VAXXi Posted April 12, 2006 Author Share Posted April 12, 2006 No, azi am prins cea mai infernala aglomeratie, nu stiu ce naiba s-a intamplat. Practic, de la Casa Scanteii pana la pasarela de la Metro Otopeni era bara la bara, mersul piticului. Oribil, in fine. Au aparut insa schimbari pe bucata asta de drum. Prima, pasarela din acest topic, pe care se chinuie s-o asfalteze din toamna trecuta, parca-ar asfalta-o cu bete de urechi. In fine, o asteptam cu nerabdare, zicand ca uite dom'le, in sfarsit o chestie gandita, sa vezi ce-o sa se zbarnaie acum pe DN1. Totul bine si frumos, pana la aparitia cartierului asta nou, de la a carui inaugurare au transmis azi la stiri cum se calcau oam... animalele in picioare ca sa intre la "feeria". Trecand peste faptul ca au chelit toata padurea din zona (ca deh, interesul pentru terenurile alea depaseste faptul ca padurea absorbea noxele emise de cele 30000 de masini care trec zilnic p-acolo - ca sa nu mai vorbim de perioadele in care se STA, si nu se merge), bizonii din zona aveau evident nevoie de intrare/iesire. Puteau sa le faca pasaj subteran, cum e la Prisma. Neaaah, prea mult de munca. S-a pus intersectie semaforizata . Ca atare, avem un DN care cuprinde treceri de pietoni, intersectie semaforizata (d-aia in stil Magheru, cu "nu opriti pe zona hasurata" - sanchi, ce, tine cineva cont de ea ?), si evident un flux de trafic pe masura retarzilor de la AND (sau cine s-o ocupa de drum). Deja in bucata de drum sus mentionata ai timp sa te dai jos din masina, sa-ti iei ceva de la chiosc si sa te intorci fara graba, ca nu s-a miscat nimeni; am vazut oameni mancand, citind ziarul, butonand laptopul, asadar un ritm de viata dulce si linistit, la volan, va ureaza AND ! Link to comment
dadyDei Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 (edited) Am trecut si eu ieri pe acolo,circulatia a fost infernala si catre Otopeni si invers,concluzia:JENANT,INCREDIBIL ASTA ESTE...TRAIM IN ROMANIA... Ma gandesc cata spaga,sa dat pt. prooiectul asta NEMAIPOMENIT,cum au taiat ei copacii aia de zeci de ani,halal de capul astora care ne conduc! Sa va dau un alt exemplu: de la mine de acasa, din fata blocului:au mutat statia de troleibuz care era situata pana in intersectie dupa intersectie(au marit viteza de circulatie)si in 3 saptamani:-2 accidente dintre care 1 mortal ! Edited April 13, 2006 by dadyDei Link to comment
MariusM Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Eu cand am vazut ca au pus semafoare acum cateva zile m-am ingrozit (si nu erau inca in functiune). Astia nu gandesc. Dupa ce ca se circula prost, acum o sa fie groaznic. Nu inteleg cum poate aproba cineva asa ceva. Link to comment
VAXXi Posted April 13, 2006 Author Share Posted April 13, 2006 Am aflat si motivul haosului de ieri. Se zice acolo ca de fapt complexul minune trebuia deschis dupa ce se termina largirea soselei la 6 benzi, dar s-au grabit (deh, banii vorbesc, banii vorbesc) si ... tot asa o sa fie pana cand se termina lucrarile de extindere a drumului. Link to comment
panzer Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Eeee! Eu vin zilnic de pe centura (dinspre Tunari) si intru in Bucuresti pe la Piata Presei! Bucata de la Baneasa pana in comuna Otopeni este FULL si o sa devina jalnica oricat o vor upgrada. Atat intre aeroportul Baneaza si Feeria se va construi gramada (a se vedea vile, blocuri) si nu cred ca mai e mult pana se va intampla acelasi lucru si pe partea cealalta! Iar pasarela de care vorbiti va fi construita! Doar ca pe banii bucurestenilor si nu ai lor. Ei pun semafoare - probabil cu o spaga data unde trebuie! O bretea asemeni celei de la Selgros nu puteau sa faca sa dea chiar la Baneasa?! Si astfel rezolvau problema cu o singura pasarela la Baneasa care oricum va trebui facuta? Dar e mai ieftin sa faci un semafor si sa iti bati joc de toata lumea! Va mai aduceti aminte de cat de indignat eram ca in Militari si Metro si Praktiker au pus semafoare!? Eeee. Acum e la fel. Link to comment
