Jump to content

Ati Fi De Acord Sa Va Fie Monitorizat Stilul De Condus?

109 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

@Hassel.

N-are importanta foarte mare cauza... ideea e daca e trecuta sau nu in certificatul de garantie sau in manual. Scrie in manual sa nu mergi peste 50m cu spatele? Daca nu, atunci n-au decat sa o acopere de garantie.

Sau sa o scrie iar eu sa cumpar masina de la concurenta, care poate e la fel de proasta insa are garantii mai bune. Marketingii altor marci prefera sa vanda mai multe masini si sa repare una doua cutii stricate de betivanii care fac liniute cu spatele.

ERD-ul iregistreaza doar o perioada f limitata de timp si doar anumiti parametri, nu fac log non-stop. Si nu inregistreaza (cel putin, nu oficial) cand faci tampenii, ci intotdeauna ultima perioada, ca sa poata sa fie analizat log-ul in caz de accident/incident. Nu "stie" ca am mers cu 250 acum doua luni, stie doar ce-am facut acum 5 minute chiar daca eram cuminte (oficial)

In plus garajul nu prea are interes sa descopere o cauza de anulat garantia, intrucat ramane fara o lucrare cu deviz umflat platita de uzina...

Exact. Si in plus automat pierde un client care nu va mai calca niciodata pe acolo. Eu ca service n-am nici un interes sa scot vreo masina din garantie fix din cauza asta.

Dar o posibila chestie internationala e sa bei cateva beri si de suparare sa-i dai in marcharrier vreo 2-3 km, asa de control.

Asa si? Scrie undeva in carte ca n-am voie sa merg 2-3 km in marcharrier?

Eu pot sa merg bine-mersi cu Megane-ul cu 190 la ora tot timpul (asta daca as avea pe unde) si inainte de 100 de mii de km (cand expira garantia) sa ma duc la service sa-mi segmenteze motorul pe motiv ca imi consuma ulei, reparatia imi va fi acceptata de garantie deoarece nu scrie nicaieri in carte ca n-am voie sa merg asa. Desi, daca as merge asa, probabil singurele care ar avea de suferit ar fi cauciucurile, schimbate mai des.

Iar din experienta mea, proasta exploatare nu o reprezinta forjarea masinilor, ci alimentarea cu motorina murdara, mersul prin gropi adanci cu viteze mari, subturarea, neefectuarea reviziilor la timp, etc. N-am avut nici o masina care sa crape de la prea multa forja. Aici exclud rablele tunate si fulgerate, care oricum nu calca pe la reprezentanta.

• 4 months later...

Nu!pt. ca stilul de condus,monitorizat de "dracovenia " asta poate fi un stil artificial.De ex:daca sunt obligat sa-i feresc pe toti idiotii din trafic care fie nu-ti dau prioritate,fie trec de pe o banda pe alta,fara sa semnalizeze,etc,situatii de astea.Si atunci o sa fiu monitorizat pt un stil care nu ma reprezinta.Mai degraba ma obliga la tot felul de lucruri urate pe care in mod civilizat nu le-as face

Da greu te mai prinzi.banuiesc ca monitorizarea aia nu face decat sa memoreze cat de repede conduci cand pui frana si cat de brusc,ce demaraj ai,cand mergi cu 10km/h ca ai in fata scoala si nu poti face nimic,etc.partea proasta ar fi ca monitorul nu stie de ce am pus eu frana ,de ce am demarat in tromba de ce am accelerat mai mult decat normal etc.si atunci cum poate sa ma catalogheze corect?

Pai, te compara cu media, pe o perioada mai indelungata. Daca ti se intampla NUMAI TIE sa iti sara toti idiotii in fata inseamna ca ... esti ghinionist, ori ghinionistii sunt un risc pentru societatile de asigurari, deci trebuie taxati mai mult :D

Acum ei spun ca nu vor sa penalizeze pe cei rai, ci doar sa premieze pe cei buni. Deocamdata...

...De ex:daca sunt obligat sa-i feresc pe toti idiotii din trafic care fie nu-ti dau prioritate,fie trec de pe o banda pe alta,fara sa semnalizeze,etc,situatii de astea...Mai degraba ma obliga la tot felul de lucruri urate pe care in mod civilizat nu le-as face

"Condus preventiv" iti spune ceva?

Edited by zeneseu
  • Like 1
  • 3 months later...

http://www.wired.com/autopia/2011/05/automotive-black-boxes/

Next month, the National Highway Traffic Safety Administration is expected to declare that all vehicles must contain an event data recorder, known more commonly as a black box. The device, similar to those found in aircraft, records vehicle inputs and, in the event of a crash, provides a snapshot of the final moments before impact.

Uraaa, luam ochii cu siguranta si incet incet bagam impozitarea pe kilometru condus + alte bonusuri :dacucapul:

• 4 months later...

http://www.theregister.co.uk/2011/10/11/sensor_box_insurance/

Each matchbox-sized data-slurper fitted to a car measures six things: speed, acceleration, braking, swerving, cornering and how much the motor is used. The data is sent to Plextek servers over a 3G connection provided by Orange.

We asked Plextek how other forms of dangerous driving such as driving under the speed limit in the wrong lane could be detected, but the electronics makers reckon the insurers have all the information they need: "We provide the raw data, they build a profile that will use the raw data through things like web applications that let you look at your data."

Koopmans added: "Ingenie can build up a profile over a long period of time, which can be useful for the driver who can get feedback about how they drive and if the insurance approve your data they will reduce your premium every 90 days or whatever the period is. I've got two boys aged 17, I can't wait for it to come out."

Pe cat punem pariu ca in 3-5 ani devin obligatorii ?

