Jump to content

Ati Fi De Acord Sa Va Fie Monitorizat Stilul De Condus?

109 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Pastram masinile actuale pana la adanci batraneti :D Ne luam masini de colectie, fara porcarii d-astea la bord... iar alea noi, n-au decat sa stea prin rafuri la dealer si duca-se dracu' industria auto.

Cu putin noroc vreo cativa ani masinile chinezesti nu vor avea d-astea instalate :D

• 2 years later...

Mai țineți minte discuția asta? Intre timp deja au apărut asigurători care sa le propuna... Și pe baza unor corelații statistice (cei cu astea instalate fac mai puține accident care pentru mintea unui politician sau jurnalist certat cu logica dovedesc cauzalitate) se discuta pe la colturi sa fie obligatorii la mașinile noi...

Edited by mr_

Bine, si pana la urma ce activitati asa de ilegale comiteti voi incat va e teama ca va urmaresc astia? O sa afle GM ca te-ai dus nu stiu unde cu masina. Asa, si? Lasand la o parte fitzele de domnisoara... cu ce te afecteaza, practic?

Oricum, nu umbli cu telefon mobil la tine?

• 4 years later...
On 7/1/2010 at 11:04 AM, mr_ said:

Intrebarea e oarecum legata de discutia despre stilul de condus.

Intr-un viitor oarecare, banuiesc ca asigurarile vor ajunge sa coste cam la fel ca in vest, adica 1500-2000€/an. Iar pentru incepatori, chiar mai rau.

In cazul asta, ati fi de acord sa va fie instalata pe o masina o dracovenie electronica care sa va monitorizeze stilul de condus, in schimbul unei posibile reduceri a asigurarii?

Dracia NU va urmareste pe unde mergeti, ci inregistreaza doar cu ce viteza mergeti, cat de tare accelerati, cat de tare franati, cat consumati, etc. Din cate am inteles are si un receptor GPS care vede daca sunteti in oras sau afara, insa NU inregistreaza pozitia, ci doar compara viteza legala cu cea efectiva.

Periodic, datele sunt downloadate, si DACA ati fost "cuminti" puteti primi un discount la asigurari, sa zicem 30%, aka sa presupunem 500€/an.

Se discuta si sa ti se dea inapoi puncte de permis pierdute daca accepti sa pui dracia si esti cuminte o anumita perioada.

Ati fi de acord sa vi se instaleze pe masina dracovenia respectiva?

Nu e SF, deja sunt mai multi care au instalat asta, mai ales pe masini de flota, si se discuta din ce in ce mai tare sa devina standard, deocamdata pentru voluntari.

Cineva deja a votat NU.

Nici EU :D insa daca de ex si-ar lua nevasta-mea carnet si as face asigurare pentru ea, cred ca pe masina ei as fi de acord daca si ea ar fi de acord :D

La un deceniu distanta constientizind ori ba ne-am dat deja acordul prin aifoane pompoase si navigatii online. Doar ca n-au scazut asigurarile, altfel ... se stie foarte bine si pe unde bintui, si cu cit mergi, si de ai oprit la "stop" ori ba ... Nu mai e cazul de vreo scula speciala pe tragaci.

Nu cred ca miliția poate folosi datele alea din fericire. Chiar și cu GPS-ul activ, uneori am momente când prind 50km/h la talpa, pe munte, cu rucsacul în spate :D.  Și nici nu folosesc aceleași "vitamine" ca Bolt... 

Legal din câte știu geolocalizaea nu poate fi folosita decât cu mandat pentru chestii gen crime și terorism, nu se poate uita miliția de capul ei în datele alea. 

Pe undeva ai dreptate, ar fi culmea sa-ti incasezi o amenda pentru viteza cind defapt, ai depasit limita ca te alerga ursalaul prin padure ... 😂 Nah, dovedeste-o daca poti ... doar podoaba capilara te mai poate salva cumva drept dovada ca ai incaruntit instantaneu de frica . 😂