VAXXi Posted April 17, 2006 Author Share Posted April 17, 2006 Un articol interesant pe tema asta De partea cealalta, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov spun ca semafoarele au fost montate sigur de omologii de la Capitala. „Nu aveam cum sa le montam noi pentru ca tronsonul nu se afla in raza noastra, ci a Politiei Capitalei. Chiar am verificat informatia din trei surse si am primit confirmarea celor de la Bucuresti“, a declarat Cristina Golis, purtator de cuvant IPJ Ilfov. In schimb, reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului spun ca semafoarele trebuiau sa apara inca de acum doi ani, dar nu au fost instalate pe motiv ca in zona urma sa fie construit un pasaj. Insa ele au aparut in aprilie 2006. „Politia Rutiera a vrut sa le monteze in urma cu doi ani, dar noi ne-am opus atunci. Semafoarele de acolo au fost instalate luna aceasta in baza unui aviz vechi, dar care n-a mai fost innoit“, ne-a declarat un reprezentant al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Astfel, in timp ce unul dintre investitorii autohtoni care si-au amplasat un asemenea edificiu comercial la marginea Capitalei, in zona Corbeanca, a fost obligat sa construiasa o subtraversare a DN1, tocmai pentru a nu strangula traficul rutier, unei „multinationale“ cu ifose germane i-a fost permisa bulversarea unui trafic, si asa, gatuit. Iar, pentru ca, in tara de origine, proprietarii mega-depozitului germanic nu ar fi avut nici macar tupeul de a solicita autoritatilor locale un asemenea favor, acestia au recidivat, tot pe DN1, dar in zona Ploiesti. De altfel, profitand de „bunatatea“ edililor urbei respective, si alti reprezentanti de multinationale comerciale si-au batut joc de contribuabilii romani si au transformat DN1 intr-un labirint auto. (asta pentru cine nu stia deja in ce haos s-a transformat iesirea din Ploiesti spre Sinaia: un giratoriu de 2 benzi la Metro, un giratoriu de 3 benzi si fara semafoare functionale la Carrefour cu 500 metri inainte de Metro ... parca sunt sicane; cei care taie DN-ul ca sa iasa pe centura tre' sa pandeasca o fereastra in traficul de pe DN ca sa poata trece; intersectia DN-centura e separata cu o insulita prost semnalizata pe care si-au lasat multe masini baia de ulei, noaptea) Link to comment
aztec Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 de pe www.informatia.ro, dar ma intreb eu.. acum s-a intamplat pt prima data sau e vorba de grupuri mari de turisti(poate organizate) ce pierd avionul Ştire: Traficul rutier către Aeroportul Henri Coandă se desfăşoară cu greutate Social Din cauza traficului îngreunat spre Aeroportul Internaţional Henri Coandă, s-au semnalat primele pierderi de decolări ale grupurilor de turişti. Este o situaţie extrem de gravă pentru incoming-ul românesc, informează ANAT. Pentru a preîntâmpina de acum înainte astfel de situaţii, sunt necesare măsuri urgente de fluidizare a circulaţiei spre aeroport, în special în zonele Piaţa Victoriei - Piaţa Presei Libere - Aeroportul Băneasa - Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Semnalăm că astăzi, la orele 8.00 - 8.30, nu era nici un muncitor care să lucreze pe podul în construcţie de la Aeroportul Henri Coandă. Agenţiile de turism şi companiile aeriene atag atenţia că întârzierile repetate şi pierderile de zboruri pot avea efecte extrem de negative asupra turismului românesc. "Amos News" Link to comment
Satori Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Asupra cui? Nu am auzit bine. Ar fi super simpatic sa se grabeasca pentru o mana de turisti si sa ignore nevoile a zeci de mii de bucuresteni. Link to comment
aztec Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 Pierderi pe DN1 - Semafoarele si lucrarile de reabilitare pagubesc agentiile articol in jurnalul... http://www.jurnalul.ro/articol_50945/pierd..._agentiile.html in curierul national http://www.curierulnational.ro/?page=artic...=1133&art=73786 romania libera http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...18042006&idx=23 http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...18042006&idx=25 in cotidianul http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4911...Hash=6cf71c8d16 Link to comment
panzer Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Se deschide bursa pariurilor: o sa inchida acel semafor de 2 lei sau nu? Acu ca balamucul nu mai este numai pe sosea si pe forumuri ci si prin presa?! Domnul Dobre citeste forumul nostru ca tocmai vehiculam ideea de a avea o banda colectoare care sa se lege la DN1 la Baneasa exact cum face banda de la Selgros!!! Domnu Dobre, daca baietii de la Ansaldi tot lucreaza de zor la Pasajul Otopeni (primul) nu pot sa arunce asa din intamplare si o masina de bitum sa astupe gropile de pe centura sub pasaj? Nu de alta da stau in fiecare zi 45 minute pe centura din cauza gropilor acelora. Multumesc! Link to comment