Da, clar. Am vazut si o emisiune pe DW despre ideea asta, inca in faza de teste: totul e bagat intr-o cutiuta mai mica decat un pachet de tigari prinsa de parbriz ca un GPS. Avea 3 leduri (rosu, galben, verde) care se aprindeau in functie de manevrele facute. In curand va fi integrata in ECM probabil :wallbanger:

Da, clar. Am vazut si o emisiune pe DW despre ideea asta, inca in faza de teste: totul e bagat intr-o cutiuta mai mica decat un pachet de tigari prinsa de parbriz ca un GPS. Avea 3 leduri (rosu, galben, verde) care se aprindeau in functie de manevrele facute. In curand va fi integrata in ECM probabil :wallbanger:

"Nemtii" de la Continental lucreaza demult. Firmele de transport, cele cu flote si cele de stat abia asteapta. Firmele de transport din Canada, de ex., au montat demult pe camioane. Nu se pune problema Integrarii in ECM cat timp sunt optionale, nici firmele de asigurari nu pot recurge la ele cat timp nu le permite legea, chiar daca ele sunt prezente pe vehicul.

Pentru cazurile mentionate de tine (flote si transport comercial) era de asteptat; pana la urma, astea sunt supuse unor alte reguli decat vehiculele detinute de persoane fizice datorita regimului lor.

Problema e cat de invazive vor deveni pentru turismele obisnuite, in urma lobbyului facut de firmele de asigurare. In plus, sa nu uitam ca legiuitorii sunt mai mult sau mai putin influentati de sponsorii campaniilor electorale. Era o poveste haioasa pe net despre unu' care suna in anul 2050 sa-si comande o pizza cu de toate si operatoarea il refuza, deoarece sistemul lor integrat ii afisa ca are colesterolul mare ... treaba asta cu monitorizarea stilului de condus e doar un prim pas spre 1984.

"1984" este in RO decand s-a nascut statul roman, cetateanul trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia si nu invers. Asa ca, priveste si partea plina a paharului, in care dispozitivul devine arma ta in lupta disproportionata cu tot sistemul. Parlamentarii de tot felul risca sa faca accidente conducand singuri masinile din dorinta de-a ascunde traseele, deci nu cred ca va exista curand o majoritate care sa voteze impotriva lor. Evident, in final se va invoca siguranta nationala si atunci nu se va mai opune cineva, va exista o majoritate de cetateni care va cere acest lucru cu mandrie (manie) proletara.

• 2 weeks later...

Sper, cândva, să se introducă și la noi obligativitatea unei camere video, montată în mașină, care să filmeze întreaga durată a fiecărei deplasări.

Emile, de data asta ai dat-o cu bata in balta, n-as fi crezut ca aud asa ineptie de la matale (de pe topicul cu accidente). Mai e un nene italian care a propus ca toate calculatoarele sa aiba "cutie neagra", care sa-nregistreze tot ce faci (link), daca incepem s-acceptam de buna voie chestii de-astea ... intai "sa ne gandim la copii", dupa aia "sa ne protejam de teroristi, bau-bau!" si dupa aia te aresteaza direct pentru un pamflet referitor la primu' ministru.

19908-bigthumbnail.jpg

Depinde cum folosesti scula. Adica daca ai avut accident, ai putea fi obligat sa prezinti datele la expertiza accidentului. Ar trebui sa fie mai multe mecanisme sa se asigure si ceva redundanta. Eu sunt pentru. Inchei cu un proverb chinezesc:

"Unealta potrivita in mana nepotrivita actioneaza nepotrivit"

Edited by lucian107416
  • 5 weeks later...

Inca un articol similar pe tema monitorizarii in CNN: plata per kilometru va distruge calatoriile cu masina

Pe scurt, ideea ar fi ca taxa din petrol ce reprezenta o sursa semnificativa de venit pentru autoritati nu mai este suficienta, deoarece automobilele devin din ce in ce mai eficiente. Cum sursa de venit scade, trebuie gasita o noua varianta de taxare: bun venit la plata prin "contorizarea pe kilometru".

• 2 months later...

Monitorizarea stilului de condus deja incepe sa fie aplicata:

http://www.pcpro.co...urance-premiums

From December, insurance companies will be barred from basing premiums on gender and are looking for other ways to group drivers according to risk.

According to the AA, telemetric premiums will grow in popularity because people are less concerned about Big Brother-style monitoring than they used to be.

• 9 months later...

Si iata cum continua impingerea ideii spre turma de oi...

http://www.usatoday.com/story/driveon/2012/12/07/black-boxes/1752865/

The White House Office of Management Budget completed a review of the proposal today, clearing the way for NHTSA to finalize the standard for all cars and light trucks. [...] About 90% of new vehicles have the recorders, including all by General Motors, Ford Motor, Toyota and Mazda.

Desigur, va pastram intimitatea, bla bla.

Pana la urma, ce inregistreaza EDR-urile alea? Ca daca de ex inregistreaza parametrii motor 2 min inainte si 2 dupa producerea unei erori, nu mi se pare asa criminal. Daca pastreaza pozitii GPS non-stop atunci e alta mancare de peste...

Iaca aici: http://news.consumerreports.org/cars/2010/03/black-box-101-how-event-data-recorders-edrs-work.html

They typically record information such as vehicle speed, throttle position, air bag deployment, whether brakes were applied, and if the driver was wearing a safety belt.

Masinile GM cu OnStar monitorizeaza si viteza + altitudinea, deci ... GPS.

I te
s
t-drive new car
s
each wee
k
to review them for my wee
k
ly car column. Part of my te
s
t drive include
s