lucian107416 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 (edited) dar chiar tu m-ai intrebat : "De unde stii ca e alternatorul de vina? " As avea nevoie de un electrician sa caute si contactele imperfecte pentru claxon( dupa cum a sugerat Dr L) si sa faca si alte verificari. Edited August 10, 2010 by lucian107416 Link to comment
Esperatul Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Pai din cate am inteles l-ai dat jos. De verificat se verifica la atelier care se ocupa de asa ceva. Link to comment
lucian107416 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Aaa. Scuze. L-am desfacut pe cel care l-am avut original. Ma gandeam sa inlocuiesc asta si asta sau sa vad un defect vizibil din avion. Dar dupa ce am vazut ca nu sunt in stare nici sa-l demontez, mi-a mai pierit entuziasmul. Link to comment
Dr.L Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 Eu am desfacut un alternator de espero,dar cred ca sunt la fel Puntea de diode e prinsa cu suruburi (torx) de fundul alteratorului. Si se tine si de cealalta parte prin firele statorului. Obligatoriu iti trebuie un letcon (minim 50w). In mijlocul axului alternatorului o sa vezi ca e o gaura,mai exact e pt un imbus, Cumperi un imbus ieftin care sa intre acolo perfect(sau o trusa ieftina),ii tai partea care e la 90 de grade. Un capat il prinzi in bormasina iar celalat il bagi in axul alternatorului (unde e fulia,mai exact). Nu uita sa fixezi alternatorul de ceva! Apoi ti-ar trebui o mica sursa de curent,care sa alimenteze releul regulator (firul de IGN si L+) Citeste si in manualul de espero cum se demonteaza si se verifica alternatorul,sigur o sa te ajute (in asta de tico nu m-am uitat inca). Defecte vizibile din avion nu cred ca o sa intalnesti din pacate Te-as ajuta eu,dar pana in septembrie n-am nici urma de timp Link to comment
lucian107416 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 (edited) Am rezolvat pana la urma problema la un service de electrice gasit cu google. M-a costat 200 RON cu totul, adica si cu demontat/montat alternatorul. Mai aveam si o pierdere prin fire de vreo 0.5 V, dar au rezolvat si aceasta problema. Pana la urma teapa pe care am luat-o cu cumparatul alternatorului din dezmembrari nu a fost chiar atat de mare, intrucat din 2 alternatoare defecte a iesit unul PERFECT. . Dar alternatorul cumparat de mine de la dezmembrari fusese desfacut, iar puntea de diode nici macar nu era lipita!!!! Bine ca era functionala. ( Aviz amatorilor) Multumesc inca o data tuturor. Edited August 12, 2010 by lucian107416 Link to comment
Recommended Posts