aztec Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 cine a pariat? Ştire: Atenţie la trafic! Tipărire Social Din ordinul ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre, semaforul situat pe DN 1, în dreptul centrului comercial Carrefour, a fost dezafectat. Această măsura a fost luată în scopul de a fluidiza circulaţia. Dobre a afirmat că va lua măsuri aspre de sancţionare a celor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care au aprobat instalarea semafoarelor. Autostrada Bucureşti-Braşov va fi supusă lucrărilor de refacere începând din acest an. De asemenea, vor beneficia de lucrări de reparaţie pe DN 1, tronsoanele între Comarnic şi Braşov, pe şoseaua Bucureşti-Piteşti şi pe Centura de Nord a Capitalei. Monica FRĂSINEANU http://informatia.ro/Article170045.phtml sursa "Amos News" Link to comment
VAXXi Posted April 20, 2006 Author Share Posted April 20, 2006 Don'soara Frasineanu era cu gandul in alta parte; nu de alta, da' tare as fi si eu curios cum se repara autostrada Bucuresti-Brasov, cand ea nici nu exista mai exact, exact, au zis ca se reface Bucuresti-Pitesti si se incepe constructia la Bucuresti-Brasov, care va avea 2 benzi pe sens (halal autostrada ). Link to comment
Mircea Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 Lasa Vaxxi, ca ii pun camere video si o baga prin 20 de localitati, si va fi gata in 20 de ani. Pana atunci strangem bani de elicoptere! Link to comment
aztec Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 http://www.jurnalul.ro/articol_51165/dobre...la_semafor.html Link to comment
VAXXi Posted April 22, 2006 Author Share Posted April 22, 2006 Mie mi-a placut atitudinea: Mircia Toderica (iritat): Nu ma intereseaza. M-am pensionat si nu ma mai intereseaza de nimic. Nu vreau sa am de-a face cu nimeni. Absolut romanesc ! Link to comment
tolin Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 La fel ca si pensionarea pe la 50 de ani a multor generali de politie care n-au comandat la viata lor nici macar o pizza la telefon. Se pare ca poporul acesta are o problema mare de intelegere: socoteste ca tolerant un act de prostie. Iar de asta profita toti smecherii care s-au prins cu 5 minute mai devreme. Link to comment
BogdanG Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 (edited) Aruncarea responsabilitatii de la un birou la altul este iarasi o calitate al sistemului autoritar-birocratic din RO . Bine ca au desfintat semaforul ala ,asta mai lipsea ,de fapt stau si ma intreb ,oare la guvernarea viitoare o sa reapara ? Edited April 22, 2006 by BogdanG Link to comment
Satori Posted May 4, 2006 Share Posted May 4, 2006 Da-l naiba de semafor de pe DN1. (ultima data cand am trecut pe acolo, nu mai era ) le-ati vazut pe alea de pe autostrada? Link to comment
Satori Posted May 4, 2006 Share Posted May 4, 2006 A1, inspre Pitesti. Semafoarele sunt inainte de intrarea pe Autostrada, dar pe altundeva nu ai cum sa intri, decat prin ele. Link to comment
VAXXi Posted May 30, 2006 Author Share Posted May 30, 2006 Si s-a deschis, in cele din urma. Link to comment
Gica Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 Da, eu am trecut ieri cand am fost la Bv, putin a lipsit sa nu prind inaugurarea... Tocmai o faceau frumoasa, trasau marcaje etc. Arata binisor. Link to comment
ticolino Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 cum e, a fost cineva pe-acolo de cand s-a dat drumul? Link to comment
Satori Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Trece Brainiac zilnic. Nu e mare chestie, o sa fie cand o sa fie 3 benzi pe sens. Link to comment
Relu Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 (edited) http://www.baneasa.ro/tur-virtual.html o sa va dati singuri seama cum o sa arate DN1, mai exact o sa se construiasca pe langa largirea drumului la 3 benzi pe sens inca 2 poduri, unul incepand de la aeroportul Baneasa sau putin mai inainte pana in dreptul centrului comercial Feeria, dupa care inainte de Academia de Politie va incepe alt pod si se va termina dupa Academie, astfel DN1 o sa fie teoretic mult mai rapid, practic ... vedem Edited May 31, 2006 by Relu Link to comment
Recommended Posts