Vecinii aia 2 faceau glume. Nu neg existenta unei uzuri mai accentuate la mersul inapoi. Uzura mai pronuntata fiind (din pct. meu de vedere) la pinionul principal al diferentialului (cel mare care este in legatura directa cu planetarele) si celalalt pinion din capul trenului mobil, asta datorita unghiului "de atac" al celor 2, unghi ce este optimizat pentru mersul inainte (de aici si zgomotul caracteristic la rularea cu spatele. Restul ... cred ca sunt auzite de pe la vecini. Link to comment
Recommended Posts